Razgovor sa suradnikom:Herr Mlinka/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Arhivi razgovora



Razgovor sa suradnikom:Herr Mlinka/Arhiv 1/Statistika

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! LukaKrstulović 23:06, 7. studeni 2008. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se najviše sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 16:05, 10. veljača 2009. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

Molim te da obratiš pozornost, kada se može ne radiš ovako [[Kitzbuehel|Kitzbuehelu]] nego ovako [[Kitzbuehel]]u. Rezultat je isti s manje slova --D tom 21:19, 13. veljača 2009. (CET)

prikaži...[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Uskboy 17:36, 14. veljača 2009. (CET)

Portal i stranica[uredi kôd]

Portale može uređivati svaki suradnik wikipedije. Izabrani članci i slike izabire suradnik ili više njih koji ga uređuju. Članak samo mora biti kvalitetan i da je po pravilima hr.wiki.

Ovdje su ti suradnički okvirići. Pozdrav!--Uskboy 20:51, 21. veljača 2009. (CET)

Više o portalima možeš pročitati ovdje i ovdje. Ako zatrebaš pomoć, samo viči. Pozdrav --MayaSimFan 17:01, 22. veljača 2009. (CET)
Hvala na pomoći i poveznicama. Bez brige, budem. Pozdrav! --Herr Mlinka 17:51, 22. veljače 2009. (CET)[odgovori]

Kategorija:Nedostaju wikipoveznice[uredi kôd]

Herr Mlinka, ne znam jesi li primijetio, ali imamo i posebnu kategoriju s člancima kojima nedostaju wikipoveznice. Ako se "uloviš" te kategorije i dodavanja poveznica u članke iz nje, nakon njihovog dodavanja ukloni predložak {{wp+}}. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:29, 25. veljača 2009. (CET)

Hvala na savjetu! Pa da, često se toga ulovim. Pozdrav! --Herr Mlinka 20:29, 25. veljače 2009. (CET)[odgovori]

potpis[uredi kôd]

Bok, mogao/la bi si popraviti potpis, trenutačno kad se klikne na njega vodi na okvir za uređivanje stranice, ako treba pomoć slobodno pitaj, lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 14:17, 25. veljača 2009. (CET)

Hvala na obavijesti. Jednim sam dijelom popravio potpis (razgovor sa suradnikom), a drugi će dio biti u funkciji kad napravim suradničku stranicu (uskoro). Pozdrav! --Herr Mlinka 20:29, 25. veljače 2009. (CET)[odgovori]

Oprez[uredi kôd]

Herr Mlinka, molim te budi oprezan i bolje dvaput provjeri podatke kod unošenja događaja u kalendar, kako se ne bi događale pogreške poput ovih za nadnevak rođenja Žigmunda Luksemburškog i pogrešnog dana u godini, koji nije rođen 4. već 14. veljače 1368. godine. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:22, 2. ožujak 2009. (CET)

Hvala na obavijesti...žao mi je, mala pogreška, slučajno se dogodilo, nije namjerno. Hvala još jednom! Pozdrav! --Herr Mlinka 00:16, 3. ožujak 2009. (CET)

Poveznice na datume i godine[uredi kôd]

Mlinka, jel'ti imaš nekakav fetiš na plave brojkice?! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:06 sati. (CET)

Hahahahahahahahahahahahahaha...nemam! Ali, eto nekoga dok čita članak možda zanima kaj se dogodilo određene godine... Pozdrav! --Herr Mlinka 16:12, 7. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Bome, nisu samo brojke fetiš, nego i plava slova! -- -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:42 sati. (CET)

Hahahahahahah.... Ja samo povezujem Wikipediju. Pozdrav! --Herr Mlinka 00:50, 8. ožujka 2009. (CET)[odgovori]


Portal[uredi kôd]

