Razgovor sa suradnikom:Soljanac/Pismohrana0

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 21:14, 18. svibanj 2007. (CEST)

Promjena imena[uredi kôd]

Hm, zašto si odustao od zahtjeva za promjenom imena? Onda bi i svi tvoji doprinosi otišli na novo ime, ovako zapravo krećeš ispočetka, a uostalom ako bi te netko tražio pod starim imenom, došao bi do novoga. No, barem sam ti osobno poželjela dobrodošlicu s novim imenom. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:17, 18. svibanj 2007. (CEST)

Ma kako želiš, ali suradnici inače vole imati svoje doprinose, samo sam htjela reći da sada pod tim novim suradničkim imenom krećeš kao novi suradnik samo što se tiče doprinosa, a naravno da si zapravo iskusan i odličan suradnik i žao mi je što neću više viđati Goggsa s također i mojim nadnevkom rođenja :-)) --Roberta F. 21:57, 18. svibanj 2007. (CEST)

Eurovizija[uredi kôd]

Nije problem otvoriti novu kategoriju, nego ona treba imati smisleno ime, i njeni članovi trebaju biti smisleno poredani. Primjer: Hrvatska i Europa idu pod H i E, ali Vladmir Nazor ide pod N, a izvođači na Euroviziji mogu ići i pod imenima (abecedno), ali i po godinama nastupa. Zato je pri stvaranju kategorija dobro napisati obavijest o tome u kafiću (nije nužno, ali se tako mogu lakše izbistriti ovakva pitanja). SpeedyGonsales 22:17, 20. svibanj 2007. (CEST)

Ime kategorije je u redu, jedino možda treba o ovom gore napisanom razmisliti: da li izvođače samo strpati po abecednom redu, ili ih možda još dodati i po godinama? Ili ih pak sve samo po godinama staviti u kategoriju? SpeedyGonsales 11:59, 23. svibanj 2007. (CEST)
Ne bi trebalo da se razvrstava po godinama. Može da se dogodi da je neki izvođač (a ima ih) nastupao nekoliko puta na evroviziji, pa bi imali problema oko svrstavanja. Po abecedi je ja mislim dosta. Inače je glupo da se mene uopće pita, treba napraviti onako kako kažu admini. Soljanac

Goggs[uredi kôd]

Pritpostavia san.
"Pozdrav" te odao, a i sve san mislia... ma nije moguće da je Goggs zarazia cilo selo sa wikicom (t.j. uikicom, kako moj Goggs voli reć :) ). Kubura 14:26, 27. svibanj 2007. (CEST)

6. lipnja[uredi kôd]

Vratila sam "†" uz godinu smrti kod 6. lipnja, jer tako uobičajeno pišemo uz godinu smrti, a uz godinu rođenja stavljamo "*". Pretpostavljam da si slučajno maknuo križiće. Jesi možda vidio da nas je već troje koji smo rođeni isti dan. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:25, 6. lipanj 2007. (CEST)

Hmm, opet se dogodilo brisanje križića "†" u 8. lipnja? Taj križić ti se nalazi kad otvoriš uredi, pogledaj dolje na dnu "Ubaci slova", pa u drugom redu između ovih znakova: ô † ° < > . Lijep pozdrav :-))

Antarktički dolar[uredi kôd]

Nemoj navodit. Ta valuta nije službena, već je izdaje, ako sam dobro shvatio, nekakva privatna firma koja se zove Antartica Overseas Exchange Office Ltd., koja te banknote (novčanice)zamjenjuje US dolarima. Radi se o nekakvom marketinškom potezu (slično kao i prodavanje zemlje na Mjesecu). Pozdrav --Suradnik13 13:48, 8. lipanj 2007. (CEST)

Uređivanje[uredi kôd]

Ma nije problem, sada kad znamo kakvih poteškoća imaš, pogledat ćemo nas više. Lako ćemo popraviti, slobodno radi što ti je najzgodnije, lakše mi je popraviti križiće nego upisivati cijele podatke. I ne gnjaviš me, znaš da ti uvijek rado pomognem i dalje ću ti rado pomagati. Lijepi pozdrav :-))--Roberta F. 15:09, 8. lipanj 2007. (CEST)

Lavovi[uredi kôd]

Vidjeh tvoj komentar u sažetku, paa, koliko znam imamo jednu lavicu (tako je barem priznala :-)), a lavovsko ponašanje se istaknulo od prvog dana, no još se nije upisala među nas ostale. Pozdrav :-)--Roberta F. 15:38, 8. lipanj 2007. (CEST)

Košarka[uredi kôd]

Nazivi su takovi jer smo tako započeli i sa OI, pa onda nogomet. Ovo što ste vi predložili, može se uvijek napraviti kao redirect, ali korištenje kratica u nazivu članaka, posebice kada nema neke točno određene logike obično ne vodi nikuda. Naslov je dugačak, ali informativan, i kao što vec rekoh uvijek se mogu napraviti preusmjeravanja na ovaj dugi naslov.

