Razgovor sa suradnikom:Lugerovac

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lugerovac, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lugerovac") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 11:57, 27. studenog 2015. (CET)

Izvori[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima, što niste napravili u članku Sveučilište u Zagrebu. Lijepo molim da proučite kako se i koji izvori navode te u skladu s tim popravite navedeni članak. Zahvaljujem na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 12:17, 27. studenog 2015. (CET)

Nisam siguran na što točno mislite jer jesam postavio izvore koji vode na web stranice sveučilišta gdje pišu spomenuti podaci. --Lugerovac (razgovor) 12:30, 27. studenog 2015. (CET)
Naveli ste osnovnu stranicu Sveučilišta, ali ne točno mjesto gdje se nalaze navedeni podatci. Ovdje možete pogledati kako su bili navedeni izvori koje ste ukonili.--Ivica Vlahović (razgovor) 12:36, 27. studenog 2015. (CET)
Ali upravo na toj osnovnoj stranici se nalaze podaci, nije potreban nikakav drugi link kao u slučaju prošlih podataka. Ili moram u referencu napisati nešto tipa "Web stranice sveučilišta - Facts and Figures, Staff" i "Web stranice sveučilišta - Facts and Figures, Number of Students" gdje točno na tom linku se nalaze?--Lugerovac (razgovor) 12:57, 27. studenog 2015. (CET)
Prvi put ste dobro napravili napisavši mi poruku na mojoj stranici za razgovor. Naime, kad pišete na svojoj ne dobijem obavijest o tome. Vaš sam tekst kopirao i ovdje da lakše možemo pratiti tijek razgovora. Izvor treba navesti kako piše ovdje, znači poveznica pa razmak pa naslov poveznice unutar uglatih zagrada. Osim toga potrebno je i navesti dan objavljivanja, ako je naveden na samoj stranici, i dan pristupanja stranici. Osim toga, ako je ikako moguće za izvor uzimamo hrvatsku stranicu na hrvatskom jeziku. Svakako je dobro proučiti uvodni tečaj pa tek onda uređivati. Dakle, pazite na sve navedeno i neće biti problema. Za sve daljnje upite stojim na raspolaganju.--Ivica Vlahović (razgovor) 14:30, 27. studenog 2015. (CET)