Razgovor sa suradnikom:Dirk Lange ST

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dirk Lange ST, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Dirk Lange ST") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 23:45, 25. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

rijetko dobar i stručno napravljen članak[uredi kôd]

Dirk Lange ST (et.al.) - pa za ime Boga gdje si našao moju Arhivu 2 - koja uopće niti ne postoji?! [1]. Prebacih tvoj komentar na moju SZR. Slučajno sad vidih. Reci hvala - u protivnom bi mogao čekati na moju reakciju sve dok Kiborzi ne preuzmu pregovore. Prisrčno te pozdravljam --Mark7747 (razgovor) 14:01, 27. studenoga 2020. (CET)[odgovori]


Mark7747, hvala! :)) Očito sam eto uspio greškom pronaći i nešto što "uopće ne postoji" (your words :) :D Ali ozbiljno, brate, ovdje se radi o timu koji je imao konkretan i vrlo specifičan zadatak - koji je za bh prilike praktički odmah okarakteriziran kao nerješiv zadatak. I oni su ga riješili. A to nekako, samo po sebi, zaslužuje poseban članak. Također, sam pojam "Pregovarački tim" je nepoznanica u Statutu HDZ-a BiH kao političke stranke, dakle on se čak i ne uklapa u formalnu stranačku strukturu. Isto tako, to je tim formiran na gradskoj razini, sa zadatkom na razini samo isključivo Mostara. To nisu bili pregovori o formiranju vlasti ili koalicije, već dugogodišnji pregovori o izmjeni protuustavnih odredbi vezanih za Grad Mostar, i to unutar Izbornog zakona koji je objektivno jedan od najvažnijih zakona u gotovo svakoj državi na planeti, a pogotovo u višenacionalnoj državi sa vrlo upitnom razinom elementarne suverenosti i stabilnosti. Evo stvarno, ne znam.. Ali znam da ne možeš pogriješiti ako ostaviš ovaj članak kao samostalan, sa svime u njemu navedenom i priloženom. Pozdrav! --Dirk Lange ST (razgovor) 01:07, 28. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Dirk Lange ST, kad već odgovaraš na svojoj SZR tada me "pingaj" - u suprotnom postoji realna bojazan da moj odgovor dočekaš tek kada unuci od Kiborga preuzmu pregovore.
Apropos članka: isti se po WP standardima valja uklopiti u postojeći HDZ BiH. To je jasno kao dan. Mi nemamo niti jedan odvojeni članak o pregovaračkim timovima. Pa čak niti o najbitnijem u novijoj povijesti. Onog o timu za pregovore o pristupanju RH Europskoj uniji. Da ne nabrajam dalje.
Prisrčan pozdrav --Mark7747 (razgovor) 11:12, 28. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Najjednostavniji odgovor bi bio - za sve postoji prvi put.. :) I bio bi potpuno u pravu. Ali razumijem da to tebi ne bi bio dovoljno dobar odgovor za bilo kakvu kompleksniju temu iz BiH. Apropos tog stava da do sada “nije postojao članak o pregovaračkim timovima”: taj argument bi vrijedio da je riječ o recimo političkim pregovorima u Sloveniji ili Hrvatskoj ili Austriji, jer tu svakako, šta god mi osobno mislili o tome, postoje standardne i ustaljene procedure, postoji funkcionalna i klasična trodioba vlasti i postoje rokovi koje bi samo luđak pomislio ingorirati. Ali pregovori u BiH, i to baš u Mostaru, o izbornim pravilima vezanim za ključnu neuralgičnu lokalnu sredinu u toj krajnje disfunkcionalnoj državi su jedino možda usporedivi s pregovorima o izbornim pravilima u recimo Libanonu, ako bi to netko imao živaca napisati, ali bi to zasigurno bilo jako zanimljivo za pročitati, pa bez obzira iz čije perspektive to bilo napisano. Dakle, to su dva potpuno različita konteksta. Ovdje se radilo (znači, ne “radi”, već “radilo” jer je to jedna od prerijetkih stvari u BiH koje su završene) o višegodišnjim pregovorima održanim u potpunom pravnom vakuumu i limbu u koji je zapao ionako krhak i u osnovi nametnut izborni sustav u BiH, jer se izbori u Mostaru više nisu mogli ni raspisati ni održati. Tu je riječ o presedanu koji je neusporediv s bilo čim bilo gdje na planeti. I to je na kraju upješno završeno -> tako da je riječ o zaokruženoj priči i to se jasno vidi u članku. Kako to ukomponirati u opći članak o HDZ-u BiH koji govori o općoj organizacijskoj strukturi stranke, statutarnim ovlastima i izbornim rezultatima - smatram, odnosno znam da to nije ni približno ista stvar niti uopće usporediv kontekst stvari. Pozdrav! Dirk Lange ST (razgovor) 11:17, 29. studenoga 2020. (CET)[odgovori]