Razgovor sa suradnikom:Tsoldo

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Tsoldo, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Tsoldo« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas, ne stavljajte radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! –ponor (razgovor) 04:51, 4. listopada 2022. (CEST)[odgovori]

Autorska prava[uredi kôd]

Pozdrav, Tsoldo! Čitam Vaš članak Mačkare mućkog kraja kao ophoditelj pa bih trebao nekoliko pojašnjenja.

  • Prvo se tiče slika koje se postavili — postavili ste ih kao svoje, ali jesu li? Molim Vas da to deklarirate jer možemo imati probleme zbog kršenja autorskih prava. Posebno me zanima slika Datoteka:Mačkare Muć svati.jpg koju sam pronašao i na internetu.
  • Druga važna stvar koju moramo riješiti jest pravo na upotrebu teksta. Naš alat nalazi preveliku sličnost s radom Vlajčević, Ana. 2018. Pokladni običaji u Muću, iz čega se možemo izvući na dva načina: prepričavanjem izvora uz njegovo navođenje (kako sam ga naveo u jednoj rečenici u članku, nisam ništa prepričavao) ili dopusnicom za upotrebu koju trebamo dobiti od Ane Vlajčević (uputa je na stranici Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja).

Članak sam na brzinu formatirao u našem stilu, ali i tu ima još dosta posla. Nadam se da će gornji problemi lako biti riječeni i da ćemo zajedno članak dovesti do prihvatljive razine. Za primjere sličnih članaka pogledajte Kategorija:Hrvatska nematerijalna svjetska baština. Sretno uređivanje, ponor (razgovor) 04:51, 4. listopada 2022. (CEST)[odgovori]

Pozdrav Ponor,
hvala vam na sugestijama. Ovo je moje prvo dodavanje članka na wikipediji stoga i ima toliko grešaka.
Članak radim u suradnji s gospođom Anom Vlajčević od koje sam dobio usmeno dopuštenje za izradu članka prema njenom diplomskom radu. Kako bi sve bilo po propisma tražiti ću pismenu dozvolu godpođe Vlajčević za korišenje njenog rada.
Što se tiče slika. Sve navedne slike sam ja fotografirao i moje su privatno vlasništvo, uključujući i fotografiju koju ste spomenuli. U članak planiram dodati još slika i sve slike će biti isključivo one koje sam sam kreirao (skeniranjem) ili fotografirao.
Molim da slobodno sugerirate i neke druge stvari koje vam se ne čine u skladu s wikipedijinim pravilim. Tsoldo (razgovor) 18:05, 4. listopada 2022. (CEST)[odgovori]
Drago mi je sve ovo čuti. Ne očekuje se da sve odmah znate, zato bez brige - Vi pišite, a mi (tko već naiđe) pomagat ćemo koliko znamo i koliko stignemo (to na wikipediji može uključivati i brisanje - ne zamjerite). Je li ovo s UNESCO-om već službeno ili se tek očekuje? Nisam ništa uspio naći. ponor (razgovor) 18:41, 4. listopada 2022. (CEST)[odgovori]
Pozdrav Ponor,
podatak o UNESCO-U sa preuzeo iz rada. Nisam detaljnije provjeravao. U međuvremenu sam u 'Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske' pronašao da su mačakre zavedene pod brojem Z-4844 (https://registar.kulturnadobra.hr/#/details/Z-4844). Uglavnom, prokomentiranti ću to s autoricom diplomskog pa ću po potrebi urediti. Tsoldo (razgovor) 10:55, 5. listopada 2022. (CEST)[odgovori]