Općina Moravske Toplice

Izvor: Wikipedija
Općina Moravske Toplice
Općina Moravske Toplice na administrativnoj karti Slovenije
Država Slovenija
Pokrajina Prekomurje
Statistička regija Pomurje
Sjedište općine Moravske Toplice
Površina 144.5 km²
Stanovništvo 6.151 (2002.)
Gustoća stanovništva 42,57 st./km²
Prosječna starost 40,76[1]
Načelnik Franc Cipot
Službena stranica www.moravske-toplice.net

Općina Moravske Toplice (slo.:Občina Moravske Toplice) je općina u sjeveroistočnoj Sloveniji u pokrajini Prekmurje i statističkoj regiji Pomurje. Središte općine je naselje Moravske Toplice s oko 700 stanovnika.

Zemljopis[uredi | uredi kôd]

Općina Moravske Toplice nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Slovenije na granici s Mađarskom. Općina se prostire u središnjem dijelu pokrajne Prekomurje, na mjestu gdje ravničarski dio na jugu pokrajine prelazi u brdovito područje Goričko na sjeveru. U općini vlada umjereno kontinentalna klima. Rječica Lendava je najvažniji vodotok na području općine i čini njenu južnu granicu. Svi ostali vodotoci su mali i njeni su pritoci.

Naselja u općini[uredi | uredi kôd]

Andrejci, Berkovci, Bogojina, Bukovnica, Čikečka vas, Filovci, Fokovci, Ivanci, Ivanjševci, Ivanovci, Kančevci, Krnci, Lončarovci, Lukačevci, Martjanci, Mlajtinci, Moravske Toplice, Motvarjevci, Noršinci, Pordašinci, Prosenjakovci, Ratkovci, Sebeborci, Selo, Središče, Suhi Vrh, Tešanovci, Vučja Gomila

Izvor[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Općina Moravske Toplice koji govori o općini u Sloveniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.