Vedrana Klepica

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Vedrana Klepica (Kutina, 4. listopada 1986.), hrvatska dramatičarka.

Dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti upisala je 2005. godine. Od 2009. profesionalno radi kao dramaturginja na produkcijima u kazalištu Mala scena, Teatru &TD, na Eurokazu itd.

Kao dramatičarka debitira 2011. dramom Radio Kundera u režiji Helene Petković i izvedbi Teatra &TD iz Zagreba. Tekst je nastao po motivima romana Nepodnošljiva lakoća postojanja Milana Kundere. Iste godine praizvedena je njezina drama J.A.T.O u režiji Tanye Dickson i izvedbi MKA Theatre iz Melbourna, Australija. Predstava je dobila nekoliko sjajnih kritika u prestižnim australijskim novinama. Jedna je od rijetkih hrvatskih dramatičarki koja je imale produkciju svog teksta u Australiji.

Godine 2012. po originalnoj ideji glumaca Romana Nikolića i Milice Manojlović piše tekst Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja kojeg u režiji Franke Perković postavlja kazališta udruga KUFER. Iste godine preuzima vođenje te kazališne udruge zajedno sa producenticom Petrom Glad. 2013. godine režira vlastiti dramski tekst Tragična smrt ekonomskog analitičara u produkciji KUFER-a i Teatra &TD.

Praizvedbe[uredi VE | uredi]