Razgovor sa suradnikom:Anonimac321

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Anonimac321, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 02:00, 18. veljače 2012. (CET)

Uvodni tečaj[uredi]

[1] Anonimče321, članke o osobama se piše u posebnom prostoru, a ne u "kategorije". Pročitaj Wikipedija:Uvodni tečaj. Kubura (razgovor) 02:00, 18. veljače 2012. (CET)

Najprije da se izvinim ako radim neke greške jer sam početnik i izgleda da će mi trebati velika potpora da nešto napravim. Kod ove opaske nisam skužio koji je to posebni prostor i stvarno neznam kako dalje .Alkar (razgovor) 22:51, 20. veljače 2012. (CET)

Unutar izvora[uredi]

Kad misliš netkog dodati, ne ubacuj ovako. [2] Jer nije bio naveden u izvoru za taj dio teksta. Stoga takve dodatke moraš staviti iza i navesti svoj izvor. Kubura (razgovor) 04:19, 18. veljače 2012. (CET) Za ovu primjedbu sam se na kafiću obratio za pomoć i na stranici od Sinja je (stvarno neznam tko) nadodana literatura iz koje je vidljivo da je i Marko Milanović narodni heroj Cetinske Krajine Alkar (razgovor) 22:51, 20. veljače 2012. (CET)

Izvor[uredi]

Jesi li siguran u ovo [3]? Kubura (razgovor) 03:29, 20. veljače 2012. (CET)

Podatci o Đuri Đapiću Đuketi se također temelje na izvorima iz knjige Marinka PerićaAlkar (razgovor) 22:51, 20. veljače 2012. (CET)

Sinjska Alka[uredi]

Poštovani, molimo Vas da izmjenu više ne radite. Razlog tome je jer je u istoj godini bilo više dobitnika Alke jer se i Alka trčala više puta u jednoj godini pa sam radi bolje preglednosti napravio uvlake da bude jasnije. Dva put radite istu izmjenu na članku, molimo Vas da je više ne radite, jer ne želim raditi duplu rađu. Unaprijed hvala. Pozdrav iz Sinja. --Domjanovich (razgovor) 10:15, 22. veljače 2012. (CET)

Ja mislio da sam nešto pametno napravio. Ipak sam mišljenja da podatke treba nekako prikazati kroz tabelu jer ovako mi ne izgleda baš urednoAlkar (razgovor) 19:37, 22. veljače 2012. (CET)

Oprez[uredi]

Ovo predlažem za brisanje, nadam se da vidiš što si napravio. --Domjanovich (razgovor) 13:25, 22. veljače 2012. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 7. ožujka 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 13:35, 22. veljače 2012. (CET)

Sada tek neznam gdje da vježbam (učim) a da ništa ne uprskamAlkar (razgovor) 19:50, 22. veljače 2012. (CET)

Stranica za vježbanje se nalazi ovdje, a ne bi bilo loše proučiti uvodni tečaj. Poveznice na njega imate u vrhu s desne strane ove stranice.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:08, 22. veljače 2012. (CET)

Ja sam na ovoj stranici samo vježbao pa Vas molim da sve izbrišete jer ovakva stranica već postoji na Wikipedia Srbije pa ću pokušati napraviti link sa stranice Sinja na ovu stranicu. Za sada neznam kako ću to izvesti jer je stranica i na latinici i čirilici a ja bih htio da se odmah pozicionira na latinicu. Ako imate ideju kako molim da mi napišete.Alkar (razgovor) 19:45, 22. veljače 2012. (CET)

Poruka od Vodomara sa suradničke stranice[uredi]

Imaš puno članaka gdje stoje izvori, ja sam najviše naučio što sam gledao "majstore" koji naprave posao. Za staviti nešto da upadne u vrela, fino staviš knjigu između "< ref >" i "< /ref > " i ona će fino upasti na svoje mjesto. Naravno bez onih zagrada " i bez razmaka između < i prvog slova i znaka / te bez razmaka između > i zajdnjeg slova f. Na hrvatskoj wikipediji imaš dosta pomoći i dosta članaka gdje možeš vidjeti neke primjere kako se neke stvari rade. Isto tako tko radi, taj griješi. Ne plaši se samo radi. Vodomar (razgovor) 21:48, 18. veljače 2012. (CET)

