Razgovor sa suradnikom:DujeTrogir

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --zhile i 11:44, 5. travanj 2009. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Slike živih ljudi (npr: glazbenih izvođača) koje su zaštićene autorskim pravom ne smiju se postavaljti na wikipediju. pozdrav Face-smile.svg--DJ SveroH ATunes.png Kontakt 19:14, 17. siječnja 2010. (CET)

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, Duje?
Ca te ni ža vidit ni ža cut? Nešta ši nan kako Trnoruzica. Kubura (razgovor) 00:40, 4. srpnja 2010. (CEST)

[1] Dobro jutro, ca še ne javijes? Oli smijeto kalceta? Kubura (razgovor) 03:51, 14. kolovoza 2010. (CEST)

Popis pjesama[uredi kôd]

Lakše ti je koristiti {{Popis pjesama}} kad pišeš o nekom albumu. Pozdrav --AmyMirka (Come into my world) 12:23, 27. kolovoza 2010. (CEST)

Imena pjesama...[uredi kôd]

idu u navodnike, nemoj ih uklanjati.

Dakle "Lako je sve". --AmyMirka (Come into my world) 15:04, 28. kolovoza 2010. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 12:44, 31. kolovoza 2010. (CEST)

Postavljanje omota pjesama / albuma[uredi kôd]

Molim te da pripaziš da ti veličina omota ne prelazi 300×300 piksela, kao i da pravilno označiš izvor slika koje postavljaš. Prouči Wikipedija:Uporaba slika i Wikipedija:PDI. Lijep pozdrav! --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 17:37, 31. kolovoza 2010. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 20. rujna 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 14:02, 6. rujna 2010. (CEST)


Nuvola apps important.svg Ovo je posljednje upozorenje! Ako ne prestanete postavljati slike protivno uputama koje se mogu pročitati pri postavljanju slika, biti ćete blokirani. Hvala na razumijevanju. --Roberta F. 14:02, 6. rujna 2010. (CEST)

Želiš li da ja sredim slike?[uredi kôd]

Meni čas posla, može? Ali onda pogledaj kako koja izgleda, pa ti tako radi ubuduće, može? --AmyMirka (Come into my world) 14:45, 6. rujna 2010. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Trebaju da budu velike najviše 300x300 piksela, i da upotpuniš predložak {{Infoslika}}. Najbolji način je da nađeš neku sliku kod koje je popunjen i da prekopiraš i samo zamijeniš ono što treba, i, naravno, da nađeš i navedeš izvor slike. Pročitaj WP:PDI, Wikipedija:Slike/Opći uvjeti, Wikipedija:Slike i ono što ima na vidi još. Brzo ćeš naučiti kako pravilno postavljati one slike koje su zaštićene autorskim pravom (poput omota albuma, singlova, korica knjiga i slično)

Usput, pohvala za trud na člancima Smiley kabelsalat.gif--AmyMirka (Come into my world) 15:05, 6. rujna 2010. (CEST)

Easy_To_See.jpg[uredi kôd]

Da, sad je sve u redu s njom. I takve bi trebale da budu sve. A Lako je sve sam ja sredila. --AmyMirka (Come into my world) 18:58, 6. rujna 2010. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Roberta F. 19:31, 6. rujna 2010. (CEST)

Femminem[uredi kôd]

Može ovako? Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 16:08, 24. listopada 2010. (CEST)

Nije potribno. Sadašnje su iznad i još su podebljanje, a bivše su ispod. Pogledaj i ostale predloške grupa, vidit ćeš da je tako (npr. Linkin Park i OneRepublic). BlackArrow (razgovor) 16:14, 24. listopada 2010. (CEST)

Medina[uredi kôd]

Misliš zamijeniti stari omot novim? --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:07, 1. studenog 2010. (CET)

Ostalo dodaj ti.Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:14, 1. studenog 2010. (CET)

Podebljavanje singlova[uredi kôd]

Vidim da si vratio nazad podebljane singlove, a povrh toga, stavljaš ih podebljane u sve članke. Nema ih potrebe podebljavati.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:05, 2. studenog 2010. (CET)

Nema potrebe, mi se ne pravimo Englezi. Face-smile.svg Nema potrebe kopirati bilo čiju Wikipediju, ipak pogledaj kako se kod nas radi. Još jedna sitnica: nema potrebe stavljati na 100 mjesta istu poveznicu (kao što stavljaš singlove). Sasvim je dovoljno jednom u članku, a možda je najbolje u infookviru.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:26, 2. studenog 2010. (CET)

Objavljen / će biti objavljen[uredi kôd]

Daj mi pojasni kako je neki singl "objavljen" u budućnosti? Ili opet čitaš en.wiki?--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:55, 2. studenog 2010. (CET)

Opet kažem, nema potrebe gledati tuđe wikipedije, i trudi se poštivati ono što se radi na hr.wikipediji. Što se tiče budućih singlova i albuma: koliko su G'n'R snimali zadnji album? Toliko puta najavljen, a još više puta odgođen. To je razlog zašto se izbjegava nešto "što će biti". Kad službeno izađe, nitko ti ne brani staviti singl / album ili što već.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 17:17, 2. studenog 2010. (CET)

Slike[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: Ignoriranje uputa


Upozoravan si da ćeš biti blokiran ukoliko ne prestaneš sa postavljanjem slika protivno uputama. Zadnje slike koje si postavio nisu licencirane, a to je ono što je protivno uputama. Bit ćeš blokiran 1 dan pa se nadam da će to biti dovoljno vremena da proučiš upute za postavljanje slika.--Braco (razgovor) 17:22, 2. studenog 2010. (CET)

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 16. studenog 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco (razgovor) 17:29, 2. studenog 2010. (CET)


Jednogodišnja zabrana postavljanja datoteka[uredi kôd]

DujeTrogir, blokiran si na tjedan dana (iako je blokada trebala biti najmanje mjesec dana) i imaš zabranu postavljanja slika od godinu dana. Nakon isteka blokade slobodno nastavi pisati članke, a ako trebaš dodatnu pomoć mogu ti preporučiti kontaktiranje nekog od mentora. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:44, 2. studenog 2010. (CET)

Ovaj suradnik ima jednogodišnu zabranu postavljanja slika na Wikipediju na hrvatskome jeziku.
Svaka slika koju postavi automatski će biti obrisana!

