Razgovor sa suradnikom:Vule91

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 22:25, 6. prosinac 2007. (CET)

Propaganda[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!


--Roberta F. 22:34, 6. prosinac 2007. (CET)

Provokacije[uredi kôd]

S obzirom na ovu provokaciju, i s obzirom da imas stalni IP (ja znam jer sam Checkuser), nece biti nimalo tesko zauvijek te potjerati s ovih stranica. Ako si dosao ovdje za**bavat, neces dugo. S obzirom da postoji teoretska sansa da mozes doprinijeti na neki koristan nacin, nista me ne kosta da te ne blokiram odmah. Dat cemo ti sansu. --Ante Perkovic 09:46, 10. prosinac 2007. (CET)

Uklanjanje sadržaja[uredi kôd]

Blokirani ste na 3 dana zbog uklanjanja sadržaja stranice i zbog dodavanja neprimjerenog sadržaja. Nadam se da ćete nakon tri dana početi kvalitetno surađivati. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 00:54, 15. siječanj 2008. (CET)

Suradnja[uredi kôd]

Ako ste umorni, odmorite. [1] Pošto tjedan dana očito nije bilo dovoljno, sad je mjesec. Lijep odmor! SpeedyGonsales 01:44, 15. siječanj 2008. (CET)

Kosovo i karta Srbije[uredi kôd]

Nismo mi. Commons jest. Andrej Šalov 12:34, 19. veljača 2008. (CET)

Biološki opstanak i zaštita[uredi kôd]

