Razgovor sa suradnikom:Čouk

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Tonian 13:05, 6. listopad 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Slike[uredi]

Odgovor je ovdje. Pozdrav --MayaSimFan 21:40, 17. ožujak 2008. (CET)

Podatci[uredi]

'vala ti, Čov'če, za sve podatke šta si ih da na Zenovoj stranici! :) Sad ti iđen ća radit. Kubura (razgovor) 16:16, 25. srpanj 2008. (CEST)

Ej čovik, hvala ti! Rijetko se logiram na hr.wiki pa nisam prije snimia tvoj komentar. Eto ka šta vidiš rvamo se tamo sa kojekakvim bolidima. Dobro si primjetia da Talijanci ne znaju baš dobro povijest Dalmacije. To ti dolazi od činjenice da je njihova historografija u tom dijelu oslonjena na pisanje pro-Talijana (iliti naših Talijanaša) iz 19. st. što je opet podosta bilo pod utjecajem tadašnjih političkih previranja u Dalmaciji, neki su pisci preuveličavali talijansku prisutnost u našim krajevima pa i iznosili pogrešne ili pristrane podatke, redovito izostavljajući neke druge važnije detalje vezane uz našeg domaćeg čovika. Barbarić je očito naše gore list, to što je pisa na talijanskom ne znači ništa, jer se u to vrime uglavnom i pisalo na talijanskom ako se tilo postići neki efekt, hrvatski se smatra manje vridnim u nekim krugovima pa je masu njih pisalo talijanski i po liniji manjeg otpora. Sad su svi ti Barbarichi i sl. Talijani, a mi Hrvati smo pali s Marsa...
Hvala ti na ovom izvoru. Znaš kako je tamo na en.wiki, malo nas je, previše vrimena trošimo na borbe s raznim budalama, pa puno članaka pati i čeka da ih neko popravi. Nemoguće je da nas 2,3 skačemo po knjižnicama, tražimo knjige, prevodimo na engleski i još se tučemo tamo s iredentistima. Svaka pomoć je dobro došla. Ne moraš ti direktno sudjelovati, ali možeš pratiti što se dešava i ovako uskočiti sa izvorom. Sad kad znamo da se baviš tom temom imat ćemo te u vidu. Npr. vezano uz neku temu izvučeš citat iz onog što imaš i bubneš ga tu na hr.wiki, možeš slobodno na mojoj stranici ka šta si napravia s ovom knjigom, ima tamo mista koliko hoćeš, samo me obavijesti na engleskoj da znam. Kubura ili ja ćemo to prevesti i upotrijebiti tamo na en.wiki. Tako će biti najlakše. Još jednom hvala na podršci čouče. Aj uživaj. Zenanarh (razgovor) 10:51, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Zagora[uredi]

Bok,

Možeš li ona poučna objašnjenja nekako uklopiti u pripadne članke? Ako imaš kakve reference, to bi bilo još bolje. --Ante Perkovic (razgovor) 08:39, 30. srpanj 2008. (CEST)

Nekakvi otoci[uredi]

Mah, zaj**avaju. Onaj njihov naziv mi je malko čudan i vrlo neprirodan.
Mislin, da Hvar ispada kao nekakva periferija Korčuli? Koga oni tu pravidu budalon? Koja je to "prirodna i povisna" središnja uloga od Korčule da bi ona Hvaru bila središtem, i da se Hvar tretira korčulanskin otokon? Isto ka' da Nimačku nazoveš "španjolskon državon".
Namirno ističen Hvar, jer je taj otok bia gospodarski vrlo značajan i znatno naseljen, a u 19. stoliću pravi Manchester za okolne otoke.
U povisti je pod mletačkon vlašću postojala hvarsko-viška komuna. Ništa s Korčulon. Čak su bili i pod drugu biskupiju (hvarsko-bračko-višku [1]). Ali to onoj ekipi ništa ne znači.
Neću se puno zamarat s njiman. Dovoljno mi je smišno vidit ono njihovo upisivanje imena gradova po kojiman se nijedan turist ne bi moga snać. I onda ekipa dojde ovamo i ne može se snać, jer nijedan naziv ne piše na imenima koje su oni koristili na Wikipediji. Kubura (razgovor) 21:00, 3. kolovoz 2008. (CEST)

{ {otheruses} }[uredi]

Bok,

Uz, Petar Mrkonjić (razdvojba) ide i {{otheruses}} na Petar Mrkonjić. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:12, 19. kolovoz 2008. (CEST)