Razgovor sa suradnicom:Manonn

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

  • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!--Dalibor Bosits © 17:52, 26. siječnja 2010. (CET)

Boris Ulrich[uredi]

Manonn, izvrsno je što si nam se pridružila u stvaranju slobodne enciklopedije. Možeš li molim te osim sadržaju malo pozornosti posvetiti i oblikovanju kako bi tekst postao wikipediziran. Dobar dio uputa možeš pročitati ovdje, a rado ću ti pomoći savjetima kako biš što prije postala iskusna Wikipedistica. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:09, 5. travnja 2011. (CEST)

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:37, 6. travnja 2011. (CEST)


Članak Boris Ulrich‎‎ je zaključan na 1 dan, jer je previše promjena u malo vremena. Molim pogledajte i svakako uzmite u obzir obavijest iznad ovoga gore. LP --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:02, 6. travnja 2011. (CEST)

Nema na čemu. LP Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 12:08, 7. travnja 2011. (CEST)

Nepravilno postavljene datoteke[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 20. travnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 22:39, 6. travnja 2011. (CEST)


Manonn, uspoređujući podatke sa suradničke stranice gdje piše "Rođena sam u Zagrebu jednog davnog ljeta 1971." i tvrdnju iz licencije koja je postavljena uz sliku Borisa Ulricha "Ja, autor ovog djela, ga ovime predajem u javno vlasništvo" te podatke o rođenju i smrti (1931.-1983.) na kojoj je skladatelj fotografiran u mlađim danima, dolazim do zaključka da je to nemoguće, kao i kod fotografije na kojoj je Beti Jurković snimljena negdje ranih sedamdesetih godina. Molim te obrati pozornost na upute i upozorenja koja ti pišemo, rado ćemo pomoći, ali molim te učini i sama korak prema prihvaćanju te pomoći i pitaj ako trebaš pomoć ili ti nešto nije jasno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:39, 6. travnja 2011. (CEST)

Obiteljske fotografije[uredi]

Manonn, možeš li molim te opis datoteka urediti po uzoru na ovu fotografiju. Automatski potpis na Wikipediji ostavljaš pomoću 4 ~ (tilde) ili preko gumbića Vector toolbar signature button.png (nalazi se iznad okvira za uređivanje). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:38, 7. travnja 2011. (CEST)

Manonn, možeš uz postavljenu datoteku promijeniti opis i licenciju, a možeš i postaviti novu datoteku, pa se ova prva obriše. Ako si sama autor fotografija, preporučila bih {{Cc-by-sa-3.0}} licenciju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:54, 7. travnja 2011. (CEST)

Promotivne fotografije[uredi]

Manonn, ako je fotografija Beti Jurković zapravo skenirana kartica koju je objavila neka diskografska kuća s kojom je Beti Jurković imala ugovor u to doba, onda autorsko pravo pripada toj kući (pretpostavljam Jugoton ili danas Croatia Records), tako da ta fotografija ne može biti postavljena bez autorovog dopuštenja, odnosno dopusnice nositelja autorskog prava. Za ovu drugu fotografiju Datoteka:Betty.jpg potrebno je također navesti autora i zaista je bitno da sam autor određuje licenciju. Uz slike iskopiraj ovaj predložak:

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

i onda ispuni potrebne podatke. I da, rad sa slikama je uvijek malo kompliciraniji dio uvodnog tečaja. Najjednostavnije je kada je sam suradnik i autor fotografije. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:24, 7. travnja 2011. (CEST)

Još datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 23. travnja 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 17:01, 9. travnja 2011. (CEST)


Kategorije[uredi]

Kategorija:Životopisi, Zagreb je potkategorija u Kategorija:Životopisi i nepotrebno je da se članak stavlja u obje. Pozdrav. --Jure Grm, 25. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 20:14.

potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MAN_USK recider 14:45, 5. svibnja 2011. (CEST)

Beti Jurković[uredi]

Vidim da si dala (dao) primjedbu na razlog za brisanje na spomenutom članku. Ukoliko želiš, izmjeni članak (redoslijed riječi, oblikovanje,...) te tada neće biti riječi o prepisivanju i članak nitko neće brisati. Pozdrav --Lasta 15:30, 5. svibnja 2011. (CEST)

Pola godine[uredi]

A di si nan nestala na pola godine? Kubura (razgovor) 05:03, 25. listopada 2011. (CEST)

Baš nan je drago vidit te opet su nami. Kubura (razgovor) 03:55, 26. listopada 2011. (CEST)

Izvori koje su drugi naveli[uredi]

Ako je netko drugi citirao nešto kao izvor, nemoj to bacati pod "vanjske povzenice".[1]. Kubura (razgovor) 05:20, 6. ožujka 2012. (CET)

Opatija[uredi]

Manonn, podatak je unio suradnik Di blasius 22. veljače 2008. godine. Ako podatak nije točan, slobodno se može ukloniti. U članku o Opatiji koliko vidim nisu navedene mnoge znamenite osobe koje su u njoj boravile, a o njihovom boravku postoji trag poput Isadore Duncan ili Heinricha von Littrowa. Zapravo, članak o Opatiji zaslužuje popriličnu doradu. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:26, 18. listopada 2013. (CEST)