Vule, ti ovo najozbiljnije [2]?
Zar ti to doista misliš?
Pa znaš li ti da je on osobno odgovoran za smrt većjeg broja Srba nego Hrvata (a podosta je nas Hrvata stradalo od njegoveg noža)?
O pljačkama (što je opljačkao Srbe) da i ne govorimo. Prikopaj po knjigami od boračkih organizacija, ako mi ne viruješ.
Još ćeš dobit zabranu sudjelovanja na Wikipediji na hrvatskom jeziku zbog veličanja srboubica.
[3]. Vule, je li se ti to misliš kandidirat za zabavljača na hr.wiki? A da zbog ovakvih uređivanja uvedemo kategoriju "makakada godine"?
Ili ovo [4] "Srpski heroj i branilac srpstva "? U niku ruku, srbomrsci mu moredu bit zahvalni. Zbog njegoveg huškačkih antihrvatskih ispada, kojim je nadr*ava hrvatske Srbe, svi su Hrvati vidili kakvi su nan Srbi. Tako da je i zadnji Hrvat, koji je još romantično gleda na Srbe ka' na prijatejski narod, shvatia šta je velik dil Srba iz Hrvatske stvarno mislia o nami Hrvatima, šta su nan mislili učinit (i jesu učinili!).
Zahvaljujući njemu, ti antihrvatski nastojeni Srbi sa pobunjenih područja su sami otišli (i to su sami isplanirali!!). Hoćeš li ga zato nazvati herojem (i šta je ostavia tetku, nesritnu staricu ostavia onako).
A on se sve vrime rata uredno pobrinia da Hrvatima nimalo ne popusti naoštreni stav prima Srbima (oštrina koju je on i družina izazvala). Nije nitko moga nadr*at Hrvate na Srbe, koliko je Milenče i družina sa svojim nedilima.
Dovoljno je snimljeno materijala sa pobunjenikh srpskih krugovalnih postaja u kojem se on i/ili njemu podređena ekipa hvalila svimen šta su učinili.
Pokaza nan je kakvi je veliki broj Srba u Hrvatskoj i koliko in se zapravo moglo virovat, i koje su sve njihove namire bile sve ovo vrime. Brojna je ekipa je još romantično govorila o Srbima, a on nami komada domovinu, stavia svoj narod u službu druge države, države koja je imala nakanu okupirat cilu Hrvatsku (što nije ima m*da tako nadr*avat Srbe u Rumunjskoj?) i nasilno asimilirat/raselit/pobit, balvane, pobiva naš narod po selima, godinaman svaki dan raketira hrvatske gradove (tako neka se za sva vrimena pamti tko je to učinia Hrvatima, nitko drugi nije tako razara Hrvatsku u 20. stoliću). Je li se tako rišavadu stvari?
Mislin, jesi li ti svistan što znači kad ti netko obiliži tvoj narod, tako, da ti drugi narod više nikad ne viruje?
[5]. "Karta Srbije je netačna". Pojdi to reci ekipi u Suhoj Reci i Prištini. A možeš i kad izađeš iz zgrade UN-a.
"To što možda većina na ovoj vikipedijij želi da kosovo ne bude srbija..." To je tvoja procina, ali čini mi se da se ekipa sića iste takve retorike pri 17 godin, samo je Hrvatska bila pridmeton napada. Onda je velikosrpska ekipa smatrala Hrvatsku svojon prćijon i služila se svim vezama za spričit hrvatsku samostalnost, na koju je Hrvatska imala pravo. Šta su mislili? Da moredu potrat nas Hrvate ća ili nas skroz posmicat, a onda prodavat svitu priču kako je to njihovo od vrimena amebnih i bičaških dinastija, odnosno, sve prisvojit sebi? Ili da će Hrvati tit živit u Jugoslaviji, odnosno Hrvatskoj, u kojoj bidu pripadnici srpske manjine i dalje imali onakvi nerealno povlašteni položaj? Da će moć igrat "Doom" sa Hrvatima u po SFRJ i hrv. iseljeništvu? Da će Hrvatska dovika novčarit nerazvijene izvan RH ili "pasivne krajeve sa srp. zajednicom" (sa stotinama vojnih tvornica i sigurnih radnih mista, koji su vično bila "nerazvijena", nikako se "razvit"), a da su samo 3 km od "prikrasne jadranske obale" u unutarnjosti počinjala ona druga, gospodarski zaostala Hrvatska (ona koju nećeš vidit po razglednicami), sa čisto hrvatskim stanovništvon, krajevi koji do '90-ih, a niki ni dan-danas nimadu priključak na vodovod, brzoglasnu i strujnu mrižu, nimadu asfaltne ceste (niska vozila ne moredu doć do tih sela), a autobusi su vozili do obližnjih sela dvaput dnevno? Jugoslaviju u kojoj je jedna obična prometnica u SRH (autocesta Split-Zagreb) bila proglašavana nacionalističkom, ustaškom, te ju se nikako nije smilo izgradit (autocesta Beograd-Niš i pruga Beograd-Bar "nisu bile nacionalističke")?
I šta su time postigli? Da su cilen naraštaju Hrvata utrali u glavu šta Srbi namiravadu nami Hrvatiman. Usadili su nepovirenje, i što je najgore, veliken broju Hrvata su usadili mržnju (jesi li ti svistan što znači kada neka budala postigne oto). Nisu ništa za svoju korist, samo su pola godine dulje živili u laži, da će na silu moć zadržat teritorij RH u Velikoj Srbiji (pod drugin imenon, "Jugoslaviji"). I šta sad? Prošlo desetliće, Srbija je službeno prihvatila Hrvatsku ka' zbilju. Za k***c sva huškačka imperijalistička politika, sva trovanja, sva korištenja veza i vezica po inozemstvu za pakostit Hrvatima. Bolje je bilo da su se okrenuli sebi i svojin problemiman i poboljšali sebe. Kubura (razgovor) 14:56, 5. svibanj 2008. (CEST)

Vule, hvala ti lipa šta si mi iša odmah odgovorit. Samo bih volia da si mi to napisa na hrvatskom, znanje srpskega mi je sve slabije ("Kako te nije mrzelo..."; Kako me je moglo mrzit i tko me je to moga mrzit?). Kubura (razgovor) 09:24, 7. svibanj 2008. (CEST)

Još uvik mi nisi privea onaj tekst na hrvatski (počevši i od uvoda: "...kako te nije mrzelo"). Koliko te još moran uviravat i objašnjavat da mi nisi privea onu svoju prvu poruku sa srpskeg jezika? Na hr.wiki ljudima se moraš obratit na hrv. jeziku, ako želidu su tebon pričat, shvaćaš li to? Inače te nećedu obadavat. Ja prvi - čim vidin da mi je netko nešto napisa na srpskon, ne čitan puno dalje tekst (razumit ću ako je čovik di pogrišia, ako mi je pokuša nešto reć na hrvatskon, pa se digod zaj*ba). Moreš i na kajkavsken naričju hrvatskeg jezika, on ti je možda bliži, jer on ti je po odrazu od jata ekavski.
U dolnjen štivu san ti navea razloge zašto san pridložia naziv od članka za priimenovat. Kubura (razgovor) 15:02, 13. svibanj 2008. (CEST)

