Razgovor sa suradnikom:Jukic86

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Jukic86, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 04:51, 13. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Wikipedija:Zahtjevi i želje[uredi kôd]

Clanak koji bi trebao imati sliku[uredi kôd]

Postovani administratori i suradnici wikipedije, ja sam ovdje novi, jos se nisam uhodao u potpunosti ali nadam se da mi za totalnog pocetnika ide dobro. Juce sam napravio svoj prvi clanak, koliko sam shvatio mi novi nemozemo dodavati slike na wikipediju, kako slika Marine G. F. nepostoji na internetu ni u bazi podataka wikipedije, a smatram da je ona interesantna i znacajna osoba o cijem se slucaju dosta pise i govori narocito u BiH, zamolio bi nekoga ko ima dobru volju da postavi sliku umjesto mene. Svakome ko bude imao dobru volju ja mogu poslati sliku koju sam sam napravio i za cije koristenje u ove svrhe imam potpunu suglasnost Marine G. F. Isto tako mogu vam obecati da cu napraviti jos clanaka o poznatim osobama iz ratnog perioda, a protiv kojih se trenutno vodi sudski postupak oko navodnih ratnih zlocina, takođe imam jedinstvene slike i njih, tako da ce wikipedija imati prva te slike u svom vlasnistvu sto je po mom misljenju veoma interesantno. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jukic86 (razgovordoprinosi)

Kao novi suradnik, određen broj stvari još ne možete raditi (uključivo i postavljanje slika), ali nakon što Vas softver wikipedije označi kao automatski potvrđenog suradnika, moći ćete i to. Više o tome možete pročitati ovdje. Do tada predlažem da proučite uvodni tečaj i svakako poseban dio o postavljanju i označavanju slika. Poveznice na tečaj imate u dobrodošlici na vrhu ove stranice. Još nešto: na stranicama za razgovor se potpisujemo, na vrlo jednostavan način. Na sličicama desno je objašnjeno kako, a možete to učiniti i ručno, upisivanjem četiri tilde: ~~~~. Hvala na razumijevanju.--MaGa 07:49, 14. prosinca 2012. (CET)[odgovori]

Nisam siguran da gornji članak zadovoljava enciklopedijske kriterije. On zasigurno ispunjava novinske kriterije, ali Wikipedija nije takav tip medija. Kako sudski postupak još nije gotov možda će do kraja postupka članak dobiti na značaju pa ga još nisam predložio za brisanje. Razumijem da ljudi žele nešto reći o aktualnim sudskim postupcima glede Domovinskog rata, no Wikipedija nije medij za upozoravanje javnosti na možebitne nedostatke pravnih sustava Hrvatske ili BiH. Imamo članak Domovinski rat ali to nije pravo mjesto za takve informacije, imamo također članke Popis masovnih zločina nad Hrvatima u Domovinskom ratu i Popis masovnih zločina nad Srbima u Domovinskom ratu, možda neki od njih ili članci na koje upućuju poveznice u tim člancima mogu biti pravo mjesto za prenošenje odgovarajućih informacija. SpeedyGonsales 14:43, 24. prosinca 2012. (CET)[odgovori]