Općina Moravske Toplice

Izvor: Wikipedija
Općina Moravske Toplice
Karte Moravske Toplice si.png Općina Moravske Toplice na administrativnoj karti Slovenije
Država Flag of Slovenia.svg Slovenija
Pokrajina Prekomurje
Statistička regija Pomurje
Sjedište općine Moravske Toplice
Površina 144.5 km²
Stanovništvo 6.151 (2002.)
Gustoća stanovništva 42,57 st./km²
Prosječna starost 40,76[1]
Načelnik Franc Cipot
Službena stranica www.moravske-toplice.net

Općina Moravske Toplice (slo.:Občina Moravske Toplice) je općina u sjeveroistočnoj Sloveniji u pokrajini Prekmurje i statističkoj regiji Pomurje. Središte općine je naselje Moravske Toplice s oko 700 stanovnika.

Zemljopis[uredi | uredi kôd]

Općina Moravske Toplice nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Slovenije na granici s Mađarskom. Općina se prostire u središnjem dijelu pokrajne Prekomurje, na mjestu gdje ravničarski dio na jugu pokrajine prelazi u brdovito područje Goričko na sjeveru. U općini vlada umjereno kontinentalna klima. Rječica Lendava je najvažniji vodotok na području općine i čini njenu južnu granicu. Svi ostali vodotoci su mali i njeni su pritoci.

Naselja u općini[uredi | uredi kôd]

Andrejci, Berkovci, Bogojina, Bukovnica, Čikečka vas, Filovci, Fokovci, Ivanci, Ivanjševci, Ivanovci, Kančevci, Krnci, Lončarovci, Lukačevci, Martjanci, Mlajtinci, Moravske Toplice, Motvarjevci, Noršinci, Pordašinci, Prosenjakovci, Ratkovci, Sebeborci, Selo, Središče, Suhi Vrh, Tešanovci, Vučja Gomila

Izvor[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Coat of arms of Slovenia.svg Nedovršeni članak Općina Moravske Toplice koji govori o općini u Sloveniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.