Pr., triba privest (od ove zadnje): "shvatam". "da promenim" "da vratiš"? A da te i ne podsićan na to da nisi privea ni ovo [6] (ovakve poruke jednostavno ignoriran; odgovorit ću samo ako je na hrvatskom jeziku). Kubura (razgovor) 08:31, 14. svibanj 2008. (CEST)

Vule, upravo tako. Meni to ni isti jezik, i to meni nije "cepidlačit". Nemoj mislit da od itkog pravin budalu. Šta je to "u suštini"? Je li to misto di se nešto suši? Dali možda ne razume, Picasso možda ne razume, ne znan koga oni razume, ali pritpostavljan šta razumiju. Oni razumiju i oni razume nije isto (u hrvatskon). Šta je "deo"? Je li to kratica za "državnu ekološku organizaciju"? Glede tega da nisi iz Zagreba, ne znan što si tia reć ričju "kužiš". Jesi li mislia na raskuživanje? Ili ti je bilo teško napisat "razumiješ" ili "shvaćaš"? Oli ti je toliko teško napisat nešto na hrvatskom? Ili zazireš od tega? A šta je to "sme"? Kratica za "small medium enterprise"?
Čitanje i privođenje s nikeg drugeg jezika, ka' šta je srpski, me zamara. Posebice kad je srpski u pitanju. Ne da mi ga se više čitat, tega mi je stvarno dosta. To više ne moran. Dakanje mi je dodijalo i gledat i čut, isto je i sa srpskom ekavicom.
Stoga, ako misliš razgovarat sa mnon, bilo na mojoj osobnoj stranici za razgovor, ili na razgovoru o članku, moraš pisat na hrvatskom jeziku. Uopće se nemoj trudit pisat na srpskom kad mi šta govoriš. I svaki te suradnik na hr.wiki ima pravo odrebatit, a tvoj komentar zanemarit, ako in nešto pišeš na srpskon jeziku. Moraš poštivat Wikipediju na koju si doša, odnosno jezik te Wikipedije. Nije ti ovo više Jugoslavija, pa da moradu trpit tuđi jezik.
Nemoj da ti tvoji ideološki stavovi utječedu na tvoje članke. Dosad si svojim pisanjem dovoljno izvriđa Hrvate (ne uključijen naš razgovor). Na kraju, evo ti komentar za dil tvoje prve poruke. Ja san za te pripadnik drugog naroda, stoga ja tebi ne mogu biti Dalmatinac, za tebe sam ja samo Hrvat. Mene lički, slavonski, istarski, hercegovački ili prigorski Hrvat more nazvat Dalmatincen, jer su oni dilon mog naroda. Za sve druge narode na ovon svitu - ja san Hrvat. Kubura (razgovor) 11:05, 14. svibanj 2008. (CEST)

Kad ti želiš, znaš puno bolje progovorit hrvatski. I vidi se razlika kad si bia napravia rez. Vidi se kad se trudiš pisat na hrvatskon, a kad guraš stopostotni srpski.
"Ja sam mislio da si ti neki ok tip,kada ono ti meni zabranjuješ nazivati te Dalmatincom." Još ne shvaćaš nas Hrvate? Možda nas i budeš shvatit, zbilja se nadan.
Medved? Je, beli Zagreb grad ti ima Medvedgrad, Medvednicu, Medveščak... Veternicu, Peščenicu...
Vule - ni u zajebanciji se ne mislin ljutit na tebe za to što si Srbin (neka jesi, ka' da si jedini na hr.wiki). To ti nikad nisan reka. Ne podmeći sugovorniku ono što ti nije uopće kaza.
Ja ti samo ustrajen na priči na hrvatskon, jer razgovor na srpskon odbijan.
I inače, moja poruka tebi je bila za te priodgojit po pitanju nikih stavova i pogrišnih pridrasuda. Međutim, i površno gledanje tvoje prve poruke što je uslidila pokazalo mi je da si ti pravo skladišće krivih, netočnih i nepotpunih informacija. Ili, kad bih ti reka Wikipedijskim ričnikon - masu pristranih neutemeljenih stavovih.
Misliš li surađivat na hr.wiki, moraš se dobro priispitat, a ne još nas uviravat u one bajke (ka' ono sa Ustavom). A za ono izbiljivanje stranic i pisanje grafita si, po meni, vrlo lišo proša. Kubura (razgovor) 14:37, 15. svibanj 2008. (CEST)

kraljica[uredi kôd]

Vule!

