Dodatak:Popis prvaka Austrije u hokeju na ledu

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis prvaka Austrije u hokeju na ledu. Austrijsko prvenstvo, odnosno liga je tokom povijesti imala nazive Nationalliga A, Bundesliga te trenutno Erste Bank Eishockey Liga (EBEL). Ukoliko je prvak EBEL-a neastrijska momčad, tada se za prvaka Austrije proglšava najuspješnija austrijska momčad u doigravanju.
Posebno su dani i austrijski pobjednici njemačkog prvenstva te pobjednici međunarodnih liga kao što su Dunavska liga, Alpenliga te Interliga, Kao i EBEL-a otkad se u njemu natječu neaustrijske momčadi.

Prvaci Austrije[uredi VE | uredi]

Sezona Prvak
Nationalliga A
1923. Wiener EV (Beč)
1924. Wiener EV (Beč)
1925. Wiener EV (Beč)
1926. Wiener EV (Beč)
1927. Wiener EV (Beč)
1928. Wiener EV (Beč)
1929. Wiener EV (Beč)
1930. Wiener EV (Beč)
1931. Wiener EV (Beč)
1932. Pötzleinsdorfer SK (Beč)
1933. Wiener EV (Beč)
1934. KAC Klagenfurt
1935. KAC Klagenfurt
1936. nije igrano
1937. Wiener EV (Beč)
1938. EK Engelmann (Beč)
1939.-1945. nije igrano
1945/46. EK Engelmann (Beč)
1946/47. Wiener EV (Beč)
1947/48. Wiener EV (Beč)
1948/49. Wiener Eissport-Gemeinschaft (Beč)
1949/50. Wiener Eissport-Gemeinschaft (Beč)
1950/51. Wiener Eissport-Gemeinschaft (Beč)
1951/52. KAC Klagenfurt
1952/53. Innsbrucker EV
1953/54. Innsbrucker EV
1954/55. KAC Klagenfurt
1955/56. EK Engelmann (Beč)
1956/57. EK Engelmann (Beč)
1957/58. Innsbrucker EV
1958/59. Innsbrucker EV
1959/60. KAC Klagenfurt
1960/61. Innsbrucker EV
1961/62. Wiener EV (Beč)
1962/63. Innsbrucker EV
1963/64. KAC Klagenfurt
1964/65. KAC Klagenfurt
Bundesliga
1965/66. KAC Klagenfurt
1966/67. KAC Klagenfurt
1967/68. KAC Klagenfurt
1968/69. KAC Klagenfurt
1969/70. KAC Klagenfurt
1970/71. KAC Klagenfurt
1971/72. KAC Klagenfurt
1972/73. KAC Klagenfurt
1973/74. KAC Klagenfurt
1974/75. ATSE Graz
1975/76. KAC Klagenfurt
1976/77. KAC Klagenfurt
1977/78. ATSE Graz
1978/79. KAC Klagenfurt
1979/80. KAC Klagenfurt
1980/81. VSV Villach
1981/82. VEU Feldkirch
1982/83. VEU Feldkirch
1983/84. VEU Feldkirch
1984/85. KAC Klagenfurt
1985/86. KAC Klagenfurt
1986/87. KAC Klagenfurt
1987/88. KAC Klagenfurt
1988/89. GEV Innsbruck
1989/90. VEU Feldkirch
1990/91. KAC Klagenfurt
1991/92. VSV Villach
1992/93. VSV Villach
1993/94. VEU Feldkirch
1994/95. VEU Feldkirch
1995/96. VEU Feldkirch
1996/97. VEU Feldkirch
1997/98. VEU Feldkirch
1998/99. VSV Villach
1999/2000. KAC Klagenfurt
2000/01. KAC Klagenfurt
2001/02. VSV Villach
2002/03. EHC Linz
Erste Bank Eishockey Liga
2003/04. KAC Klagenfurt
2004/05. Vienna Capitals (Beč)
2005/06. VSV Villach
2006/07. Red Bull Salzburg
2007/08. Red Bull Salzburg
2008/09. KAC Klagenfurt
2009/10. Red Bull Salzburg
2010/11. Red Bull Salzburg
2011/12. Black Wings Linz
2012/13. KAC Klagenfurt
2013/14. Red Bull Salzburg

Ukupno naslova[uredi VE | uredi]

Klub Grad Naslovi
KAC Klagenfurt 30
Wiener EV Beč 14
VEU Feldkirch 9
Innsbrucker EV / GEV Innsbruck 7
VSV Villach 6
EK Engelmann / Pötzleinsdorfer SK Beč 5
Red Bull Salzburg 5
Wiener Eissport-Gemeinschaft Beč 3
ATSE Graz 2
Black Wings / EHC Linz 2
Vienna Capitals Beč 1

Austrijski klubovi prvaci međunarodnih liga[uredi VE | uredi]

Sezona Prvak
Prvenstvo Njemačke
1939. EK Engelmann (Beč)
1940. Wiener EV (Beč)
Dunavska liga
1994. EC Graz
Alpska liga (Alpenliga)
1995/96. VEU Feldkirch
1996/97. VEU Feldkirch
1997/98. VEU Feldkirch
1998/99. VEU Feldkirch
Interliga
1999/00. KAC Klagenfurt
Erste Bank Eishockey Liga (od 2006/07.)
2006/07. Red Bull Salzburg
2007/08. Red Bull Salzburg
2008/09. KAC Klagenfurt
2009/10. Red Bull Salzburg
2010/11. Red Bull Salzburg
2011/12. Black Wings Linz
2012/13. KAC Klagenfurt

Poveznice[uredi VE | uredi]


Ice hockey pictogram.svg Nedovršeni članak Popis prvaka Austrije u hokeju na ledu koji govori o hokeju na ledu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.