Dodatak:Popis zračnih luka u Švicarskoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Mapa Švicarske

Ovo je popis zračnih luka u Švicarskoj poredanih po lokaciji.

Švicarska Konfederacija ili Švicarska (njem. Schweizerische Eidgenossenschaft, fra. Confédération Suisse, tal. Confederazione Svizzera, retoromanski Confederaziun Svizra) je savezna država u središnjoj Europi. Graniči s Lihtenštajnom i Austrijom na istoku, Francuskom na zapadu, Italijom na jugu i jugoistoku, te Njemačkom na sjeveru.

Popis[uredi VE | uredi]

Podebljana imena označuju zračne luke na kojima se odvija redovni putnički promet s komercijalnim aviotvrtkama.

Blizina mjesta kojem služi Kanton ICAO IATA Ime zračne luke
Civilne zračne luke
Ambri / Piotta Ticino LSPM Zračna luka Ambri
Basel / Mulhouse (in France) LFSB BSL, EAP, MLH Europska zračna luka Basel-Mulhouse-Freiburg
Bern / Belp Bern LSZB BRN Zračna luka Bern (Zračna luka Bern-Belp)
Bex Vaud LSGB Zračna luka Bex
Birr / Lupfig Aargau LSZF Zračna luka Birrfeld
Ecuvillens (de, fr) Fribourg LSGE Zračna luka Fribourg-Ecuvillens
Ženeva Ženeva LSGG GVA Zračna luka Ženeva (Zračna luka Cointrin)
Grenchen Solothurn LSZG ZHI Zračna luka Grenchen
Interlaken / Matten Bern LSMI ZIN Zračna luka Interlaken
La Chaux-de-Fonds Neuchâtel LSGC Zračna luka Les Eplatures
Lausanne / Blécherette (de, fr) Vaud LSGL QLS Zračna luka Lausanne (Zračna luka La Blécherette)
Locarno Ticino LSZL ZJI Zračna luka Locarno
Lugano / Agno Ticino LSZA LUG Zračna luka Lugano (Zračna luka Agno)
Neuchâtel Neuchâtel LSGN QNC Zračna luka Neuchâtel
Saanen / Gstaad Bern LSGK Zračna luka Saanen
Sion Valais LSGS SIR Zračna luka Sion (Civilna / Vojna: 14. zrakoplovna baza)
St. Gallen / Altenrhein (fr) St. Gallen LSZR ACH Zračna luka St. Gallen-Altenrhein
St. Moritz / Samedan Graubünden LSZS SMV Zračna luka Samedan (Zračna luka Engadin)
St. Stephan Bern LSTS Zračna luka St. Stephan
Zürich / Kloten Zürich LSZH ZRH Zračna luka Zürich (Zračna luka Kloten)
Vojne zračne luke
Alpnach Obwalden LSMA Zračna luka Alpnach (2. zrakoplovna baza)
Buochs / Stans Nidwalden LSMU Zračna luka Buochs
Dübendorf Zürich LSMD Zračna luka Dübendorf
Emmen Lucerne LSME Zračna luka Emmen (7. zrakoplovna baza)
Meiringen Bern LSMM Zračna luka Meiringen (13. zrakoplovna baza)
Mollis Glarus LSMF Zračna luka Mollis
Payerne Vaud LSMP Zračna luka Payerne (11. zrakoplovna baza)

Vidi još[uredi VE | uredi]

Commons-logo.svg U Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: Zračne luke u Švicarskoj

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]