Prije eventualnog preusmjeravanja popričaj s Kuburom (on je postavio natuknicu pa, ako se dogovorite o naslovu, on će je i ukloniti). Pozdrav.

--Pavo (razgovor) 00:24, 8. svibanj 2008. (CEST)

Vule, slučaj ti je isto ka' i za druge kraje, krajice, care, carice, kneze i knežice i šta je znan sve ne. Članak nije "ban Josip Jelačić", nego "Josip Jelačić", nije "car Bazilije I. Makedonac", nego "Bazilije I. Makedonac", nije "kralj Petar Krešimir IV.", nego "Petar Krešimir IV.", nije "kralj Henrik I.", nego "Henrik I., kralj Engleske", nije "car Josip I. Habsburg", nego "Josip I., car Svetog Rimskog Carstva", nije "papa Ivan Pavao II.", nego "Ivan Pavao II.".
Sad tribaš vidit u srpskoj povisnici kako zovedu krajicu Mariju (da nije Marija I.?). Naposlitku, i članak o srpsken caru Dušanu na sr.wiki se ne zove "car Dušan Nemanjić", nego "Stefan Dušan". Kubura (razgovor) 14:53, 13. svibanj 2008. (CEST)

kraljica[uredi kôd]

Pozdrav!

Vule, jedan posve dobronamjeran upit:imaš li kakvu referencu za kraljičinu titulu Kraljica Srba, Hrvata i Slovenaca. Je li joj to doista bila službena titula? Ono Kraljica Jugoslavije je u redu, dočim, koliko se sjećam, 1922. nije bilo SHS.

--Daki (razgovor) 10:30, 14. svibanj 2008. (CEST)

tehnika[uredi kôd]

Nije ni meni ova wiki tehnika jača strana. Najbolje ti je otvoriti neki tekst koji sadržava reference i pogledati kako se to radi.

--Daki (razgovor) 11:09, 14. svibanj 2008. (CEST)

čakavci[uredi kôd]

Vule! Nemoj se žestiti. Kubura piše (a vjerojatno i govori) specifičnom varijantom čakavskog narječja (suglasni smo, je li, da je čakavski narječje hrvatskog jezika), prilagođenom štokavcima, ter ga posve dobro razumiju i nečakavci. Dočim, kad bi "zavrnuo" na tvrđu inačicu težko bi ga narečeni nečakavci razumjeli, čak i vrsni jezikoslovci. Nego, što misliš, koji je hrvatski prijevod za srpsku riječ smeran, smerna, etc.

--Pavo (razgovor) 22:18, 14. svibanj 2008. (CEST)

Liberalno demokratska partija (Srbija)[uredi kôd]

Druga polovica teksta zahtijeva prijevod, vidi Razgovor:Liberalno demokratska partija (Srbija). --Pancho W. Villa (razgovor) 11:05, 26. svibanj 2008. (CEST)

Dobro Vule sve o.k. Ca se tice Vojvodine nek tako ostane, mislim da ljudi znadu u kuoj se zemlji nalazi Vojvodina. Ali tako se zvalo samo godinu dan pa uonda Srpska Vojvodovina i Tamiški Banat itd.--Lipice 03:20, 11. lipanj 2008. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 01:57, 28. lipanj 2008. (CEST)

Vule91, ok, zaboravi se ponekad, zato i upozorimo. Trudiš se i želiš doprinositi na Wikipediji na hrvatskome jeziku, no preporučujem ti ako slučajno nemaš neki hrvatski pravopis/gramatiku/rječnik hrvatskoga jezika, ovu internetsku stranicu Hrvatskog jezičnog portala kojom možeš provjeravati riječi, iako nisu samo riječi u pitanju, već i sintaksa, no već i samim prijevodom riječi bit će bolje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:29, 28. lipanj 2008. (CEST)

Datumi[uredi kôd]

Pozdrav, samo mali savjet. Kada pišeš datume, onda mjesec pišeš u genitivu a ne u nominativu. Npr. 30. lipnja 2008. --Saxum (razgovor) 14:06, 30. lipanj 2008. (CEST)