Ako nećeš održavati portal, ne moraš se upisati.--Vatrena ptica (razgovor) 16:42, 7. ožujak 2009. (CET)
Što se smatra uređivanjem portala? Pozdrav! --Herr Mlinka 16:46, 7. ožujka 2009. (CET)[odgovori]
Teško mi je to reći, ali pokušat ću na to odgovoriti. U održavanje portala spadaju aktivna uređivanja i osvježavanja portala (tj. aktivno mijenjanje slika i izabranih članaka).--Vatrena ptica (razgovor) 16:51, 7. ožujak 2009. (CET)
Aha...onda ću se svakako upisati. Hvala na pomoći! Pozdrav! --Herr Mlinka 16:56, 7. ožujka 2009. (CET)[odgovori]
Možeš se upisati samo ako ćeš održavati i aktivno sudjelovati u uređivanju portala.--Vatrena ptica (razgovor) 16:58, 7. ožujak 2009. (CET)
Da budem, imam to planu. Pozdrav! --Herr Mlinka 17:01, 7. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Dvi sitnice[uredi kôd]

Kad odgovaraš u dijalogu, prije ću vidjeti odgovor ako ga staviš na mojoj stranici za razgovor, jer mi tada iskoči natpis "Imaš novu poruku" ... naravno i svima drugima.

I preporučam ti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se najviše sviđaju ili koji te najbolje opisuju... a i neće ti više biti crvena slova u Nedavnim promjenama! Lijep pozdrav. -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 8. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:06 sati. (CET)

Prije suradničkih okvirića stavi {{SuradnikPočetak|Herr_Mlinka|right}}, a iza okvirića {{SuradnikKraj}} -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 8. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:23 sati. (CET)

Portali[uredi kôd]

Herr Mlinka, svakako se trebaš dogovoriti sa suradnikom koji već uređuje portal o suradnji oko portala, da podijelite posao i kako ne bi dolazilo do sukoba uređivanja, sukoba zamisli, već suradnje. S druge strane, ako trebaš pomoć pri uređivanju suradničke stranice, jesi li siguran da si spreman pomagati nekome suradniku u održavanju portala? Jesi li siguran da imaš dovoljno iskustva za takvo nešto? Potpis ti i dalje nije dobro složen, bilo bi red najprije staviti poveznicu na suradničku stranicu, a drugi dio potpisa poveznicu na stranicu za razgovor, kako je to inače uobičajeno zadano. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:26, 8. ožujak 2009. (CET)

Istina, istina... Budem to onda ostavio za kasnije kad ću imat malo više iskustva. Hvala na savjetu! Pozdrav! --Herr Mlinka 01:31, 8. ožujka 2009. (CET)[odgovori]

Lucius Tarquinius Priscus[uredi kôd]

en.wiki kaže da je ovaj napravio i Cloaca Maxima i Circus Maximus -- -- Jure Grm, 8. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:40 sati. (CET)

Podnaslovi[uredi kôd]

Herr Mlinka, nemoj u podnaslove dodavati wikipoveznice, hehe, i ne zaboravi na mjeru, kao što ih nije dobro premalo, ne valja ni kada ih je previše, a zaista ako voliš dodavati Wikipoveznice, ovdje ima članaka kojima su potrebne, a ovdje su članci kojima bi trebalo ispraviti wikipoveznice. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:54, 8. ožujak 2009. (CET)

Kurziv[uredi kôd]

Obrisao sam svoju zadnju primjedbu. Krivo mi se prikazala stranica Čeona kost... Samo naprijed! :) Napomenuo bih samo da je najnovija tendencija da se na mjesto naziva u kurzivu upotrijebi Predložak:Anat kontruiran za tu svrhu.  E.coli  00:33, 11. ožujak 2009. (CET)

Ništa na wiki nije obavezno. Predložak:Anat samo služi da automatski za neki naziv stvori:

