Razgovor sa suradnikom:Tea

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Internet-group-chat.svg
Ostavite mi poruku ovdje!
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus 00:54, 7. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png


Slika/e će biti obrisana najkasnije 14. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:36, 7. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png

Slika/e će biti obrisana najkasnije 16. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 20:45, 9. siječanj 2007. (CET)

Naruto[uredi kôd]

Bok, Tea. Čuj, vidim da si vrijedna i da pišeš članke o "Narutu" (kojeg, usput, ja gledam trenutno na RTL 2) pa bi te htio upozoriti na ove slike koje postavljaš jer ne bi htio da budu izbrisane od administratora. Postoje neka pravila kada se postavljaju slike; Evo, recimo; "Ako se slika prenosi sa Wikipedije na drugom jeziku, slika se postavlja pod istim imenom kao na Wikipediji sa koje je preuzeta uz obavezno navođenje interwiki poveznice prema slici na toj Wikipediji".

Ti si postavila sliku "Naruto kao beba.jpg", no trebala si ju nazvati onako kako se zove na engleskoj wikipediji, naime "Infant Naruto.jpg". Ubuduće pazi na to. Tu ti je lista pravila [1].

I ja sam imao tih problema. Ali moraju se postaviti izvori. Evo, pogledaj kako sam ja ispravio recimo svoju sliku za "Kuma" [2] ili tvoju siku "Narutoshonen.jpg" [3].

Dakle, treba ti ova tablica kada stavljaš slike;

Opis
Izvor

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:?

Datum
Autor

 

Objašnjenje

Pravedna uporaba za sliku .......jpg:
~ Slika će se korstiti samo u članku Naruto da bi ilustrirala taj članak.
~ Priroda zaštite: promotivna fotografija.
~ Cijela fotografija je slikana (najvjerojatnije).
~ Korisnost slike u člancima: Minimalna (1 članak).


Inače, dobar posao. Samo tako nastavi.--Seiya 10:04, 10. siječanj 2007. (CET)

Nema na čemu. Inače, dozvola ovisi o kojoj vrsti slike postavljaš. Ako postavljaš scene iz "Narutoa", onda bi dobro bilo da postaviš

Dozvola[uredi kôd]

Snimak ekrana-TV

{Snimak ekrana-TV}

A ako baš postavljaš plakate, onda plakate. I kada pišeš članke, imaš desno od "Sačuvaj stranicu" tipku za "Prikaži kako će izgledati"; ona je vrlo korisna jer možeš pogledati kako će ti izgledati članak prije nego što ga spremiš, da eventualno ispraviš ako nešto ne valja. Samo nastavi tako dalje. Pozdrav, --Seiya 11:18, 10. siječanj 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png


Slika/e će biti obrisana najkasnije 18. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se upozorenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 22:04, 11. siječanj 2007. (CET)

ak ti se da[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Kingstone 93 16:53, 26. siječanj 2007. (CET)

Anime[uredi kôd]

Ovo si ti napisala na svojoj stranici: "Kao suradnik na wikipediji uglavnom sam se prijavila zato jer ne mogu gledati pojedine siromašne članke o nekim animeima, bez uvrede.

Kada završim članak Naruto i sve vezano uz njeg, obogatit ću i članke nekih drugih animea, jer je to pod hitno potrebno''"

Pošto sam ja napisao oko 90 % tih članaka o animeima, zanimalo bi me što točno ne valja s njima i zašto su tako "siromašni". Onako, čisto iz znatiželje. --Seiya 17:07, 3. veljača 2007. (CET)

Brisanje str. za razgovor[uredi kôd]

Stranice za razgovor ili neke njihove dijelove ne brišemo (osim ako se ne radi o vandalizmima i vrijeđanjima) nego arhiviramo. Zato je stranica i vraćena na izmjenu prije tvojih, a ako ti treba pomoć s arhiviranjem samo reci. Poz --MayaSimFan 20:08, 3. veljača 2007. (CET)

Izlged članka[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da sada stvaraš jako mnogo članaka. Molio bih te da svakom posvetiš malo više pažnje. Prvo, članak ne može počinjati engleskim naslovom. Ako je engleski baš potreban, stavi ga u zagradu iza japanskog. Isto tako, u zagradi svuda pišeš "japanese", a treba pisati „japanski“ ili kratica „jap.“ Ovi novi članci nisu ti kategorizirani i nemaju međuwiki poveznice. Molim te da tome posvetiš pažnju, a tek onda prijeđeš na stvaranje novog članka. Hvala!--Donatus 20:14, 3. veljača 2007. (CET)

Predlošci i infokutije[uredi kôd]

