Općina Šentilj

Izvor: Wikipedija
Općina Šentilj
Općina Šentilj na administrativnoj karti Slovenije
Država Slovenija
Pokrajina Štajerska
Statistička regija Podravska
Sjedište općine Šentilj v Slovenskih goricah
Površina 65 km²
Stanovništvo 8.074 (2002.)
Gustoća stanovništva 124,22 st./km²
Prosječna starost 39,37[1]
Načelnik Štefan Žvab
Službena stranica www.sentilj.si

Općina Šentilj (slo.:Občina Šentilj) je općina u sjevernoj Sloveniji u pokrajini Štajerskoj i statističkoj regiji Podravskoj. Središte općine je naselje Šentilj v Slovenskih goricah s 1.378 stanovnika.

Zemljopis[uredi | uredi kôd]

Općina Šentilj nalazi se u sjevernom dijelu Slovenije. Općina je brdsko-brežuljkastog karaktera, a nalazi se na Slovenskim Goricama, najseverniji dio općine je u dolini rijeke Mure.

U općini vlada umjereno kontinentalna klima. Jedini značajan vodotok na području općine je rijeka Mura, koja je granica prema Austriji i kojoj je Šentilj prva općina pri ulasku u Sloveniju. Ostali vodotoci su mali i većinom su pritoci rječice Pesnice, koja protiče južno od općine

Naselja u općini[uredi | uredi kôd]

Ceršak, Cirknica, Dražen Vrh, Jurjevski Dol, Kaniža, Kozjak pri Ceršaku, Kresnica, Plodršnica, Selnica ob Muri, Sladki Vrh, Spodnja Velka, Srebotje, Stara Gora pri Šentilju, Svečane, Šentilj v Slovenskih goricah, Šomat, Štrihovec, Trate, Vranji Vrh, Zgornja Velka, Zgornje Dobrenje, Zgornje Gradišče

Izvor[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Općina Šentilj koji govori o općini u Sloveniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.