Razgovor sa suradnicom:Mile~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!


Pozdrav!

Prvo odeš na stranicu suradnika kojeg želiš kontaktirati (ili klikneš na njegovo ime, ili u tražilici upišeš, npr. "Suradnik:Dejana", al ovo potonje ti često ne funkcionira na wikici). Potom pogledaš na gornjem izborniku opcije: Stranica suradnika, Razgovor, Uredi... Klikneš na Razgovor i otvara ti se novi prozor. Tu klikneš na Uredi i pišeš kao i svaki drugi članak. Na kraju spremiš, a suradnik će atomatski dobiti obavijest da ga čeka poruka.

Na kraju se trebaš potpisati tako da 4 puta klikneš na ~ (alt gr 1). To je poveznica na tvoju stranicu. To, naravno, učiniš prije spremanja poruke.  ;-) Dejana 18:17, 9. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

PRVO SE MORAŠ LOGIRATI! Klikni na lik što je na vrhu desne strane i piše Prijavi se! Ubaci svoje podatke i onda si logirana. Uvijek je dobro da se logiraš kad radiš na wikici.
Nema veze, spremi tekst pa ćemo ga urediti. Ovako ne znam što bi sve moglo biti krivo. Dejana 16:48, 10. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Uputa[uredi kôd]

Bok, Mile.

Pripazi malo kako uređuješ i što brišeš.

Vidi tvoju zadnju promjenu.

Pogledja i upute na wikipedija:upute.

I ne pretjeruj sa velikim slovima, nepotreban su.

Pozdrav :)

Sombrero 12:26, 13. ožujka 2006. (CET)[odgovori]



Hej, lipa!

Evo, ja sam malo posložila članak beskralježnjaci da ljepše zgleda. Preporučam ti da odeš na njega i klikneš na UREDI i pogledaš kako članak izgleda u "radnom obliku". Tako ćeš lakše uređivati druge članke. A ako ti se ne sviđa kako sam ja sredila (budući da mi biologija i nije jača strana), možeš pokušati dovesti to u red sama.

S obzirom da si u osnovnoj (to se još uvijek kaže osnovnjak?? ;-) ), mislim da ti ide super! Ne birni, ne možeš puno toga zbrljeti na wikipediji, točnije, kad zbrljaš, uvijek se može ispraviti (čak ni ja nisam još uspijela zabrljati toliko da se nemre više popraviti ;-) ), to ti ja zovem "fluentnom postojanošću" (sve se mijenja, a Wikica stalno postoji!).

Eto, igraj se malo, i ne daj da te admini zezaju! ;-) Sve buš naučila, bez brige!

Pozdrav, Dejana

Potpis[uredi kôd]

Još nešto, vidim da si shvatila ideju o potpisivanju, ali moraš promijeniti neke postavke.

  • Ako ovo čitaš, vjerovatno si logirana
  • na vrhu stranice, s desne strane imaš izbornik: Mile | Moj razgovor | Postavke | ....
  • Klikni na POSTAVKE
  • vidiš rubrike sa svojim podacima
  • ispod nadimka (koje se vidi pri potpisivanju) imaš kvadratić kraj kojeg piše Običan potpis (bez automatske poveznice)
  • makni kvačicu iz kvadratića (tako da klikneš na njega), dakle, ne smiješ imati kvačicu u toj rubrici
  • smimi postavke i
  • to je to! Sada će svaki put kada se potpišeš tvoje ime biti poveznica na tvoju stranicu!
  • Bokić, Dejana

Nema na čemu, sad vidiš kako se uređuje. Kad napišes sljedeći članak, pokušaj sama. Mislim da sam ti već jednom napisala da je korisno u početku imati otvorenu Pomoć pri uređivanju, nalazi se ispod okvira u kojem uređuješ tekst, u ravnini s dugmićima Sačuvaj stranicu|Prikaži kako će izgledati|Prikaži promjene...