Nisam baš neki stručnja za to. Ja sam obično preuzimao slične s drugih područja i prilagođavao. Pitaj suradnicu MayaSimFan. Ona će ti možda znati bolje pomoći.--Donatus 18:40, 15. veljača 2007. (CET)

Reci kakav ti predložak treba. znači: koji podaci, treba li imati sliku, itd. i bit će sređeno :) --MayaSimFan 21:08, 15. veljača 2007. (CET)

Predložak gotov - Predložak:Naruto lik. Na stranici predloška imaš upute za korištenje, samo ih iskopiraš u članak i popuniš. Pozdrav --MayaSimFan 22:18, 15. veljača 2007. (CET)

Brisanje stranice[uredi kôd]

Oprosti, ali nije dozvoljeno brisanje sadržaja stranice, osim u slučaju psovki i očitog maltretiranja. Ukoliko to želiš, stranica za razgovore može ti biti arhivirana, pa ćeš onda opet imati čistu stranicu.--Donatus 17:19, 16. veljača 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Stop hand.png

Slika/e će biti obrisana najkasnije 20. veljače 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 15:07, 18. veljača 2007. (CET)

Um...[uredi kôd]

Napisali smo sličan članak o Shippudenu. Molim te malo promotri situaciju da to riješimo. Thx. Shippuden 23:56, 24. veljača 2007. (CET)

Moj je članak Lista Naruto Shippuden epizoda. Također ga uređujem i već sam napisao članak Rezultat treninga... Shippuden 15:11, 25. veljača 2007. (CET)
Mislim da administratoru trebaš podnijet zahtjev za brisanje članka pa ga on obriše... Shippuden 15:23, 25. veljača 2007. (CET)
Meni je to ok. Pa ti onda postavi svoje članke o prvoj i drugoj epizodi. Pozz. Shippuden 15:32, 25. veljača 2007. (CET)
Hvala na obavijesti, popravio sam to! ;) -- Shippuden 15:46, 25. veljača 2007. (CET)

Izbrisao sam članak Popis Naruto Shippuden epizoda i s njega na onu Listu Naruto Shippuden epizoda prebacio međuwiki poveznice, a onda sam Listu premjestio pod naslov Popis Naruto Shippuden epizoda, jer je to uobičajeni naziva na hr Wikipediji. Isto tako i članak Lista Naruto epizoda premjestio sam pod novi naslov Popis Naruto epizoda. Ukoliko imaš još tih „lista“ bilo bi dobro da ih premjestiš pod naslov „Popis...“.--Donatus 16:13, 25. veljača 2007. (CET)

Wikia o Narutu na hrvatskom[uredi kôd]

Dakle, sinula mi je ideja da osnujemo Wikiju o Narutu na hrvatskom. Naravno, samo ako se ti slažeš jer ja nisam toliko izvježban i iskusan da bih sve sam radio. Dakle, ako pristaješ, podnijet ću zahtjev i ako ga odobre, biti će stvorena Wikia o Narutu na hrvatskom na kojoj bih ja bio admin. Stavio bih i tebi odmah administratorska prava da možemo krenuti s poslom. Ovdje ima puno posla, ali bismo taj posao lakše obavljali na toj Wikiji gdje ne bi bilo ograničenja. A onda to lako prenesemo ovdje na Wikipediju. Javi se kad razmisliš! ;) -- Shippuden 23:19, 26. veljača 2007. (CET)

Wikia ti je mala wikipedija. Sadrži članke o nekoj određenoj temi. Za sada postoje samo dvije hvatske wikie: hr.ogame.wikia.com i jedna neaktivna propala wikia o tutorijalima. Primjer Naruto wikije na engleskom pogledaj na naruto.wikia.com -- Shippuden 00:02, 27. veljača 2007. (CET)
To je stranica koja se bavi određenom temom te ju opisuje sve do najsitnijih detalja po karakteristikama wikipedije (poveznice, predlošci, kategorije...). U biti je ista kao i wikipedija samo što temu puno opširnije razrađuje... -- Shippuden 00:16, 27. veljača 2007. (CET)

Kategorija:Likovi iz serije Naruto[uredi kôd]

S obzirom da je Naruto očito tvije područje interesa, bi li ti bio problem prebacit sve likove (Popis likova (Naruto)) u kategoriju Kategorija:Likovi iz serije Naruto. Svi članci bi trebali biti samo u ovoj jednoj kategoriji, pa treba sa dna članka pobrisati stare kategorije i postaviti [[Kategorija:Likovi iz serije Naruto]].