Wikipedija:Međuwikipoveznice (interwikis; iw) --Suradnik13 (razgovor) 18:06, 30. lipanj 2008. (CEST)

Vidiš, ja govorim španjolski, recimo dovoljno dobro. Ali mi ne pada napamet ići pisati članke na španjolskoj wikipediji. Zašto? Zato što mislim da moj španjolski ipak nije dovoljno dobar da bih mogao značajnije doprinositi na španjolskoj wiki. Tako da se moj rad tamo svodi uglavnom na stavljanje međuwikipoveznica i sitnih korekcija, jer ne želim istovariti svoj tekst, pa da netko zamnom ispravlja. Stoga se držim wikipedije na materinjem jeziku.
Meni nije problem ispraviti tvoj jedan tekst, dva teksta, tri teksta. Ali hoću li ja ili netko drugi stalno za tobom ispravljati. Hoću li ti ja ili bilo tko od suradnika ove Wikipedije biti učiteljica hrvatskog jezika?
Nadam se da si me razumio. A odgovor na tvoje pitanje - u hrvatskom jeziku ne pišemo po Vuku. --Suradnik13 (razgovor) 18:24, 30. lipanj 2008. (CEST)

Lijepo je to što savršeno razumiješ hrvatski, međutim pisanje hrvatskog ti je nešto slabije. Nemam ti namjeru objašnjavati razliku između hrvatskog i srpskog, i ukazivati ti gdje griješiš. --Suradnik13 (razgovor) 19:33, 30. lipanj 2008. (CEST)

Hrvatski[uredi kôd]

Uf, evo još jednog Srbina koji misli da zna hrvatski. Srbi redovito misle da "znaju" hrvatski, ali to baš nije tako jednostavno.

Da, naravno da se razumijemo, dovoljno da možemo lako komunicirati, ali pisanje enciklopedijskih članaka je ipak par stepenica više. Ako iza tebe treba ispraviti 50% riječi i rečenica (ne riječenica!), onda je to kao da pišemo članak iznova. U principu, jednako je naporno kao ispravljanje iza 9-godišnjaka koji govori dijalektom.

Naravno, to ne znaći da trebaš odustati. Samo je bitno da malko promijeniš stav u vezi jezika. Uvijek će se naći netko tko će ispraviti, a od tebe se traži da učiš na greškama. Članci koji se ne isprave se brišu jer nitko nije dužan popravljati iza drugog, a članke na drugim jezicima brišemo. Ako su većim dijelom popravljeni, a ima još par srpskih riječi, mogu preživjeti sa predloškom {{pravopis}}.

Pored toga, ne bi bilo loše i da se suzdržiš od ovakvih promjena jer će suradnici koji popravljaju iza tebe izgubiti volju za popravljanjem. --Ante Perkovic (razgovor) 19:40, 30. lipanj 2008. (CEST)

BRISAČEVA RABOTA[uredi kôd]

Ovo napisah kod Suradnika 13, ali dotični je obrasao, njemu, nepodobno razmišljanje.

  == O JEZIKU RODE ==

- - Nije mi jasno Vule91 zašto toliko žestiš na primjedbe o jeziku kada je očito da nisi u pravu. Sam navodiš primjer i kažeš kako je hrvatski ispravno moram to uradit!? E, vidiš nije ni tvoj ispravak točan; hrvatski treba stajati moram to uraditi - dakle, sa i na kraju. - Toliko tebi. - - Za Perkovića (i ostalim adminima): Lektorira li netko tekstove na wikipediji; jeli netko zadužen za taj važan posao? Jer, nemora svatko znati jezične zavrzlame, ako istodobno zna obraditi temu. Zar ne!? - - Tvoja Slavonka


Što se tiče "uradit" znam da je pravilno uraditi,ali mi se čini da u svakodnevnom govoru se više koristi oblik bez i.Ukoliko su moje greške na hr vikipediji tog tipa,onda stvarno nemam reči.I da, Slavnoka,potpiši se sledeći put molim te...--Vule91 (razgovor) 01:38, 1. srpanj 2008. (CEST)

Prijevod - ponovno[uredi kôd]

Žuti karton


Vule91, biti ćeš blokiran ako nastaviš postavljati članke na srpskome jeziku ili nekoj mješavini jezika. Potrudi se u prijevodima do sada postavljenih članaka, jer nisi prvi puta zamoljen i ponavljam, ovo je Wikipedija na hrvatskome jeziku. Nisi početnik kojega se uči radu na Wikipediji, a ako si zaboravio neka od pravila ili nisi ni pročitao pravila i smjernice Wikpedije na hrvatskome jeziku, ljubazno te molim da ih pročitaš, te ih se počneš pridržavati. Svi članci koji su na stranome jeziku biti će ili zakomentirani ili premješteni na stranice za razgovor s rokom od 14 dana za prijevod i wikipediziranje. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:48, 1. srpanj 2008. (CEST)

Krivi put[uredi kôd]

Vule, krenio si krivim putem.

