Razgovor sa suradnikom:Grebox

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Grebox, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Grebox") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 17:48, 30. srpnja 2018. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku HPD Japetić, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. --MateoKatanaCRO (razgovor) 18:52, 1. kolovoza 2018. (CEST)

Re:HPD Japetić[uredi kôd]

Bok Grebox! Vidio sam da si postavio slike na zajednički poslužitelj a ne na hrvatsku Wikipediju – to znači da tvoje slike može rabiti svaka jezična inačica Wikipedije a ne samo hrvatska. Ako se kao autor i nositelj prava slike slažeš s tim onda je prvo riješeno. Ako se ne slažeš s tim i želiš da slike budu samo slobodne za korist na hrvatskoj Wikipediji, zamoli nekog administratora na zajedničkom poslužitelju da ih izbriše, pa ih možeš postaviti ovdje. Ja ti osobno preporučujem da ih samo postavljaš pomoću čarobnjaka na hrvatskoj Wikipediji, ali to je potpuno tvoja odluka. Face-wink.svg

Što se tiče brisanja ove datoteke, ostavio sam poruku na stranici za razgovor o datoteci i naveo sam da si autor. Ako u budućnosti budeš postavljao slike, bitno je da navedeš neki "dokaz" da je "vlasitito djelo". Svako bi mogao tvrditi da je autor datoteke, a kao autor si sigurno imenovan u knjizi? To se sve treba napisati. Datoteka je predložena za brisanje jer se radi o omotu jedne knjige, a omoti su u skoro svim slučajevima zaštićene, zato i trebaš navesti da imaš dozvolu da dopuštenje i navesti izvor slike. Zajednički poslužitelj ima cilj pristupiti slobodne datoteke svim projektima Zaklade Wikimedije.

Bitno je da u "sažetku" napišeš jasni opis slike, imenuješ autora a kao izvor bih trebao navesti npr. neku web stranicu na kojoj se nalazi ta slika. Malo je drugačije kada postavljaš zaštićenu sliku. (Vidi: Wikipedija:Slike/Opći uvjeti)

Lijepo molim da doradiš opise postavljenih slika. Ako imaš još neko pitanje samo javi, ali što se tiče slika ti preporučujem administratora Maestra Ivankovića. On se puno bolje razumije oko toga, čak je meni to sve objasnio na početku. Face-grin.svg

Još jedno: Kako ti stoji u dobrodošlici, komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću moraš potpisivati. Dovoljno je da na kraju komentara pritisneš gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci i stvar je riješena. Nakon što si spremio stranicu, pojavit' će se potpis koji izgleda ovako: "--Grebox (razgovor) --:--, dd. mjesec godina (CEST)"

Želim ti još puno sreće s radom na Wikipediji! Face-smile.svg Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 18:26, 2. kolovoza 2018. (CEST)