  1. kurziv u zagradi
  2. odgovarajuću poveznicu

Za nazive koji još nemaju hrvatski ekvivalent se naizgled možda čini kompliciranije, ali broj zankova koji se unosi je realno isti. U budućnosti ćemo možda iskoristiti situaciju u kojoj bi nam svi pojmovi u članku bili označeni predloškom, npr. za stvaranje popisa pojmova ili sl. Zasada nam je želja standardizirati označavanje tvorbi koji se pojavljuju u anatomskim člancima, tako da su već na prvi poged pregledne u kodu stranice.  E.coli  20:41, 11. ožujak 2009. (CET)

Vidi npr. [1]

ola, kad misliš da treba neki članak obrisati na vrhu članka napišeš {{bris|a ovdje upišeš razlog}} lijep pozdrav ;) --zhile i 21:53, 20. ožujak 2009. (CET)

Literatura[uredi kôd]

Herr Mlinka, naravno da ne smiješ prepisivati iz knjiga koje su pod zaštitom autorskih prava. Kada se neka knjiga rabi pri pisanju nekog članka, tada se ono o čemu želiš pisati "prepričava", a literatura se obvezno navodi sa svim podacima, no za preciznije objašnjenje trebala bih znati otprilike tvoju dob, kako bih procijenila što ti sve treba objasniti. Jesi već pokušao doći na IRC? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:14, 21. ožujak 2009. (CET)

Brojač[uredi kôd]

Herr Mlinka, možeš li ispraviti poveznice na ime u postavkama, tako da prvi dio imena vodi na suradničku stranicu, a drugi na stranicu za razgovor, kako je to uobičajeno. Za grafikon na brojaču moraš kliknuti na "Opt in" i onda slijediti upute, no koliko vidim u ovome trenutku nije moguće, pa pokušaj slijedećih dana. Jesi li već pokušao doći na IRC? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:14, 24. ožujak 2009. (CET)

IČ Kanada[uredi kôd]

Bok. Maknula sam Kanadu sa prijedloga za izabrane članke zato što ne zadovoljava neke od kriterija. Ima predložak za održavanje {{uklopi s razgovora}} i nema izvore. Kad/ako to bude riješeno članak može odmah biti ponovno predložen. Pozdrav --MayaSimFan 00:42, 29. ožujak 2009. (CET)

Dva ista članka[uredi kôd]

U pravu si s ta dva ista članka.Kako si uspjela primijetiti?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 3D (razgovordoprinosi)

u Kafiću ste napisali za dva ista članka:Klub studenata...i Klub studenat..(mislim da je južne svavistike)pa Vas želim pohvaliti jer ste to primijetili.Izvinite zbog zabune,zaboravila sam persirati,a neuspješno sam zaključila jer Vam je nadimak ´´Mlinka´´.Duboko se ispričavam,nadam se da ćete prihvatiti. --3D (razgovor) 23:11, 29. ožujak 2009. (CEST)

Hvala! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 3D (razgovordoprinosi)

Kanada[uredi kôd]

Herr Mlinka, bilo bi dobro da zamoliš suradnika Pp-a da ti pomogne pri tome, jer koliko vidim i on je nadopunjavao članak, a bilo bi poželjno da upravo on navede izvore koje je pri tome rabio. Drugo što ti preostaje je potražiti izvore za bitne podatke (pogotovo statističke) na članku na engleskome jeziku i uvrstiti ih u članak na hrvatskome jeziku. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:56, 30. ožujak 2009. (CEST)

Herr Mlinka, zato jer je vrijeme uređivanja upisano u bazi referencirano na UTC. MediaWiki ga pokazuje s odmakom lokalnog vremena prema bazi, i pri tome ne vodi računa gleda li suradnik uređivanja koja su nastala za vrijeme zimskog ili ljetnog računanja vremena. Više manje nebitno, bitna je kronologija uređivanja. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:29, 31. ožujak 2009. (CEST)

Iznenađenje...[uredi kôd]

Zaviri na svoju suradničku stranicu...


