Razgovor sa suradnikom:Er-vet-en

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 13:33, 4. listopada 2009. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 20:52, 28. rujna 2010. (CEST)

Država već ne postoji[uredi]

[1] Ova država već ne postoji. Kao da Marulića nazivamo mletačkim književnikom ili Krležu austro-ugarskim književnikom.
S druge strane, svi udžbenici u bivšoj SFRJ su izričito razlikovali nacionalne književnosti naroda u SFRJ, pa se tako učilo o hrvatskoj književnosti, slovenskoj književnosti i t.d.. Kubura (razgovor) 04:35, 1. listopada 2010. (CEST)

Izvori[uredi]

Za odlomke koje si unio u članku Petar Krešimir IV. trebaš navesti literaturu. Osim toga, to je članak o kralju, a ne o samostanima i crkvama koje je osnovao ili nadario. O tome se može napisati samostalan članak. --Flopy razgovor 20:46, 16. listopada 2010. (CEST)

Malo slovo i posvojni pridjevi[uredi]

[2] Kaže se "Mindaugas je bio litvanski knez", ne "Mindaugas je bio Litvanski knez". Kubura (razgovor) 03:19, 27. studenog 2010. (CET)

Zvonimir[uredi]

Ovo sam uklonio jer nije točno da Zvonimir nije pripadao dinastiji Trpimirovića. Pripadao je pobočnoj lozi i to je trenutno većinski stav u historiografiji. --Flopy razgovor 09:17, 5. svibnja 2011. (CEST)

A zasto si uklonio verziju Dmitra Zvonimira ? Ovo je citat iz inačice koju si revertirao: "Supetarski kartular daje nam informaciju u prijepisu prema kojoj je Zvonimir kao kralj izabran od strane sedam banova države, a to su (posljednja imena su pogreška prepisivača): ban Hrvatske, Bosne, Slavonije, Požege, Podravine, Srijema i Albanije."
A ovo iz Zvonimirove prisege: " U salonitanskoj crkvi Sv. Petra, zajednički i složno izabran od čitavog svećenstva i naroda Hrvatskog i Dalmatinskoga kraljevstva, uveden i k tomu postavljen kralj,"
Dakle, ako ti je izvor glup i nedostojan, ili ga nisam uveo u clanak kako spada; tako i reci.Er-vet-en (razgovor) 20:02, 5. svibnja 2011. (CEST)
Portal Hercegbosna definitivno ne smatram vjerodostojnim izvorom. I da, odgovaraj suradniku na njegovoj stranici za razgovor, jer ovdje sam ovo vidio skoro pa slučajno. --Flopy razgovor 21:02, 5. svibnja 2011. (CEST)

Skočinog Jack[uredi]

Ovo je wikipedija na hrvatskom jeziku tako da članci trebaju nositi općeprihvaćena hrvatska imena inozemnih stripova i crtanih junaka. Ako se kaže Paško patak, Miki Maus i sl., hrvatska verzija je Skočinog Jack i tako treba i ostati, bez premještanja na original. --Flopy razgovor 21:04, 5. svibnja 2011. (CEST)

Taj članak je napisao IP suradnik. Nemam pojma tko je dakle to "izmislio" . Ako smatraš da je naziv krivi iznesi svoje argumente na stranici za razgovor članka. --Flopy razgovor 21:19, 5. svibnja 2011. (CEST)