Što se rukometa tiče članci su već premješteni na duge nazive. Morate biti konkretniji što bi točno radili.

Srdačan pozdrav! Duh Svemira 22:52, 8. lipanj 2007. (CEST)


Zaboravili ste staviti točku iza rimskog broja u nazivu ;-) No, kako god, ako bude taj hepening tada u BiH i ako se ništa drastičnog ne promijeni (za trinaest godina možda bude i 16 divizija u hokeju na ledu), članak ce se zvati tako. Pozdrav! Duh Svemira 23:22, 8. lipanj 2007. (CEST)

Preusmjeravanje i premještanje[uredi kôd]

Preusmjeravanje je kad otvoriš novi članak i staviš preusmjeravanje na stari.

Premještanje je kad postojećem članku mijenjaš naslov.

Vidi Wikipedija:Premještanje članaka. --Ante Perkovic 12:15, 9. lipanj 2007. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Zahvaljujem ti se na nagradi, premjestit ću je među ostale nagrade ovih dana. Kao što sam ti rekla uređuj kako možeš, a mi ćemo ti pomoći gdje god treba. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 23:14, 10. lipanj 2007. (CEST)

Pravna stečevina Europske unije[uredi kôd]

Hej, imamo već članak o pravnoj stečevini ovdje Pravna stečevina Europske unije i nalazi se u kat. Europsko pravo. Ajd molim te probaj nekako uklopit tekst iz članka Pravna stečevina Europske Unije, tako da nemamo dva --Suradnik13 15:13, 11. lipanj 2007. (CEST)

Nema problema. Da, problem je u velikom početnom slovu. Ostavit ću ga kao redirect. Nego, potpis ti nije baš funkcionalan. Bilo bi zgodno kad bi ostavio poveznicu na svoju suradničku u potpisu, da nama koji ti odgovaramo bude jednostavnije :) Pozdrav--Suradnik13 16:21, 11. lipanj 2007. (CEST)

Soljani[uredi kôd]

Sve u redu, ti si "prva ruka".
Inače, nisan dospia izračunat koliko je tvoj doprinos bia na tom članku, ali članak mi se svidia.
Dosta je informativan i lipo je napisan. Kubura 20:45, 12. lipanj 2007. (CEST)

Oj, Soljani, milo moje selo malo,
velikog čovika za hr.wikicu si dalo! Kubura 21:00, 12. lipanj 2007. (CEST)

Dozvole[uredi kôd]

Ne bi ti znao reci mnogo, pa najbolje da pogleda pravila i primjere na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja. --Ante Perkovic 13:01, 13. lipanj 2007. (CEST)

Ako ćeš jednokratno koristiti sadržaj, onda napiši na stranicu za razgovor tko ti je dao dozvolu, kao što sam napravila na stranici za razgovor članka o Stjepanu Sarkotiću, a ukoliko su u pitanju internetske stranice s puno sadržaja koji mogu poslužiti za veći broj članaka, onda uglavnom upisujemo među Dozvole za korištenje sadržaja. Za sliku je potrebna dozvola autora ili nositelja autorskog prava. Nadam se da sam ti pomogla :-)) --Roberta F. 13:09, 13. lipanj 2007. (CEST)

Može, a ja ću kasnije pogledati i promijeniti ako nešto treba. Lijepo od tebe što si dobio dozvolu i ja sam danas opet jednu tražila, čekam sad potvrdu :-)). Jel rade mailovi? Puno pozdrava :-))--Roberta F. 13:24, 13. lipanj 2007. (CEST)

Pitaj Robertu F. Ona mi je rekla da slobodno preusmjernim njoj suradnike koji pitaju o temama koje ona dobro pokriva. --Ante Perkovic 15:32, 13. lipanj 2007. (CEST)

Odlično je! :-)) --Roberta F. 15:42, 13. lipanj 2007. (CEST)

Josip[uredi kôd]