--3D (razgovor) 14:47, 31. ožujak 2009. (CEST)

Kanada[uredi kôd]

Moj savjet ti je da kreneš s tim nanovo...mnoge stvari su zastarjele pa ih treba mjenjati poput gospodarstva i stanovništva...pa odmah dodaš i izvore...ovo što sam ja pisao pretpostavljam je zemljopis, provincije i teritoriji i političko uređenje...to je dijelom iz glave (sistematizirano ono što sam odnekud pročitao) ili iz enciklopedije, knjiga, udžbenika...a i tome ne treba neki izvor to je jednostavno tako...zemljopis se ne mjenja tako brzo...trenutno sam u stisci, pripremam tri ispita za faks pa nemam baš vremena ali kad to prođe probat ću nešto naći... --pp (razgovor) 15:27, 31. ožujak 2009. (CEST)

SUPER SI ćao!3D--3D (razgovor) 21:24, 31. ožujak 2009. (CEST)

Vrijeme[uredi kôd]

Herr Mlinka, hvala ti što si upozorio na pogrešku, na budućim glasovanjima ne bi se trebalo pojavljivati krivo vrijeme, ali nemoj molim te više ispravljati vrijeme koje ostaje zabilježeno snimanjem potpisa, jer nema smisla, nepotrebno zatrpava povijest stranice, nedavne promjene, predstavlja dodatni posao patrolerima ili administratorima koji svaku snimljenu promjenu moraju obilježiti pregledanom. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:59, 4. travanj 2009. (CEST)

parkovi[uredi kôd]

Ok. Bas sam rekao Roberti o tim kategorijama pa svrati ovdje ako zelis i iznesi misljenje Razgovor o kategoriji:Hrvatski perivoji. Pozz ;) --Fhms (razgovor) 22:43, 4. travanj 2009. (CEST)

nsbris[uredi kôd]

No frks! Tu smo da pomažemo jedni drugima! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 5. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 22:29 sati. (CET)

Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:41 sati. (CET)

60 minuta[uredi kôd]

Herr Mlinka, jedno od nepisanih pravila koje nastojimo poštivati je "nediranje novoga članka neko vrijeme, po mogućnosti, barem 60 minuta, od njegovog postavljanja, jer je vrlo vjerojatno da (novi) suradnik radi na njemu." Rijetko koji suradnik voli "sukob uređivanja", a novoga suradnika to čak možda može i otjerati. Zato u ovakvim situacijama pokušavamo najprije uspostaviti kontakt s novim suradnikom, ostavljajući mu poruku, npr. poziv na otvaranje suradničkog računa ili ako se prijavio, ljubazno mu ukažemo na nedostatke i što bi još trebalo popraviti u članku, a kada pretpostavimo da suradnik više ne uređuje članak, onda mogu drugi suradnici popravljati ili dopunjavati. Ovo se sve naravno odnosi na uobičajena uređivanja i početnička, u slučaju vandalizma ili grafita, suradnici stavljaju oznaku {{bris}}, a administori ih brišu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:31, 5. travanj 2009. (CEST)

Ma znam da nisi namjerno, može se nekad dogoditi. --Vatrena ptica (razgovor) 19:31, 15. travanj 2009. (CEST)

Kemija[uredi kôd]

Što se slika tiče, sviđaju mi se, dakle mogu. Članci, također ne vidim neki veliki problem. Što se tiče slike periodnog na naslovnoj, za to treba vremena, pa budem vidio kad uhvatim malo više vremena. Inače, hvala na pomoći i suradnji, samo naprijed :-) Pozdrav! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:15, 15. travanj 2009. (CEST)

Lijepo je. A slike, stvarno se ne sjećam, mislim da su to one prve iz 2006., ali nisam siguran, pogledaj na povijesti izmjena kada su dodane. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:12, 16. travanj 2009. (CEST)

Vodenjaci[uredi kôd]