Uspoređivanje "RSK", koja je samoproglašena tvorevina nastala na etničkom čišćenju i velikosrpskoj ideji i Hrvatske iz 1991, čija je neovisnost, u granicama SR Hrvatske, temeljena na ustavu iz 1974. (što je potvrdila i Badinterova komisija), daje jako loš dojam o tvojim namjerama ovdje. O tome uopćene želim raspravljati. Ti imaš pravo na svoje stavove, samo je pitanje koliko je oportuno gurati ih ovdje.

Drugo, što se tiče jezika, ovo nije jezikoslovni forum, pa ja neću o jeziku (r/ij/ečenica i slično) ovdje filozofirati. Ako ne govoriš hrvatski, nije moj problem. Ako ne vidiš razlike između hrvtaskog i srpskog, slobodno idi na sh.wikipedia.org. Već sam ti objasnio, članke na engleskom, urdu, flamaskom i srpskom brišemo. Meni je jednako teško prevesti sa srpskog i s engleskog, pa ću radije otići na englesku wikipediju i preuzeti tekst nego ispravljato tekst napisan na srpskom, za koji, sudeći po tvojim stavovima, teško mogu povjerovati da je pisat nepristrano.

Toliko. Nemam namjeru dalje filozofirati, nadam se da si shvatio poantu.

--Ante Perkovic (razgovor) 06:28, 1. srpanj 2008. (CEST)

Blokada[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!


Clanak Travunija je dopunjen komplementarnim stavovima, tocno kako je bilo i predvidjeno predloskom.

Tvoj teskt nije brisan nego je nadopunjen suprotnim stajalistem, tocno kako je bilo i predlozeno predloskom. Ovo je jasno kao dan svakome tko vidi predlozak {{pristranost}}, na sto ti je vec bila skrenuta paznja. Ocito je da su tvoje optuzbe ovdje bila cista neosnovana paranoja i krsenje pravila Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru.

Ako imas tako lose misljenje o hrvatskoj wikipediji (a ocito su pun predrasuda), mozda ne bi bilo lose da razmislis da odes na neko ugodnije mjesto od hrvatske wikipedije?

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:47, 1. srpanj 2008. (CEST)



Vule91 To što u govoru mnogi gutaju slova i izgovaraju kako ne treba ne znači da tako treba i pisati. Dakle, piše se književnim, u ovom slučaju, hrvatskim jezikom. Drugačije ne može i neće biti. O tvojim stavovima (i tzv. člancima) o Domovinskom ratu: Prvo mislim da uopće nisi kompetentan za tu temu; drugo, moj je stav da je premalo vremena prošlo za pisanje ovakvih članaka od strane osoba koje nisu bile sudionici događaja. Pa ćak pisanje u obliku sjećanja nebi trebalo još objavljivati, jer jednostavno sve je još toplo. Dakle, ili se ostavi, kako bi vi Srbi rekli ćorava posla ili si nađi drugu zanimaciju. Na ovoj wikipediji ima i bez tebe dovoljno djece koja piskaraju gluposti.

Slavonka (Evo, potpisala sam se!)

Draža[uredi kôd]

Umoljava se suradnik da se ne bavi rehabilitacijom ratnih zločinaca. I SAD i Velika Britanija su imali svoje misije i kod Titovih partizana i Dražinih (i ostalih) četnika, ali dok su partizani dosljedno bili antifašisti (od početka do kraja rata), četnici su uglavnom surađivali s fašistima (kako s Talijanima u NDH, tako i s Nijemcima u Nedićevoj Srbiji), a samo se sporadično pojavljivala suradnja s partizanima. Od 1945.-1948. stradalo je osim ratnih zločinaca i velik broj nedužnih ljudi, ali Draža to nije bio. Rehabilitacija ratnih zločinaca biti će najstrože kažnjena! SpeedyGonsales 02:24, 29. srpanj 2008. (CEST)