Može :)? --Ante Perkovic 07:36, 3. ožujak 2007. (CET)

Popis[uredi kôd]

Misliš na ovakav popis:

  • Uvod
  • Zemlja Valova
  • Chunin ispit ?--Treecko 17:35, 8. ožujak 2007. (CET)
np :)--Treecko 17:58, 8. ožujak 2007. (CET)
Yep, dobra je! :) Naziv je jednak onom na Wikipediji na engleskom jeziku, izvor je točno naveden, a i opis je dobar. :)--Treecko 20:34, 12. ožujak 2007. (CET)

Moram priznati da se baš i ne razumijem u predloške (ovaj je jedini u koji se razumijem... Face-wink.svg). Pokušaj zamoliti MayuSimFan za pomoć, ona je naš stručnjak za predloške. Ili možeš čak i Saleta, i on se u to (koliko sam upućen) razumije. Face-grin.svg.--Treecko 23:29, 19. ožujak 2007. (CET)

Slike i kategorije[uredi kôd]

Bok,

Slike ne kategoriziramo po temama, pa smo WBA i ja vratili slike na staro. Pozdrav! --Tycho Brahe 23:56, 19. ožujak 2007. (CET)

i još malo podigli edit count :-) --West Brom 4ever ® 23:57, 19. ožujak 2007. (CET)

Predlošci[uredi kôd]

Onaj predložak sam ti sredila. Malo sam ga proširila, to je dio moje male akcije uniformiranja wikipedije Face-smile.svg, a malo ću ti se sad petljati i po ovome. Nikakvi strašni zahvati, samo da mi se uklopi u ono s čim sam krenula. Poz --MayaSimFan 15:04, 20. ožujak 2007. (CET)

E vidiš, to izgleda dobro kad se gleda ovako samo za sebe, ali kad netko na to doda još koji predložak koji se njemu čini dobrim baš takav kakav je cijela stvar počinje ličiti na kupus. Dobar su primjer države (i ovaj popis predložaka - većina je sređena, još ima šarenih) kod kojih obično postoji po nekoliko predložaka na dnu i ako je svaki u svojem stilu, boji, širini mislim da i nećeš baš imati volje gledati što na kojem piše. U tvojima je zapravo kvaka u širini, ali i u tome što me puklo da bih mogla staviti još koji predložak na članak Naruto Face-smile.svg. A sitnice oko izgleda teksta unutar predloška su najmanji problem, to se sve lako da srediti Face-wink.svg --MayaSimFan 16:51, 20. ožujak 2007. (CET)
Pogledaj malo ovaj link koji sam ti dala Wikipedija:Popis predložaka/Zemljopis i npr. {{Gradovi u Svetom Tomi i Principu}}, fora je u ovome da se predložak može i sakriti, odnosno smanjiti na samo jedan red. I to je ono na što ja ciljam Face-smile.svg --MayaSimFan 17:09, 20. ožujak 2007. (CET)

Zdravo!

BoOook![uredi kôd]

ej! ja sam matija l. iz razreda! Malo šavrljam po netu i evo me do tebe....ak oces posjeti moj blog: http://slike92@blog.hr

help me[uredi kôd]

ejjjjj...matea molim te da mi pomogneš...imam problem sa uređivanjem pa mi pomogni

Prethodna i sljedeća[uredi kôd]

Zamolila bih te da pogledaš moju izmjenu na članku Jinchūrikijeve suze (Naruto epizoda) - ovdje. Fora je u tome da bi umjesto ovog predloška na dnu (kojeg sam sad maknula) trebalo prethodnu i sljedeću epizodu upisati u predložak infokvir TV serije zato što ti parametri upravo zbog toga i postoje, a poveznicu na popis epizoda onda eventualno možeš staviti pod podnaslovom "ostalo" ili "vidi i" na dno članka. Infokvir bi ovako trebalo popuniti za sve epizode Naruta o kojima imamo članke. Pozdrav --MayaSimFan 00:09, 27. travanj 2007. (CEST)

Super. Kako se sada predložak više ne koristi bit će obrisan (kad ga uočim na popisu nekorištenih predložaka Face-smile.svg) Pozdrav --MayaSimFan 21:56, 27. travanj 2007. (CEST)

IRC[uredi kôd]

Bok Tea, jesi razmišljala o tome da nam se pridružiš na IRC-u gdje najbrže dobiješ odgovore na sva pitanja, a komunikacija sa drugim suradnicima je olakšana (kao prvo, nema tolikog čekanja da ti netko odgovori Face-smile.svg) Pozdrav --MayaSimFan 14:28, 12. svibanj 2007. (CEST)

.........[uredi kôd]

Ej! Aj ak ti se da uredi malo moj članak o prepuštovcu! ja se ne kuzim bas u to pa....pozzz

Prikaži[uredi kôd]

Može ovo malo češće: Prikazi kako ce izgledati2.gif, lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 02:03, 25. studeni 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.