Pozdrav! Zamolila me Roberta da ti odgovorim na pitanje o naslovu članka. Zapravo, ja sam bio napravio one prazne poveznice Josip (praotac), Benjamin (praotac) itd. Napravio sam tako da ih se razlikuje od istoimenih izraelskih plemena. S druge strane, stavio sam "praotac", a ne "sin Jakovljev", jer te to pojam koji postoji u biblijskoj znanosti i kršćanskoj i židovskoj teologiji. To su praoci Izraela (postoje i pramajke). U njih spadaju i oni koji nisu sinovu Jakovljevi (npr. sam Jakov, ali i Abraham i Izak).--Donatus 18:57, 14. lipanj 2007. (CEST)

Ma nisam raskrstio s wikpedijom, nego sam kratak s vremenom. Moram završiti doktorski rad, pa sam sad sav u tome. Svi Jakovljevi sinovi isto su praoci Izraela, a i Josipovi sinovi (Manaše i Efrajim).--Donatus 06:04, 15. lipanj 2007. (CEST)

a moja greška[uredi kôd]

jJa sam ga trebao za šahovsku federaciju i pod farski otoci mi je pisalo da nema članka, pa sam ga zato dodao.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lavoslav (razgovordoprinosi)

ma lipi moj čovik, nije greda. - -No postoje tamo i otoci, ima posla, a kraj mi tamošnji baš sviđa. Dobio sam gušt da idem tamo peći janjce, one ferojske. --Zeljko 20:12, 15. lipanj 2007. (CEST)

Hvala, trebaju mi za razne neizgovorljive riječi. Volim zimu, i to onu pravu, ciču, i ljutu rakiju, i dobru janjetinu. --Zeljko 20:57, 15. lipanj 2007. (CEST)

Ne. Jó étvágyat! Tako. User:Doncsecz

Ah! Oprostitev. Dobro je! Hvala lepa pomoč. User:Doncsecz

Kubura[uredi kôd]

"Kubura" je u svezi sa hajducima u obitelji i HNK "Hajdukom". Kubura 20:41, 16. lipanj 2007. (CEST)

Nego, nisan ti razumia rečenicu "...Sad kad je prezime, a ja mislio...". Kubura 20:50, 16. lipanj 2007. (CEST)

'jutro Soljanac, jesi bio na jutarnjoj pivi. --Zeljko 08:52, 17. lipanj 2007. (CEST)

da, odo ja na put, vikend i foto-safari. Čuvaj wikipediju.

Sviđa mi se onaj tvoj potpis. --Zeljko 09:45, 17. lipanj 2007. (CEST)

U Bahn[uredi kôd]

zašto misliš da su berlinske U linije članci za brisanje ? Duh Svemira 10:02, 17. lipanj 2007. (CEST)

Tebi možda jesu ti članci u ovom trenutku najgluplji, ali koliko vidim ima ih i na nekoliko drugih wikipedija. Ja to ne bi brisala, jer možda za tri mjeseca naiđe neki novi suradnik pa ih ponovo postavi. Pa onda ponovo kategorizacija i ostalo. Neka budu tu gdje jesu, nikome ne smetaju, a nadopuniti preimenovati ih se može uvijek. Duh Svemira 10:53, 17. lipanj 2007. (CEST)

Nema te što biti sramota, a osim toga dam se kladiti da ne znaš nabrojati sve tramvajske stanice od Zelenog polja do Višnjevca. Mozda ove na kružnoj liniji kolodvor - trg - kolodvor, jer ih je ipak manje :-) Duh Svemira 11:11, 17. lipanj 2007. (CEST)

ma u biti, ne da mi se prepucavati niti gubiti vrijeme na razgovor. Pozdrav ! Duh Svemira 11:26, 17. lipanj 2007. (CEST)

Čuj, ako su na de wiki uspjeli članak U2 (Berlin) dogurati do izabranog tko kaže da ne možemo i mi? Očito je da materijala ima, a i podaci koji se u ovom trenutku nalaze u našem članku mogu nekome pomoći. Isto vrijedi i za ostale linije U-Bahna. Uostalom, izabrani članci su počinjali i s puno manje podataka nego što imaju neki od ovih članaka. Zato te molim da ukloniš {{bris}}. pozdrav --MayaSimFan 20:12, 17. lipanj 2007. (CEST)

Grčka mitologija[uredi kôd]

Hajde, molim te, povuci prijedlog, članak ni napola nije dovršen. :) Hvala svejedno! --Abyssus 18:49, 17. lipanj 2007. (CEST)

Molila bih za još tjedan-dva da sredim kategoriju jer napisah dvjestotinjak članaka pa da stilom budu usklađeni. Pozdrav. --Abyssus 19:21, 17. lipanj 2007. (CEST)

