Razgovor sa suradnikom:Moreplovac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! BlackArrow (razgovor) 20:09, 6. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Promijenjeni smisao[uredi kôd]

Nekako mi ovo baš nije isto [1]. Jesi li siguran? Kubura (razgovor) 07:29, 24. listopada 2011. (CEST)[odgovori]

Oto su dobre stranice [2], no ono koliko vidim nisu stranice iza kojih vidiš da stoji sama Katolička Crkva, nego neka privatna osoba koja je možda neke podatke krivo shvatila te krivo povezala. No, ne kažem da je ono što si ti učinia loše. No, imaj u vidu ovo [3], jer tako sad Salonitanska biskupija postoji kao naslovna biskupija (deboto ka virtualna, čardak ni na nebu ni na zemlji), pa sad nekako ju izravno povezivat sa Splitsko-makarskom..., nekako, jest da im se priklapaju teritoriji..., ali ipak... Kubura (razgovor) 02:50, 27. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

To triba vidit u crkvenom tisku. Zapravo u njihovim znanstvenim časopisima. Kubura (razgovor) 03:41, 27. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

E, kad tako piše HBK, onda je u redu. Ne obadaji što piše na engleskoj i talijanskoj Wikipediji, osobito kad se tiče hrvatskih krajeva. Nisu oni ništa bolji zato što imaju više članaka i brojniju govorničku zajednicu. A kad se tekstovi tiču nas, uvjerljivo smo bolji, jer smo pokriveni pravim podatcima, svježim znanstvenim spoznajama, podatcima s terena, a ne stereotipima, niti tekstovima koje su neki nadobudni pisali kako im se učinilo promatrajući s 1000 kilometara udaljenosti niti beskonačno prožvakanim nekritično prepisanim tekstovima iz nekih površno napisanih izvornih brljarija. Kubura (razgovor) 05:54, 28. prosinca 2011. (CET)[odgovori]

Što pisati i što ne dirati[uredi kôd]

Žuti karton


[4] Lijepo je što misliš dodati nove sadržaje, nove su informacije dobrodošle, ali ovo je Wikipedija na hrvatskom jeziku, a ne na engleskom. Stoga si sve ono ubačeno morao prevesti na hrvatski. Zbog toga ne smije ostati na stranici članka.
Drugo: uklonio si cijeli odlomak koji je referenciran na tekst stručne osobe. To se ne smije.
Treće: obrisao si rečenice referencirane na tekst stručne osobe. Tako ne smiješ raditi.
Ubacivanje nesređenog teksta na glavni imenski prostor i uklanjanje referenciranog sadržaja predstavlja nekonstruktivno ponašanje. Krajnje je nesuradničko. Otežava održavanje i nagrđuje kvalitetu članka. To se može okvalificirati troliranjem, grafitiranjem, vandalizmom i za to se suradnike sankcionira blokiranjem. Kubura (razgovor) 04:02, 4. studenog 2016. (CET)

Iđe li kako?[uredi kôd]

Zaboravia san te pitat iđe li kako? Kubura (razgovor) 04:03, 4. studenog 2016. (CET)

Nemar i vrijeđanje[uredi kôd]

Žuti karton


[5] Tvoje je pravo ne slagati se. Ali ako se tebi nešto ne sviđa, to ti ne daje za pravo nazivati to neobjektivnim.
[6] Već si upozoren da ne smiješ uklanjati referencirani sadržaj. Izlika pod kojom si obrisao referencirani dio nije ti dobra. Uklonio si odlomak gdje piše da je onaj poganski blagdan suprotstavljen katoličkoj tradiciji. A tko određuje crkveni nauk? Tko je mjerodavniji za tumačiti katekizam? Kongregacija za nauk vjere ili kojekakvi samodopadni znanstvenici (i k tomu nekatolici), ateističke udruge ili otpali svećenici?
Da nisi uklonio, ne bi bio toliki problem.
Drugi problem je što si ukrcao gomilu teksta s unutarnjim citatom, a da ga nisi preveo na hrvatski. Isto kao da si spamirao ili preplavljivao.
Ovo je Wikipedija na hrvatskom i red je prevesti tekst na hrvatski.
Ne smiješ ukrcavati nesređeni i neprevedeni tekst pa onda ostaviti tako. To je nemarno ponašanje. Kubura (razgovor) 09:03, 24. studenog 2016. (CET)