Pozdrav, Dejana

Beskralješnjaci[uredi kôd]

Malo ti je Suradnik:Duh Svemira razdvojio tekst na više članaka, pogledaj i reci, kako ti se sviđa. Sad sam ja krenula isto malo pomoći, i pokušavam spojiti latinska imena s hrvatskim nazivima. Uspjela sam prepoznati 4 skupine, ali za tri ne znam nikako. Navest ću sve latinske nazive koji u toj skupini još postoje, i ako ti nešto od toga prepoznaš, molim te dopiši uz naš naziv, i onda izbriši dole s popisa. I, javi se ako imaš još neki prijedlog. Pozdrav Branka France 11:16, 2. travnja 2006. (CEST)[odgovori]


Oprosti da mi je trebalo tako puno vremena da ti odgovorim, imala sam niz nekih "frka", pa zato. Ako pogledaš našu stranicu svitkovci vidjet ćeš, da se oni dijele na bezlubanjce i lubanjce odnosno kralješnjake. Nisam sigurna da mi je baš uspjelo točno odgovoriti na tvoje pitanje. Latinske nazive sam "skinula" sa stranice o beskralješnjacima na njemačkoj wikici. Inače, slike ti ne bi trebale biti problem. Ako ti je uspjelo postaviti ih na našu viki, onda trebaš samo točno prepisati ono što ti piše na stranici na koju postavljaš sliku. Dakle, pišeš Slika:točni naziv iz svog imenskog prostora, onako kako si ju ti nazvala kad si ju "skidala" od nekuda na stranici na kojoj ju želiš imati i, to je sve. Molim te, ako ti nešto još treba, samo se javi. I, hrabro, radiš jako lijepe i korisne tekstove. Branka France 23:04, 3. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Mile~hrwiki,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:28, 15. studenog 2006. (CET)

Bok! :))[uredi kôd]

Evo, tu su suradnički okvirići. Ne znam ako si na to mislila kada si rekla da želiš stavit slike, nisam siguran. Uglavnom, stavih ti "ovo narandžasto (narančasto :)) za ostavljanje poruka", možeš promijenit boju ako želiš.

Mnogi se članci na novo uređuju ili nadopunjuju, pa je vjerojatno to bio slučaj i sa beskralješnjacima. Pogledaj pod stare izmjene tog članka, pa možeš bacit oko tko ga je mijenjao. Wikipedija je enciklopedija, pa bi trebalo pisati, kako ti kažeš, "sve za odrasle", tj. na enciklopedičan način. Slobodno uređuj članke, ovo je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. Eto, ako ti bilo što treba, samo mi se obrati, ili bilo kojem drugom suradniku. Siguran sam da će ti svi rado pomoći. Lijep pozdrav :))--Treecko 18:38, 29. studeni 2006. (CET)

Općenito[uredi kôd]

Evo promijenila sam ti predložak dobrodošlice na vrhu ove stranice za razgovor. Iz njega imaš poveznice na skoro sva pitanja koja si mi postavila. Pozdrav ! Duh Svemira 18:53, 29. studeni 2006. (CET)

Pozdrav, Mile[uredi kôd]

Griješim li, ili te dugo nije bilo među nama? Kako bilo da bilo, lijepo te pozdravljam:-)) Branka France 14:14, 30. studeni 2006. (CET)

Malena,[uredi kôd]

dobro nam došla natrag:-) Istina, kolac se mora pretvoriti barem u labuda (2), ali ja ne sumnjam da će to tebi uspjeti:-)Ti si jedno vrijedno stvorenje, a ako si vrijedna, rezultati neće izostati:-) Sad uči, a za wiki, nikad nije kasno:-) Ima rokova koji nisu tako labavi kao na wiki:-)) Lijepi ti pozdrav Branka France 18:57, 9. prosinac 2006. (CET)

Mile,[uredi kôd]

sreću i veselje ti želim ovih dana, ali i ubuduće:-) Pozdrav Branka France 17:35, 25. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvu godišnjicu na Wikipediji. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 00:23, 5. ožujak 2007. (CET)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:08, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:15, 19. travnja 2015. (CEST)