Život na vagi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Život na vagi
Život na vagi
Logotip showa u trećoj sezoni
'The Biggest Loser'
Format reality show
Država podrijetla Flag of Croatia.svg Hrvatska
Jezik hrvatski
Broj sezona 5
Produkcija
Lokacija Samobor, Zagreb, Crikvenica, Stara Kapela
Trajanje epizode 60-70 min
Prikazivanje
TV kuća RTL Televizija
Emitiranje 2017.2020.
Vanjske poveznice
Službene internetske stranice
Članak o seriji na IMDb-u

Život na vagi je hrvatski reality showa koji se emitira na RTL Televiziji. Show je kreiran prema američkoj licenci showa The Biggest Loser.

Cilj reality showa je pomoći natjecateljima u gubljenju kilograma, a ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom nudi se priliku suočiti se s njihovim životnim problemima uz stručne trenere, liječnike i psihologe.

Glavna nagrada koju kandidati mogu osvojiti je 150 tisuća kuna, dok svi nefinalisti natječu se za nagradu od 50 tisuća kuna.

Voditeljice, treneri i stručni suradnici[uredi | uredi kôd]

Voditeljice[uredi | uredi kôd]

Treneri i stručni suradnici[uredi | uredi kôd]

Tijek emisije[uredi | uredi kôd]

Emisija se emitira svakog radnog dana, a iznimno i vikendom. Glavni cilj ovog reality formata je pomoći ljudi s prekomjernom težinom. Tijekom prve emisije upoznajemo sve kandidate koji se natječu u toj sezoni kroz njihovo prvo vaganje, ali i njihove najstresnije, najbolnije i najgore životne trenutke. Prvo vaganje u showu oslonac je za izračun daljnjih izgubljenih kilograma.

Svakih tjedan dana na redu je vaganje. Na njemu se izračunava izgubljeni postotak tjelesne mase u odnosu na prethodno. Od druge sezone, uvedeno je pravilo ako stanar u odnosu na prethodno vaganje ostvari +2 kg - automatski napušta kuću. Stanari su u izolaciji gdje im se nudi teretana, bazen, privatni treneri i preporučena prehrana. Borave u kući je do maksimalnih 18 tjedana, a trajanje ovisi od sezone do sezone.

Najčešće svakoga tjedna jedna ili dvije osobe napuštaju kuću. O tome odlučuje crvena linija ili žuta linija. Svi kadidati koji se nađu ispod crvene linije napuštaju show odmah, dok svi kandidati koji se nađu ispod žute linije (dvoje ili više) ulaze u uži izbor te kandidati između sebe odlučuju tko napušta show. U tijeku natjecanja, kandidati su grupirani ili u timove (crveni i plavi) ili u parove ili se natječu samostalno.

Show završava velikom finalnom večeri gdje dolaze svi kandidati koji su sudjelovali u toj sezoni te se prikazuje njihov početni izgled i stanje s kilogramima danas.

Sezone[uredi | uredi kôd]

Sezona Epizoda Trajanje
Početak sezone Kraj sezone
1. sezona 25 27. ožujka 2017. 6. svibnja 2017.
2. sezona 25 4. studenog 2017. 16. prosinca 2017.
3. sezona 46 16. rujna 2018. 18. studenog 2018.
4. sezona 37 19. listopada 2019. 8. prosinca 2019.
5. sezona 37 17. listopada 2020. 5. prosinca 2020.
6. sezona n/n
prijave u tijeku

Pobjednici sezona[uredi | uredi kôd]

Sezona Glavni pobjednik sezone Pobjednik "nefinalist"
1. sezona Ivan Krolo Gabrijela Crnjac
2. sezona Dorian Crnković Jelena Putnik
3. sezona Alen Abramović Irena Štetić Andrin
4. sezona Roko Baković Mirna Posavec
5. sezona Matej Petrović Zdravka Kapetanović

Gledanost[uredi | uredi kôd]

Treća sezona[uredi | uredi kôd]

  • Prvu, uvodnu emisiju treće sezone emitiranu 15. rujna 2018. godine pratilo je u prosjeku 441.438 ili 11.24% gledatelja u ukupnoj populaciji.[1]
  • Finalna epizoda treće sezone emitirana 18. studenog 2018. godine ostvarila je gledanost u ukupnoj populaciji od 14,7%, odnosno gledalo ju je u prosjeku gotovo 580 tisuća ljudi, dok je najnapetiji trenutak večeri, proglašenje pobjednika pratilo 705 tisuća ljudi.[2]

Peta sezona[uredi | uredi kôd]

  • Prvu, uvodu emisiju pete sezone emitiranu 17. listopada 2020. godine, pratilo je gotovo 450 tisuća gledatelja, dok je u najdramatičnijim trenucima emisije gledalo gotovo 570 tisuća ljudi. Prema neslužbenim podacima uvodna emisija bila je najgledaniji TV sadržaj na svim nacionalnim televizijama u prime timeu u ukupnoj populaciji, baš kao i u ciljnoj skupini 18-49 gdje je ostvarila udio o gledanosti od 29,05%. [3]
  • Posljednju, finalnu epizodu pete sezone emitiranu 5. prosinca 2020., prema prvim neslužbenim rezultatima pratilo je u ukupnoj populaciji (4+) u prosjeku 590 tisuća gledatelja (15,3% AMR), dok je trenutak proglašenja pobjednika pratilo preko 700 tisuća gledatelja.[4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Službena stranica i društvene mreže[uredi | uredi kôd]