RE:Dončec[uredi kôd]

Je li dobro! Hvala! User:Doncsecz

U redu, hvala lepa. Ja ne shvam cirilski pismo. User:Doncsecz

U izradi[uredi kôd]

Predlažem pomnije proučavanje kategorije i podkategorija: U izradi. Stub nije samo stub, niti mrva samo mrva :-) Duh Svemira 18:27, 18. lipanj 2007. (CEST)

Blog ?!?!?! LOL Duh Svemira 18:37, 18. lipanj 2007. (CEST)

To ti je tako kada čitaš ono što želiš pročitati :-) Biog je blog ... blog je biog ... Pozdrav Duh Svemira 18:45, 18. lipanj 2007. (CEST)

Zastavice ne mogu nikako ostati u zaglavlju članka, pa nismo dječji vrtić gdje sve rišemo i ukrašavamo, ovo je ipak enciklopedija !!! Zastavice mogu ostati u raznoraznim predlošcima, tablicama itd; ali usred rečenice u članku ???!!! Pa to nema ni u LZMK :-) Duh Svemira 19:08, 18. lipanj 2007. (CEST)

Eskudo[uredi kôd]

Zelenortska škuda, ako ćemo najtočnije.
Naime, i za portugalski eskudo smo mi Hrvati zadnjih godina, pri nego se uvelo euro kod njih, počeli rabiti izvorni hrvatski oblik za to ime od valute, škuda. Naziv se počeo širiti/vraćati u uporabu, i onda je doša euro i tu je stalo.
Tako, smatram da bi i tu valutu tribalo zvati zelenortska škuda (zelenortska svakako, jer je Zelenortska Republika).Kubura 04:33, 19. lipanj 2007. (CEST)


Sutra druga. Ali prvo hvala tebi, i popi pivo. --Zeljko 16:17, 19. lipanj 2007. (CEST)

Čin. --Zeljko 16:39, 19. lipanj 2007. (CEST)

Re:Brisanje[uredi kôd]

Nisi ništa zeznuo, greška je moja, sve je u redu --MayaSimFan 20:21, 19. lipanj 2007. (CEST)

Skila i Haribda[uredi kôd]

Ne da mi se raditi dvostruki posao, razumiješ. Bar interwikije stavi drugi put. I makni se s članka da mogu urediti, hvala. --Abyssus 19:21, 20. lipanj 2007. (CEST)

Bezobrazna? Ne. Samo ti govorim da si ovdje već dugo suradnik i da je minimum članka da bar poveznice ima. Kužiš? Ovako moram lutati naokolo, nema smisla. Ugodan rad. --Abyssus 20:11, 20. lipanj 2007. (CEST)


Misliš sad dobro je članak Jožef Košič? User:Doncsecz

Svaka ti čast prijatelju. Ovo je jedan od najzanimljivijih članaka sa wikipedije (ti pantere). --Zeljko 20:11, 25. lipanj 2007. (CEST)

Jedna noć s kraljem[uredi kôd]

možeš ostaviti film pod naslovom jedna noć s kraljem--Aqua byte 23:11, 25. lipanj 2007. (CEST)

SP hrv.dijaspore[uredi kôd]

Hvala ti, Goggse!
Ja san se satrao tražeći po Internetu i po novinama, za vidit ima li štogod o tome. Kubura 16:21, 26. lipanj 2007. (CEST)

Hvala ti, Soljanče.
Odmah sam ažurirao ovdi i na en.wiki. Kubura 09:47, 28. lipanj 2007. (CEST)

Nema problema, čitam ju. Kubura 10:53, 2. srpanj 2007. (CEST)

Soljani[uredi kôd]

Još malo, pa će članak o Soljanima bit za izabrani članak!
Sjajno!
Zbog tebe bi Kozarac prominia naziv svoje knjige ("Mrtvi kapitali"). Nije sve mrtvi kapital, ima itekakvih kapitala i kapitalaca po našoj hrvatskoj ravnici.
Najbolji članak za itkoje hrvatsko naselje istočno od Sutle! Kubura 16:43, 26. lipanj 2007. (CEST)

Izvorni kôd[uredi kôd]

Izvorni kôd ti je hrvatski privod za "source code".
To ti se odnosi obično odnosi na kôd od nekog softvera...
Sad, još kad bih vidia o čemu je Sanja pisala, pa bih ti to mogao još slikovitije opisati. Kubura 08:48, 27. lipanj 2007. (CEST)