Napomena: Ovo se odnosi i na slike koje su postavili drugi suradnici u ime ovog suradnika!
Razlog:kršenje općih uvjeta postavljanja slika i ignoriranje prije postavljene zabrane.
Zabranu postavila:administratorica Roberta F.

Nesređene datoteke[uredi kôd]

DujeTrogir, datoteke još uvijek nisu sređene, nije nedostajala "samo" licencija. Niti jednoj datoteci na koje si posljednji put upozoren, izvor nije u skladu s pravilima. Kako nisi uskladio svoj rad sa smjernicama o postavljanju datoteka, unatoč upozorenjima s kojima ti suradnici od kolovoza skreću pozornost, dobio si i treće upozorenje, nakon kojeg imaš jednogodišnju zabranu postavljanja datoteka. Ako se do kraja dana ne urede preostale datoteke i one će biti obrisane, a svakako će biti obrisan "alternativni omot" jer datoteke zaštićene autorskim pravom u skladu s PDI moraju biti svedene na najmanju moguću mjeru. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:48, 16. studenog 2010. (CET)

DujeTrogir, upozoren si na razne načine od više suradnika i nisi bio blokiran na preporučeni rok na koji si mogao biti (mjesec dana). Jučer si još imao prilike ispraviti propuste kod nepropisno postavljenih datoteka na koje si upozoren, ali to nisi učinio. Prouči navedene smjernice i za godinu dana ponovno imaš prilike postavljati datoteke, koje su samo prateća ilustracija onoga što je bitno na Wikipediji, a to je sadržaj. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:23, 17. studenog 2010. (CET)

Feminnem[uredi kôd]

Predložak gornjeg imena - iako je primamljivo u predložak strpati sve što je neki glazbeni sastav radio (ili planirao raditi), nema baš nikakvog smisla pisati o nečemu što nema enciklopedijskog značenja. Molim ne izgubiti iz vida da je Wikipedija enciklopedija, nije blog u kome se piše što je omiljena pop-zvjezdica večerala :) SpeedyGonsales 22:23, 26. prosinca 2010. (CET)

Iđe li kako?[uredi kôd]

Uo! Iđe li kako, Duje? Kubura (razgovor) 02:38, 3. travnja 2011. (CEST)

TBA[uredi kôd]

Šta bi to trebalo značiti? --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:11, 7. travnja 2011. (CEST)

Još da se bilo potpisat...Face-smile.svg --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:00, 7. travnja 2011. (CEST)

Youtube[uredi kôd]

Duje, [2] izbigavaj Youtube stavljat u poveznice. Kubura (razgovor) 03:05, 8. travnja 2011. (CEST)

Duje, ono [3] je "možda" službeni kanal - znaš i sam da je internet pun lažnih profila.
No, ako i jest stvarni službeni kanal, ona druga poveznica na youtube nije s tog službenog kanala. Nemoj to stavljati. Kubura (razgovor) 02:22, 10. travnja 2011. (CEST)

Blok i trajna zabrana postavljanja datoteka[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 30 dana!

Razlog je: Kršenje zabrane postavljanja datoteka


Imaš zabranu postavljanja datoteka na rok od jedne godine no očito da si se oglušio o zabranu i nastavio postavljati datoteke. Izričem ti blokadu suradničkog računa na rok od mjesec dana i trajnu zabranu postavljanja datoteka. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 16:29, 9. travnja 2011. (CEST)

Ovaj suradnik ima trajnu zabranu postavljanja slika na Wikipediju na hrvatskome jeziku.
Svaka slika koju postavi automatski će biti obrisana!

Napomena: Ovo se odnosi i na slike koje su postavili drugi suradnici u ime ovog suradnika!
Razlog:kršenje općih uvjeta postavljanja slika i ignoriranje prije postavljene zabrane.
Zabranu postavila:administrator Braco

Nestali singlovi[uredi kôd]

Di su ti nestali singlovi [4]? Kubura (razgovor) 07:17, 16. travnja 2011. (CEST)

I ovi [5]? Kubura (razgovor) 07:18, 16. travnja 2011. (CEST)

Zašto primišćaš?[uredi kôd]

Zašto primišćaš [6]? Kubura (razgovor) 03:59, 18. travnja 2011. (CEST)

Uklonjene poveznice[uredi kôd]

Zašto si uklonio unutarnje poveznice [7]? Kubura (razgovor) 03:12, 25. travnja 2011. (CEST)

Kalendarske godine[uredi kôd]

Kalendarske se godine u hrvatskom jeziku pišu kao redni, a ne kao glavni broj. Nastoj to ispraviti u člancima koje uređuješ [8]. Kubura (razgovor) 03:13, 25. travnja 2011. (CEST)

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 mjeseca!

Razlog je: Postavljanja datoteka unatoč trajnoj zabrani


--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 17:53, 1. rujna 2011. (CEST)