Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Matea21

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Matea21, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Matea21« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! — Hijérovīt | þč 12:58, 30. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]

Hvala! Matea21 (razgovor) 14:24, 30. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]

Žmak-Kunić[uredi kôd]

Pozdrav! Malo se bavim člankom o Dariji Žmak-Kunić, pa bih htio objasniti što sam učinio i zašto. Ovo će se prije svega ticati podnaslova za njezin rad na Vidljivima (ostali dijelovi su okej, meni se čini).
Članak bi trebao pratiti stil enciklopedije, kao prvo. To znači da bi sve informacije trebale biti predstavljene bez nekih posebnih komentara onoga koji ga piše. Fraze poput "emotivno nabijena" nisu baš poželjne.
To dovodi do drugog problemčića, a to je pomalo esejistički stil pisanja kojim se objašnjava namjera, misaoni proces ili osjećaji autorice instalacije, pogotovo zbog toga što nema izvora u kojima je Žmak-Kunić to objašnjavala, ili ih barem ne pronalazim na internetu.
Zamolio bih, dakle, sljedeće: citirajte neki izvor za to pojašnjenje ako ga znate, pored mojeg izvora s Facebook profila MMSU Rijeke, a zatim malo pokušajte približiti jezik nekoj neutralnoj, nekićenoj enciklopediji. Ne mora biti savršeno, ima nas koji ćemo usavršiti ako Vam nešto promakne. :) Sretno! — Hijérovīt | þč 11:19, 2. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]

Hvala Vam na odgovoru! Nisam bila vidjela poruke prije da su stigle. Konzultirala sam se s umjetnicom i neke stvari bi htjela promijeniti, koje su pogrešno napisane na stranicama na internetu. Navela mi je popis svježih izložbi:
1996. Zagreb, Hrvatski školski muzej
Također zamolila me da navedem i podatke za rad za zajednicu osnovala je udrugu srxe za Volosko. https://m.facebook.com/SrceZaVolosko/ i radi na projektima : Matea21 (razgovor) 02:23, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Nadalje zamolila me da ne pišete ime mentora Jožeta Baršika nego Jože Barši, jer na internetu piše pogrešno i da ne pišem samo Kunić već cijelo ime i prezime te sam dobila još neke slike sa izložbe koje ću postaviti. Podaci su točni jer mi je umjetnica poslala svoj životopis i prepravila u wordu.
Show quoted text Matea21 (razgovor) 02:26, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Samo napominjem da sve što piše u članku mora biti provjerljivo, zbog čega biste trebali navesti nešto što je već javno objavljeno kao izvor (knjige, portali, web stranice itd.). Nažalost, to znači da životopis dobiven iz privatne korespondencije s osobom kojom se članak bavi nije važeći izvor ukoliko informacije iz životopisa nisu javno dostupne u nekom obliku koji možete citirati. No svakako dodajte udrugu u članak! :)
Hvala Vam na ispravku za ime mentora, sad vidim da zaista je Barši, mea culpa što nisam dalje tražio. Što se punog imena i prezimena tiče, to je izrazito nepotrebno ponavljati kada je sam naziv članka upravo to ime i prezime. Ipak je ovo enciklopedija. — Hijérovīt | þč 12:11, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Znam, ali ovaj rad mi je za ocjenu te moram navesti sve što sam dobila, a to ne piše u člancima pa radi prepravaka nisam dobila ocjenu. Matea21 (razgovor) 17:10, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Prepravila sam neke stvari i izmjenila, dodala sliku, engleske kategorije. Trebam li staviti linkove na izložbe? Matea21 (razgovor) 19:00, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Napravite što morate za svoju ocjenu, bez brige. :) Žao mi je što sam Vas dosad mučio i što nisam znao za to od početka, znam da je teško balansirati između standarda projekta i profesora, pogotovo jer se očito bitno razlikuju.
Molio bih samo da javite kada Vam je ocjena upisana kako bi se članak mogao presložiti i srediti kako spada (po našim standardima, jel). — Hijérovīt | þč 23:37, 14. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]
Dogovoreno, hvala vam na razumijevanju! Matea21 (razgovor) 00:57, 15. lipnja 2024. (CEST)[odgovori]