Drago mi je vidjeti da se uvažava odluka administratora (jer neki suradnici se ponašaju kao da je Wikipedija njihova). A što se tiče razloga da Draža nije na strani saveznika, oni su jako jednostavni (kao što piše gore): partizani su dosljedno bili antifašisti (od početka do kraja rata), dok su četnici uglavnom surađivali s fašistima. Situaciju (samo prividno) otežava to što Draža nije od početka do kraja rata bio na istoj strani, ali ako se zna povijest, onda se ne može radi sporadičnih akcija protiv Nijemaca četnike zvati antifašistima (odnosno svrstavati ih među saveznike). Jer istina je da su četnici sigurno izmjestili (evakuirali) 417 savezničkih pilota iz Srbije 1944., ali ti isti četnici su spašavali i njemačke pilote u veljači 1944., a ponekad su i pomagali Nijemcima u lovu na savezničke pilote. Situacija nije crno-bijela, Draža nije crn, nego je pretežno crn.
Znam da saveznici nisu bili anđeli, dovoljno je spomenuti samo dvije riječi vezane uz Staljina: Katyn i Sibir, i govorimo o milijunima mrtvih.
Koliko znam partizani nisu nikad surađivali s Nijemcima (razmjenjivali su zarobljenike jedno vrijeme), ali nisu nikad aktivno surađivali s Nijemcima, za razliku od četnika.
Zaključak je jasan: Draža jest surađivao sa saveznicima (on se nadao obnovi Kraljevine Jugoslavije poslije rata), ali je istovremeno surađivao i s Nijemcima, četnici se nisu samo borili protiv partizana nego su krivi i za ratne zločine. Poslije rata je optužba za borbu protiv naroda i suradnju s okupatorom bila dovoljno teška, danas u Srbiji to očito više ništa ne znači, a pošto je mrtav (i već mu je suđeno), nitko ga više neće izvoditi pred sud radi ratnih zločina. To što je Draža u Srbiji rehabilitiran ne briše četničke žrtve u Drugom svjetskom ratu. SpeedyGonsales 17:38, 29. srpanj 2008. (CEST)
Jedno naknadno pitanje: "Ako je Draža bio saveznik, zašto ga saveznici nisu spasili? Oni isti koji su ga odlikovali?" A Titovoj Jugoslaviji su slali Trumanova jaja. Hvala unaprijed na pojašnjenju. SpeedyGonsales 17:43, 29. srpanj 2008. (CEST)

Nisam uopce pobrisao podatak, samo sam ga premjestio gdje spada - u poglavlje o ratu.

Ubuduce bi te zamolio da ipak bolje pogledas prije nego optuzis. Ovako ce netko dobiti dojam da si to napisao zbog provokacije, te da si zapravo i ocekivao da ce se to pobrisdti, pa si reagirao cim si vidio da tvoje recenice "nema".

Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:47, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Srbi u Brazilu[uredi kôd]

Evo ti ovo, [7], tu piše 19,000. I doista nije važno jel 1,000 ili dvije više ili manje. Dovoljno je ono 'tu negdje' , znači neki približan broj. Točni podaci bitni su samo popisivačima za statistiku... a kako se ljudi svak dan rađanju i umiru, taj broj nikad nije točan, samo približan. --Zeljko (razgovor) 20:00, 4. studeni 2008. (CET)

Rekoh, mislim, da ispraviš. Tu imaš procjene za sve narode svijeta a odnose se na 2008 godinu i mijenjaju se svake druge godine. --Zeljko (razgovor) 20:56, 4. studeni 2008. (CET)

Tamo je Brazil odmah uz Hrvatsku, tko zna tko je nehotice fulao redak, --Zeljko (razgovor) 21:02, 4. studeni 2008. (CET)

Opet se pokušava rehabilitirati zločinca[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 mjeseci!



Prošla su 3 mjeseca od zadnjeg upozorenja, i opet ista priča, Draža po suradniku nije bitan faktor u Drugom svjetskom ratu. Nadam se da će suradnik napokon shvatiti da niti jedan vid rehabilitacije ratnih zločinaca nije moguć, jer činjenice nije moguće "popraviti", nego ih valja prikazati kakve jesu (odnosno kakve su bile). SpeedyGonsales 15:49, 6. studeni 2008. (CET)