Evo, izvorni kod. :) Nakon što ga probavi jezični procesor, dobiješ izvodivi strojni kod, koji je zapakiran u posebnom formatu kojeg razumije operacijski sustav. Na Windowsima je to dobro poznata .EXE datoteka (od engl. EXEcutable = izvodiv). --Ivan Štambuk 13:03, 27. lipanj 2007. (CEST)

O filmu[uredi kôd]

Čitaj predložak "Radovi u tijeku", što znači da se članak tek izrađuje a Napad ljudi krastavac je predložak za film koji sam postavio i po kome radim svaki film, ubuduće kad vidiš da piše da su radovi u tijkeu znači kao što i sam predložak kaže da se tek radi, a ubuduće bi ti savjetovao da članak gledaš tek kad je gotov pa neće dolaziti do ovakvih nesporazuma. --Aqua byte 17:14, 27. lipanj 2007. (CEST)Lijep pozdrav!!

  • ako je zvučalo žestoko sorry nije bila namjera.--Aqua byte 17:25, 27. lipanj 2007. (CEST)

Izvornik[uredi kôd]

Ako Kanađani tako pišedu, onda moramo i mi. Držimo se izvornika. Kubura 20:04, 27. lipanj 2007. (CEST)

Bolje ne. Pozdrav. --Ante Perkovic 12:28, 29. lipanj 2007. (CEST)

Izvini Ante. To mi se 100% više neće dogodit. Znam šta si htio reć, al ne znam što si mi stavio poveznicu na Hadždž, mislim da tamo nisam ništa 3a$ro! Živijo!

Poljska[uredi kôd]

Vidio sam da si ti napisao Povijest Poljske. Ja sam evo postavio Popis poljskih vladara pa ako možda kaniš pisati članke o poljskim vladarima možeš se prema tome ravnati. Pozdrav. --Flopy 12:50, 12. srpanj 2007. (CEST)

bog! Ne kanim, ali hvala na dobroj namjeri.  Soljanac 

Štefka Kostadinova[uredi kôd]

Prijatelju, nije na atletskom mitingu u Rimu, nego na Svjetskom prvenstvu u atletici, u Rimu 1987. godine.

S poštovanjem.

uredu. Moja grješka. Malo sam se zabuljio u te rekorde, mitinge, atletičarke da sam prosto krivo vidio. Al bar nadnevak nisam pogrješio. Fala. Pozz
Pa ispravi onda, ja ne mogu, nisam ulogiran.

ej prijatelju, a što se ne javljaš. --Zeljko 12:34, 6. kolovoz 2007. (CEST)

ma što to čujem, brzo se vraćaj ili ću doć gore u Slavoniju i napravit barufu --Zeljko 13:16, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Ma nema opozicije, svi te vole ovdje. --Zeljko 15:20, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Dobro jutro[uredi kôd]

Samo da te pozdravim :-)) --Roberta F. 04:11, 9. kolovoz 2007. (CEST)

'jutro i tebi u ovaj rani sat!  Soljanac 

mema na čemu. --Zeljko 15:07, 9. kolovoz 2007. (CEST)

Svrgavanje admina[uredi kôd]

Vidi. Kad mi istekne blokada, ja kanim, ako mislimo na istog tipa, to zatra&amp;#x17E;iti, osim ako se neke stvari ne promijene. Pozdrav. Flopy --161.53.241.48 13:16, 16. kolovoz 2007. (CEST)

siguran sam da mislimo. Soljanac

Ako pogledaš ovu namjernu provokaciju, onda mislimo na istoga. Odao se. Flopy
Tko je koga blokirao?? Pogledajte malo.

Andrej Šalov 17:15, 17. kolovoz 2007. (CEST)

u vezi...[uredi kôd]

hm, zamisli ti tog bezobrazluka!! ukap?am se preko mobilnog, pa ako sam dobro vidio blokirao ti je i drugi nadimak? mo? mislit izgovor - ?arapko! pa i ja imam 3 nicka i nitko mi ni?ta nije rekao. a ono ?emo svakako pokrenit. samo da do?em ku? i prikop?am se normalnim putom. Soljanac

Soljanac, puna mi je kapa tvojeg prigovaranja sebi u bradu. Ako imaš kome što prigovorit, izvoli se obratit dotičnoj osobi na stranici za razgovor. Što bi se reklo na vjenčanjima, "reci sad ili šuti zauvijek" --Ante Perkovic 00:54, 19. kolovoz 2007. (CEST)

ne sjecam se da sam tebe uopce spominjao Ante. i nista ja ne prigovaram, samo se ocito priklanjam na jednu stranu. eto... Soljanac