Razgovor sa suradnikom:IvanOS2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:47, 1. prosinca 2010. (CET)

Odgovor[uredi]

Ivane, ispod datoteka koje treba srediti napisala sam što uglavnom ne valja s datotekama (na dnu). Nisu sve postavljene datoteke obilježene za brisanje, već samo one koje se nisu mogle pronaći na navedenom izvoru (najčešći slučaj) ili im je veličina prevelika (ili su pomiješani podatci u opisu slike). Možda mi je koja od datoteka promakla (veliki ih je broj postavljen), ali većinu sam pregledala i na nekoliko njih dodala "http://" kako bi se dobila izravna poveznica na stranicu na kojoj je logotip. Neke su postavljene potpuno ispravno, pa mi je žao što nisu sve postavljene na ispravan način, jer bi time svi bili na dobitku i ne bi gubili nepotrebno vrijeme na pregledavanje, označavanje i ispravljanje. Uobičajeni rok za ispravljanje podataka uz datoteke je 14 dana, ali produžila sam ga na više od mjesec dana kako biš nakon blokade mogao ispraviti nedostatke. Izvor mora biti stranica na kojoj se nalazi logotip, ne goli logotip ili slika, već stranica i to s izravnom poveznicom i najbolje na službenim stranicama ustanove (organizacije, udruženja...) koji predstavlja. Stranice na koje može bilo tko nacrtati bilo kakav logotip bez izvora i vjerodostojnosti, nisu pouzdani izvor niti s takvih stranica treba preuzimati logotipove. Da znaš ispravno postavljati datoteke potvrđuje jedna od više pravilno postavljenih: Datoteka:Lokomotiva.svg.png, iz opisa slike odmah se može provjeriti nalazi li se taj logotip na toj stranici i kakva je to stranica, tko stoji iza nje. Jedino mi nije jasno zašto ti ime slike sadržava oznaku formata svg, ako je sami logotip u png formatu (kad se logotip preuzme s tih stranica ime slike je "Lokomotiva.png"). Svakako preporučujem pročitati cijeli tekst sa stranice Wikipedija:Uporaba slika i povezane smjernice o radu sa slikama, iako ponavljam, već si sam ispravno postavljao slike. Ovaj ću račun sada blokirati, jer nije otvoren u skladu sa smjernicama, a razgovor možemo nastaviti nakon blagdana. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:18, 1. prosinca 2010. (CET)