Već sam podosta vremena potrošio na to, ali bez rezultata. Googlao sam i "veliki vodenjak" se pojavljuje uz oba latinska naziva, a na en wiki imaju zasebne stranice za ta dva latinska naziva. Pojma nemam kako da to riješim. --Ante Perkovic (razgovor) 13:20, 16. travanj 2009. (CEST)

Schaffhausen[uredi kôd]

Nisam siguran. Ako misliš na ovo u predlošku pretpostavljam da ne, jer postoji i polje za kanton i za distrikt, no moguće da se radi o grešci. Lijep pozdrav! LukaKrstulović 23:39, 16. travanj 2009. (CEST)

Good thinking ;-) LukaKrstulović 23:47, 16. travanj 2009. (CEST)

Države rođenja i smrti[uredi kôd]

Mlinka, države rođenja i smrti se u načelu pišu prema današnjem stanju, a zastavice se ne stavljaju ... zastavice su predstavnike neke države, npr. sportske reprezentacije ili povijesne članke, a država rođenja i smrti često može biti diskutabilna, pa se stavlja današnje stanje (npr. koju bi državu rođenja stavio npr. Abdulahu Sidranu, NDH ?, Jugoslavija ?, BIH ? ... ili da li npr. Goranu Ivaniševiću pod mjesto rođenja treba pisati Split, Jugoslavija? Glupo, zar ne?) ... često je to glupo, komplicirano, a najčešće i nepotrebno ... tako da je najbolje ili staviti današnju državu ili uopće je ne stavljati. --Jure Grm, 16. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:28.

Nisi puno pobjegao, pa ću ja srediti ... a zastavice na rođenja i smrti uopće nije pametno stavljati, kako sam ti gore već i napisao. --Jure Grm, 16. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:40.

Zastavice s imenima država[uredi kôd]

Nadam se da se nećeš ljutit na mene što te obasipljem ovolikim savjetima ... evo [2] još jednog ... --Jure Grm, 16. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:31.

pretpostavljam da je to postotak Nijemaca u Paragvaju? --Jure Grm, 16. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:33.

KošRep...[uredi kôd]

...je ustvari NogRep prevedena na košarku, a u nogometnu je bila SRH, pa se ostala i ovdje ... nema veze, ionako se neće koristiti, kao vjerojatno ni Zimbabveanska košarkaška reprezentacija ... --Jure Grm, 17. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 23:32.

Top50 i nagrada[uredi kôd]

Hvala, hvala ... i dalje stojim na raspolaganju! Još malo i ti si u Top100! --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 14:26.

Klikni na Top100 u prethodnom retku! --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:40.
Ima posebna tablica u kojoj su i botovi: Wikipedija:Popis_Wikipedista_po_broju_uređivanja_(botovi_uključeni), ali u ovoj "mojoj" su samo dva bota, koja rade (odnosno, koja su radila) bez zastavice, pa se tretiraju kao obični suradnici. A što se tiče poretka iz siječnja, to je ista ta tablica (Top 500), samo prijašnja izmjena --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:57.

U članku Svjetski dani piše: Svjetski dan ili Međunarodni dan obiljažava dan koji je određen od strane međunarodnih institucija UN, UNESCO, WHO, WMO, pa ako su ti tvoji dani određeni od ovih institucija, ubaci ih ovdje, a ako nisu otvori odgovarajući članak ... odluka je na tebi, napravi kako misliš da je najbolje! --Jure Grm, 18. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 23:52.

