Razgovor sa suradnikom:Wartia

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Wartia, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Wartia") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 03:47, 21. lipnja 2020. (CEST)[odgovori]

Electronic Arts[uredi kôd]

Pozdrav! Uklonio sam ti posljednje uređivanje u kategoriji "Electronic Arts" jer ta tvrtka nije "videoigra" Face-wink.svg Imaš li možda koji konkretan razlog zašto si ondje promijenio kategoriju? --Neptune, the Mystic 09:31, 1. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Ne, samo pogreška. --Wartia (razgovor) 09:56, 1. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Nešto nije u redu[uredi kôd]

Ovdje sam nešto malo prepravio, Ali i dalje nije kako treba biti. Naime, 25 slika/50 Hz po sekundi nasprotiv 30 slika/60 Hz ne može ostati jer 25 slika/50 Hz nema nikakvu logiku. Može biti 25 slika/sekundi ili nešto slično jer Hz u sebi vesadrži to po sekundi jer je Hz=1/s. Kako ćemo prepraviti?--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:52, 4. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Nije to dijeljenje, frekvencija stoji za sebe. Uglavnom ta frekvencija i jest framerate pa sam sad maloprije izostavio to sa članka. Ovo 25 i 30 su "poluslike" koje se mogu obrazložiti na člancima za kodiranje signala, nepotrebni su za spominjanje na ovom članku. --Wartia (razgovor) 05:35, 5. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]
Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Tulkas Astaldo (razgovor) 09:10, 5. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Uputa[uredi kôd]

Izraz od strane nije svojstven hrvatskom jeziku pa Vas molim da ga ne rabite. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:36, 19. kolovoza 2021. (CEST)[odgovori]

Predložak:Starost u godinama i danima nts[uredi kôd]

Predložak:Starost u godinama i danima nts se ne koristi. Da ga brišem ili ostavim? —Argo Navis (razgovor) 18:35, 23. rujna 2021. (CEST)[odgovori]

The Hu[uredi kôd]

Pozdrav. Ne zamjeri, imam nekoliko primjedbi na tvoj članak o ovom heavy metal-sastavu, no ostavljam ti poruku u nadi da će ti se stil pisanja popraviti. Za lakšu ti usporedbu dajem ovu poveznicu.

 • Konstrukcije poput "Rock im Park festivalu" i "Xiongnu carstvo" nisu korektne jer u hrvatskom apozicija (imenica koja pobliže određuje neku drugu riječ, u ovom slučaju riječ "festival") mora doći ispred druge imenice ili sintagme (dakle "festivalu Rock im Park" kao "prijateljica Vanja" itd.).
 • Hrvatsko ime za glavni grad Mongolije glasi Ulan Bator, a ne Ulaan Baatar.
 • Kad unosiš kakve raspone (npr. godine), piši ih s bjelinama i crticama (npr. 2019. – 2020.), tako je po sadašnjem pravopisu. Ako uređuješ u kodu, crtica je pretposljednji simbol koji vidiš u prvom redu donjeg pravokutnika.
 • Pripazi na raspored enklitike. Ona najčešće stoji na drugom mjestu u rečenici, odmah iza subjekta, no ako se uz subjekt nalaze i dodatne riječi, enklitika najčešće dolazi nakon glagola (npr. "Ivan Horvat oprao je suđe" umjesto "Ivan Horvat je oprao suđe"). Piše ti nešto o tome ovdje.
 • Izraz "iste" bez dodatka valja izbjegavati; ako se odnosiš na štogod već spomenuto, radije upotrijebi drugačije izraze (npr. umjesto "Pojavio se na ljestvici Blažnj i potom još jednom na istoj" napiši "Pojavio se na ljestvici Blažnj i potom se još jednom pojavio na njoj/toj ljestvici/istoj ljestvici").
 • Rečenica ne smije početi rednim brojevima, tako da ti savjetujem da prije datuma napišeš "Dana", a godine "Godine".
 • "Label" nije etiketa. Eventualno može biti licencija, ali najbolje je upotrijebiti izraz "diskografska kuća", ovisno o tome želiš li naglasiti da je neki izdavač objavio taj album (druga mogućnost) ili da je sastav objavio album s dopuštenjem nekog izdavača (prva mogućnost).
 • Imena videoigara (pa tako i albuma, sastava, diskografskih kuća, turneja itd.) ne prevode se na hrvatski.
 • Nemoj postavljati poveznice na druge Wikipedijine projekte u tekstu članka jer se tako stječe dojam da neki članak imamo, a zapravo ga nema.
 • Svi dijelovi sintagme Sjeverna Amerika pišu se velikim slovom jer je riječ o imenu kontinenta.
 • Obrati pozornost na to što su singlovi, a što albumi – to nipošto nisu međusobno zamjenjive kategorije Face-wink.svg Kako zasad stvari stoje, skupina je objavila samo jedan studijski album, a svi su ostali uradci singlovi.
 • Izraz "Lipnjom i srpnjom su izveli..." prilično je nespretan. Osim što u instrumentalu te imenice trebaju glasiti "lipnjem i srpnjem", ako misliš prenijeti informaciju da su se u tim mjesecima održavali nastupi, radije napiši "Tijekom lipnja i srpnja/U lipnju i srpnju".

Mislim da je to sve, isprike na zidu teksta, no cijenim to što si odlučio napisati članak o toj skupini. Shvati ovo iznad kao stilske upute, a ne kao kritiku. Ugodan ti rad želim! —Neptune 🕉 the Mystic 13:11, 6. studenoga 2021. (CET)[odgovori]