Razgovor sa suradnikom:PhoenixGirl

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!--Croq (razgovor) 17:08, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Bok, u Jared Leto sam stavio kategoriju (skroz dolje) i poveznice na iste clanke na drugim jezicima. --Croq (razgovor) 17:11, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Stavi t cu ti sliku i infookvir. A ostalo sredis ti. Dogovoreno?--Croq (razgovor) 17:15, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]

Pomoć[uredi kôd]

Najprije bih ti savjetovao da proučiš uvodni tečaj u kojem imaš objašnjeno kako se pišu i uređuju članci. U dobrodošlici imaš poveznice na tečaj (okvir "Wikipedija tečaj" gore desno na ovoj stranici). Za početak, počni vježbati na stranici za vježbanje. "Pravokutnik koji je inače u gornjem, desnom kutu i u njemu pišu oni važniji podatci" se zove infookvir (ili infokutija), i o njemu ćeš naći u uvodnom tečaju. Sve što te bude zanimalo, ne stidi se pitati, uvijek će netko biti spreman pomoći.--MaGa 17:46, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]


Puno hvala ako sam ovo napisala na pravom mjestu trebao bi vidjeti, pa stvarno puno hvala. Samo što se tiče vježbanja za to stvarno nemam vremena stvarno bi htjela kvalitetno pisat članke, ali iako moji članci nisu nešto posebno mislim da su bolji nego ništa jer na hrvatskoj wiki o puno ljudi, stvari i događaja nema apsolutno ništa— Prethodni nepotpisani komentar napisao je PhoenixGirl (razgovordoprinosi)


Za početak: na stranicama za razgovor se obvezno potpisujemo. Na slikama desno se vidi kako se to čini (ovisno o sučelju koje koristiš).

Drugo: prepruka je odgovarati na stranici za razgovor onoga s kime razgovaraš, jer samo u tom slučaju će isti dobiti obavijest o odgovoru. U suprotnom mu može promaći odgovor.

Treće: što se tiče vježbe, nije vrag da nije ništa ostalo iz škole. (Ponavljanje je majka znanja) Bolje i vježbati (za početak) nego da administratori brišu članke. ;)

Toliko za sada. LP --MaGa 19:46, 28. ožujka 2011. (CEST)[odgovori]