Herr Mlinka, zašto si napravio poseban popis na stranici za razgovor svjetskih dana? Predložila bih ti da ubuduće neke "teme/članke" za razmišljanje napišeš na svojoj podstranici za vježbanje. Kao prvo, jednoznamenkasti datumi pišu se bez nule, poželjno bi bilo uz svjetski dan dodati i koja ga je organizacija ustanovila, (kao i kod europskih ili nacionalnih), kada se navodi izvor, navede se točna adresa koja je poslužila kao izvor, jer na ovoj stranici ne vidim te dane. Želim ti dati još jedan važan savjet kod dopisivanja raznih dana koji se posebno obilježavaju: provjeri svaki od tih dana barem iz dva ili po mogućnosti tri izvora, jer ima preveliki broj pogrešaka na internetskim stranicama kod navođenja spomendana, što sam se sama više puta uvjerila. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:53, 19. travanj 2009. (CEST)
Herr Mlinka, rado ti pomažem, a vidim da se zaista trudiš i odlično napreduješ. Možda bi bilo bolje ukloniti predložak {{uklopi s razgovora}} iz članka, jer se dio dana ponavlja, neka taj popis ostane na stranici za razgovor, a kada provjeriš one dane koji nisu uvršteni u članku, dodaj ih u članak i onda sam ukloni višak sa stranice za razgovor. Što se tiče izvora, nezgodno je navesti njihove stranice, ako nema toga teksta na njima, a članak ipak nije o samoj udruzi da bi ih imalo smisla navoditi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:36, 19. travanj 2009. (CEST)

Re: Kemičari[uredi kôd]

Tek sad sam vidio pitanje.

Odgovor je ovdje. --Ante Perkovic (razgovor) 07:09, 20. travanj 2009. (CEST)

Portal:Košarka[uredi kôd]

Znam za to i već sam se raspitivao kod Roberte, ali ona mi na to nije dala niti jedan odgovor! Neznam sad što da napravim, samo ja radim košarkaške članke, a sad se i Valentina96 bacila na to. Ipak, mislim da sam samcat nemogu održavati jedan portal, a da imam hrpu posla kako u školi tako i na wiki (ažuriranje, stvaranje članaka, uređivanje koš. članakqa koji imaju jednu do dvije riječi). Mislim, da ako se još ko bude trudio oko košarke onda ću pokrenuti ponovno glasovanje za portal. Ali hvala na suradnji i savjetu! P.S. Možda se ipak i odlučim ako budem imao toliko vremena! Pozdrav Neno K 23:45, 20. travnja 2009. (CEST)[odgovori]

bok, mala napomena: kod dobrodošlica, dodaj ispred subst, ovako:{{subst:dobrodošlica}}, tako se supstituira predložak. pozdrav ;) --zhile i 01:14, 21. travanj 2009. (CEST)

subst obično stavljama na predloške za komunikaciju sa suradnicima, uglavnom, bez substa kad uređuješ onda to izgleda ovako, a sa substom ovako, tako da izgleda kao da je "ručno" pisano. eto, to je to ukratko, pozdrav ;) --zhile i 14:31, 21. travanj 2009. (CEST)

Pirinejski poluotok je i kod mene[uredi kôd]

Nije bila potrebna zahvala, ali kad je već stigla: "Nema ne čemu." Tu smo svi da pomognemo ako možemo jedni drugima, što se tiče ovih pravopisno gramatičkih nebuloza u hrvastkom jeziku na to ćeš nalićat non stop ne zbog toga što stanovnici ove države imaju smisao za izmišljanje svojih naziva za pojedine stvari već zbog toga što nam je jezik tako bogat da za jednu stvar imamo po desetak naziva koji su i gramatički i po drugim svojstvima totalno ispravni a ponekad neupotrebljivi na wikipediji. Pozdrav --Dome (razgovor) 09:52, 22. travanj 2009. (CEST)

Zastavice[uredi kôd]

Zastavice se mogu pisati na dva načina: npr. {{ZD|H|HRV}} daje samo zastavicu, a {{ZD+X/H|HRV}} zastavicu i ime države. Pozdrav!--Phantom (razgovor) 23:17, 22. travanj 2009. (CEST)

Hej, hvala na postavljanju zastavica! Poslije će biti puno više posla kad dovršim sve članke! :) Pozz --Vertigo (razgovor) 00:01, 23. travanj 2009. (CEST)

