Razgovor sa suradnicom:Lillyvanili

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:33, 5. siječnja 2011. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 14:18, 10. ožujka 2011. (CET)

Povijest tiskarstva i nakladništva u Međimurju[uredi]

Lillyvanili, članak Povijest tiskarstva i nakladništva u Međimurju premješten je na odgovarajuću stranicu i samo ga još malo treba doraditi. Možeš li molim te napisati dvije tri uvodne rečenice koje govore upravo o povijesti tiskarstva u Međimurju? Ako trebaš neku pomoć, slobodno se javi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:51, 14. ožujka 2011. (CET)

Lillyvanili, molim te odgovaraj na mojim stranicama za razgovor, ako želiš sa mnom komunicirati (poveznica se nalazi u slovu F. potpisa iznad - pokušaj mišem proći iznad slova), u Kafić idu samo posebna pitanja, tako ću i ono premjestiti u ovom slučaju na svoju stranicu za razgovor. Ilustracije se naravno mogu dodati, ali moraju se poštivati smjernice za postavljanje slika sa svim potrebnim podatcima i poštivanjem autorskih prava, u protivnom se brišu. Godine se ne ističu, posebno se ističe samo naslovni pojam, a ostali bitni odlomci podnaslovima, više o stilu, pročitaj ovdje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:16, 16. ožujka 2011. (CET)
Lillyvanili, rado ćemo pomoći. Tko je autor ili nositelj autorskih prava za te slike? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:45, 16. ožujka 2011. (CET)

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 14:12, 16. ožujka 2011. (CET)

Tripartit[uredi]

Lillyvanili, dodala sam sliku Tripartita, pretpostavljam da je tako dobro. Za sadržaje koji se nalaze na stranicama Muzeja Međimurja (http://www.mdc.hr/cakovec/index.html) trebalo bi pribaviti dopusnicu za objavljivanje sadržaja (jer im sadržaj nije pod nekom od slobodnih licencija) po uzoru na ostale pribavljene s ove stranice:Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja, od Ministarstva kulture Republike Hrvatske imamo dopusnicu, ali od MDC-a još nismo zatražili, što bi pokrilo većinu muzeja u Hrvatskoj, pa bi dok ju ne pribavimo trebali zatražiti od svakoga pojedinačno za objavljivanje njihovih sadržaja (što je također za neke već učinjeno), također i za Knjižnicu. Rado ću pomoći oko pribavljanja dopusnica, ako je potrebno, možeš mi se javiti i elektroničkom poštom. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:34, 16. ožujka 2011. (CET)

Dopusnice[uredi]

Lillyvanili, pogledaj kako poslati upit na Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja, a za primjer odgovora pogledaj ovaj, od Sabora ili sve ostale koji su prihvatljivi. Znači pošalješ onaj standardni upit, a ustanova treba odgovoriti da se slaže s traženim uvjetima. Ako se slažu, njihova se dopusnica uvrsti među ostale, a onda ti lako pomognem dalje. Dodala si ispravnu sliku i snalaziš se sve bolje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:21, 18. ožujka 2011. (CET)

Lillyvanili, ako može pomoći Wikipedija:Tečaj (Slike), a dopusnica se nalazi ovdje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:50, 21. ožujka 2011. (CET)

Nepravilno postavljene datoteke[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 4. travnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 18:35, 21. ožujka 2011. (CET)


Lillyvanili, uredila sam predloške uz obje datoteke, sad je sve uredu i dodala obje slike u članak, te podignula prvu na vrh kako bi se napravilo mjesta za ostale. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:07, 21. ožujka 2011. (CET)

Luka Purić[uredi]

Lillyvanili, malo sam uredila članak o Luki Puriću, a što se tiče slika, ovisi kada su nastale i tko je autor, a pretpostavljam da su starije od 100 godina, pa ne bi trebalo biti problema. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:22, 3. travnja 2011. (CEST)

Lillyvanili, ispravila sam datoteke i članak prema dostupnim podatcima, slika se pojavila, poveznice prema dopusnici navedene, Misal ponovno vidljiv. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:35, 4. travnja 2011. (CEST)