Općina Radenci

Izvor: Wikipedija
Općina Radenci
Općina Radenci na administrativnoj karti Slovenije
Država Slovenija
Pokrajina Štajerska
Statistička regija Pomurje
Sjedište općine Radenci
Površina 34,1 km²
Stanovništvo 5.265 (2002.)
Gustoća stanovništva 154,40 st./km²
Prosječna starost 38,49[1]
Načelnik Petek s Kapele
Službena stranica www.radenci.si

Općina Radenci (slo.:Občina Radenci) je općina u sjeveroistočnoj Sloveniji u pokrajini Štajerskoj i statističkoj regiji Pomurje. Središte općine je naselje Radenci s 2.162 stanovnika.

Zemljopis[uredi | uredi kôd]

Općina Radenci nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Slovenije. Sjeverna granica općine je i državna granica prema Austriji. Zapadni dio općine pripada brežuljkastome kraju Slovenskih Gorica poznatom po vinogradarstvu i vinarstvu. Manji, istočni nalazi se u dolini rijeke Mure. U općini vlada umjereno kontinentalna klima. Najznačajniji vodotok u općini je rijeka Mura, koja je i dijelom granična rijeka prema Austriji. Ostali vodotoci su mali i njeni su pritoci.

Naselja u općini[uredi | uredi kôd]

Boračeva, Hrastje-Mota, Hrašenski Vrh, Janžev Vrh, Kapelski Vrh, Kobilščak, Kocjan, Melanjski Vrh, Murski Vrh, Murščak, Okoslavci, Paričjak, Radenci, Radenski Vrh, Rački Vrh, Rihtarovci, Spodnji Kocjan, Šratovci, Turjanci, Turjanski Vrh, Zgornji Kocjan, Žrnova

Izvor[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Općina Radenci koji govori o općini u Sloveniji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.