Razgovor sa suradnikom:Zagrepčanin77

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 20:39, 5. listopada 2009. (CEST)

Obavijest[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Josip Horvat Međimurec bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost i dodati wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Flopy (razgovor) 20:45, 5. listopada 2009. (CEST)

Članku Josip Horvat Međimurec još uvijek nedostaju wikipoveznice, kategorije, međuwikipoveznice--Braco (razgovor) 16:02, 6. listopada 2009. (CEST)
Braco je vidim odgovorio. Upravo to još nedostaje. --Flopy (razgovor) 18:20, 6. listopada 2009. (CEST)

Zvonimir[uredi kôd]

Po ne znam koji put:na wikipediji nema mjesta originalnim istraživanjima. Već si u prvoj rečenici svoje poruke meni napisao da je ovo za što se zalažeš plod tvoga istraživanja. Tvoj je trud za svaku pohvalu, ali to nije trenutni stav historiografije bez obzira na to je li tako zbog navodnog krivotovorenja, komunističkog jednoumlja i slično. Godina 1075. danas je u svim relevatnim naslovima svih ili gotovo svih uglednih povjesničara, a također se nalazi i u školskim udžbenicima povijesti i uče ju djeca na satu povijesti u osnovnoj i srednjoj školi. Pozvao sam da te navedeš rad ili članak nastao nakon 1990. u kojem bi se upozoravalo na te navodne krivotvorine, nisi jer ih očito nema. Dakle, iznosiš svoje vlastito istraživanje. Neću ulaziti u to je li točno ili nije, ali godina 1076. imat će mjesta na wikipedji tek kad ju i ako ju (ponovno) prihvati većina historiografija. Povijest mi je struka i naravno da pratim to. Dotada ne. Zbog tvojih učestalih izmjena zaštitio sam članak od uređivanja bilo koga osim administratora na tjedan dana. Molim te da se suzdržiš od daljnjih uređivačkih ratova i za sve svoje tvrdnje ubuduće navodiš relevantne izvore i literaturu, ne vlastita istraživanja. Lijep pozdrav. --Flopy razgovor 19:06, 17. lipnja 2010. (CEST)

Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Molim te da ne vičeš i ne optužuješ me besmisleno da sam politički poslušnik. Razgovor je prešao granicu dobrog ukusa. Ni na jedan moj argument nisi imao dobar odgovor osim vikanja o krivotvorinama i poslušništvu. Ponavljam po zadnji put: relevatne izvore i literaturu na sunce. --Flopy razgovor 21:38, 17. lipnja 2010. (CEST)
Davno sam položio Pomoćne povijesne znanosti tako da bih to gradivo morao malo ponoviti. Bez obzira na to većinski stav historiografije je godina 1075. kao godina krunidbe. Ti se referiraš na stariju literaturu, ja na noviju. Novija ima prednost. --Flopy razgovor 21:33, 18. lipnja 2010. (CEST)
Ne slažem se da novija literatura nema prednost pred starom. Osim literature godina 1075. je i u školskim udžbencima i uče ju djeca u školi. Je li nešto bilo godinu prije ili kasnije povezivati s komunističkim jednoumljem je po meni besmisleno. Međutim, sviđa mi se tvoja upornost i angažiranost i zato skidam zaštitu članka, ali pod ovim uvjetima: nećeš mijenjati godinu krunidbe nego predlažem da napišeš u članku jedno kraće poglavlje o pitanju godine krunidbe (nipošto ne predugo kako ne bi većina članka bila o samo o tome) u kojem ćeš ukratko navesti argumente za i protiv godine 1075. i 1076. U članku ne smije biti spomena kvalifikacijama tipa "komunističko jednoumlje", "falsificiranje" u skladu s Wikipedija:Neutralnost. Ako to prihvaćaš skidam zaštitu, ako ne, zaštita ostaje. Pozdrav. --Flopy razgovor 18:23, 21. lipnja 2010. (CEST)
Inače, u samom članku je citiran izvore za godinu 1075.: Tomislav Raukar: "Hrvatsko srednjovjekovlje", Školska knjiga, Zagreb, 1997., ISBN 953-0-30703-9, str. 49. Taj naslov ti nisam naveo i sada ga samo mogu dodati. Nisu valjda svi povjesničari koji pišu danas o Zvonimiru komunisti. --Flopy razgovor 18:43, 21. lipnja 2010. (CEST)
Prvo: slika zavjernica kralja Zvonimira je nepropisno postavljena. Nisi stavio dozvolu pod kojom je stavljena, ako je to tvoja vlastita fotografija iz Vatikana dužan si postaviti dozvolu kojom je daješ u slobodnu upotrebu tj. odričeš se autorskih prava, vidi više o tome: Wikipedija:Slike. Ako si je uzeo s interneta to ne smiješ jer je zaštićena autorskim pravima. Nažalost, morao sam ukloniti cjelokupni tvoj tekst jer je u potpunosti protiv pravila wikipedije. Ti kao od lakoće daješ svoj sud o pojedinim povjesničarima i njihovim radovima i na kraju daješ svoj zaključak, ovaj put ću podebljati: Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju#Wikipedija nije mjesto objavljivanja originalnih ideja što si ti svojim tekstom prekršio. Zbog toga sam ponovo zaštitio članak. Pokazao sam dobru volju za kompromisom, a ti i opet po svome. Očekivao sam neutralan tekst, argumente za i protiv godine 1075. i 1076., a ne apologetski tekst koji pledira za godinu 1076. Starija historiografija jest koristila tu godinu, novija je ne koristi. Članak više ne kanim otključati. Moja posljednja ponuda i prijedlog jest napisati poseban članak o ovom pitanju gdje bi se opet ponavljam u neutralnom stilu iznijeli argumenti za i protiv jedne i druge godine, a poveznica u članku o Zvonimiru vodila bi na taj članak. Ne želim da više vičeš na mojoj stranici za razgovor. Mislim da sam bio i više nego dovoljno strpljiv. Inače slijedi blokada tvog suradničkog računa. --Flopy razgovor 18:22, 23. lipnja 2010. (CEST)

Polako[uredi kôd]

Rekao si svoje, i drugi će kolege to pogledati. Evo, i ja ću pokušati pogledati malo oko 1076. godine što se može pronaći. Pokušaj smirenije nastupati, jer je onda svima lakše. -- Bugoslav (razgovor) 19:57, 17. lipnja 2010. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. LukaKrstulović 16:33, 21. lipnja 2010. (CEST)

Blok[uredi kôd]

Mislim da sam bio i više nego strpljiv s tobom. Zbog tvojih napadačkih poruka, a pogotovo zadnje koja je i uvredljiva, blokiran si na mjesec dana. Dovoljno za razmišljanje o svojim postupcima. --Flopy razgovor 17:00, 24. lipnja 2010. (CEST)

Ti samo napadaj, a ja ću blokirati na neograničeno kao što sam sad učinio s tvojim suradničkim računom. Isto ću učiniti s Ip adresom s koje me budeš napadao. --Flopy razgovor 18:00, 30. lipnja 2010. (CEST)