Kad budem radio te nove članke odmah ću to ubacivati! Skroz sam zaboravio na to prije!:) --Vertigo (razgovor) 00:21, 23. travanj 2009. (CEST)

Herr Mlinka, molim te nemoj više dodavati zastavice u glazbene ljestvice, jer se ne radi ni o sportašu, niti političaru. Molim te ukloni ostale koje si dodao u članke, koliko vidim, singlova Madonne. Lijep pozdrav --Roberta F. 04:06, 23. travanj 2009. (CEST)

vat. rep.[uredi kôd]

bok, ako budeš nešto uređivao na vaterpolskim člancima, možeš koristiti ovaj predložak. pozdrav ;) --zhile i 00:44, 7. svibanj 2009. (CEST)

Preimenovanje[uredi kôd]

U međuvremenu sam uvidio da mogu staviti oznaku za preusmjeravanje. Izgleda da sam se prevario...

Odličan članak u vezi otkrića kemijskih elemenata! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Wustefuchs (razgovordoprinosi)

60.000 članaka[uredi kôd]

Nema na čemu. Ako se pitaš zašto sam ga dala, mislila sam da takav članak Wikipedija treba imati i da ne bi bilo pravedno da nema glas.

--3D (razgovor) 00:19, 12. svibanj 2009. (CEST)

Virtualna etnografija[uredi kôd]

Zato što nisam htio da mi se spremi stranica jer nije gotova. slučajno pritisnuh "Sačuvaj stranicu" umjesto "prikaži kako će izgledati" na stranici za vježbanje. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.136.75.53 (razgovordoprinosi)

Hvala :)[uredi kôd]

Učim se na tvojim ispravcima.

Hvala! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Veliki Blek (razgovordoprinosi)

Kopirao sam podatke iz template-a s engleske wikipedije (odakle prevodim članke), ali vidim da ovdje nema odgovarajući prijevod za "|flag_periph = Bandera d'Àtica.svg" i "|munic_map = Dimos Pallinis.png". Pretpostavljam da je to zato jer je engleski template malo bogatiji? Možeš li nadopunit naš template ili zamoliti nekoga da to napravi? :)

--Veliki Blek (razgovor) 18:36, 13. svibanj 2009. (CEST)

Ahoj. Preveo sam Prefektura Pirej. Kopirao sam cijeli engleski kod i doslovno preveo. To mi se čini najjednostavnije, bolje nego da izmišljam toplu vodu i gledam gdje ide link, a gdje ne i tko zna što sve ne :). Pretpostavljam da će to šljakat. Možeš li ti otvoriti kategorije (vidi dno moje nove stranice)? Izgleda da ih kod nas još nema. Ja sad idem :). Hvala na dobrodošlici! --Veliki Blek (razgovor) 19:04, 13. svibanj 2009. (CEST)

Ti se stvarno snalaziš sa tablicama u wiki formatu :). Sad izgleda mnogo bolje! --Veliki Blek (razgovor) 23:09, 20. svibanj 2009. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Iskrena hvala na pomoći! --prof. dr. Ćavar (razgovor) 10:02, 15. svibanj 2009. (CEST)

Wikiprojekt medicina[uredi kôd]

Još jednom hvala na doprinosima u člancima o anatomiji. Žao mi je što sam bio odsutan tih nekoliko dana...

Zato te pozivam te da nam se pridružiš na Wikiprojektu medicina (potpiši se ovdje).  E.coli  10:10, 17. svibanj 2009. (CEST)

Mislio sam na onoj tamo stranici za razgovor, ali, nema veze :))) --Lasta 21:02, 21. svibanj 2009. (CEST)


Novi članak[uredi kôd]

Uspio sam!!! Toca 20:16, 23.svibanj 2009. (CEST)

Malo prije si "promjenio opis slike", stavio si samo velko D, a Polozaj ti je ostao. Drugi put samo malo bolje pogledaj kad budeš mjenjo. Inače, sve 5!--Uskboy 15:19, 26. svibanj 2009. (CEST)