Pomoć za povezivanje na linkove srWikipedije[uredi]

Ne znam da je itko dobio crveni karton zato što je ispravljao pogreške, učio na njima i pitao za pomoć druge. Nitko se nije naučen rodio, učimo cijeli život, i (bar mene) nije sramota ne znati i pitati. Što se tiče poveznica na druge Wikipedije, nisu uobičajene niti poželjne. Naime, u dijelu tečaja o poveznicama piše razlog: " Bolje je crvena poveznica na hrvatsku wikipediju nego svijetloplava na englesku. Razlog tome je što se, jednom kada se napiše članak na hrvatskom, vjerojatno nitko neće sjetiti promijeniti tu poveznicu i urediti da pokazuje na novi članak na hrvatskom. Osim toga, crvene poveznice su ono što svaku wikipediju tjera da raste!". Dakle, bez obzira što postoje članci na sr.wiki (i možda još kojoj), zašto ih ne biste napisali i na hr.wiki? To ima itekakve logike. Zamislite da npr. članak na en.wiki "povežete" s člankom na sr.wiki. Teško da bi ga razumio netko s engleskog govornog područja.

Fotografije koje spominjete spadaju pod povijesne fotografije umrlih osoba, i na njih se odnosi poštena uporaba. Dakle, ispunite info okvir o slici i ispod njega obvezno dodajte predložak {{Povijesna fotografija}} koji zapravo objašnjava rečenicu prije ove. Također je jako važno da dimenzija slike ne smije prelaziti 300 točkica po dužoj dimenziji. Ovdje [4] imate "školski primjer" pravilno ispunjenog info okvira slike s pripadajućim predloškom.

Ovo o povezivanju stranice Sinja i sr.wiki, nisam razumio, ali to ćete svakako morati priupitati suradnike na sr.wiki. Pozdrav!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:24, 23. veljače 2012. (CET)

Već sam gore stavio poveznice na sve, ali evo opet. Na fotografiji Ivo Filipović Grčić umjetnik.jpg kliknite na "uredi" i u okvir za uređivanje kopirajte ovo ispod:

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}
{{Povijesna fotografija}}

Ispunite polja opis, izvor, datum, autor i objašnjenje iza znaka jednakosti odgovarajućim podatcima i to je sve. Svakako pogledajte onaj "školski primjer" kojega sam gore naveo (kliknite kod njega na "uredi" i pogledajte ovo o čemu govorim). Čitajte i radite točno po ovim uputama, jer nakon trećeg krivog postavljanja slika dobijate zabranu postavljanja slika i blokada 30 dana. Pravila su takva. Pozdrav!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 09:00, 25. veljače 2012. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 20:48, 24. veljače 2012. (CET)

Uvodni tečaj[uredi]

Zbilja pročitaj uvodni tečaj. Gledan ovo i sve prije tega uređivanja. [5] Kubura (razgovor) 04:06, 27. veljače 2012. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 12. ožujka 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 15:44, 27. veljače 2012. (CET)

Molim te pripazi s postavljanjem datoteka jer će nakon ove opomene, prema pravilima Wikipedije na hrvatskom jeziku, svako sljedeće nepravilno postavljanje datoteka rezultirati jednomjesečnom blokadom suradničkog računa i jednogodišnjom zabranom postavljanja datoteka. Prije nego što nešto napraviš pitaj kako to treba napraviti. Kad napraviš, ako nisi siguran da je dobro, opet pitaj nekoga da li je dobro. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 15:44, 27. veljače 2012. (CET)

Ispod slika moraš dodat odgovarajuću licencu. Također moraš dodati izvor odakle su slike skinute. Opis slike stavljaš u infookvir pod opis.--Braco dbk 22:03, 27. veljače 2012. (CET)

Slike možeš sam prebaciti na zajednički poslužitelj. Sve što trebaš je registrirati se ovdje, otvoriti račun i započeti s postavljanjem slika. Pozdrav :)--Braco dbk 18:43, 28. veljače 2012. (CET)

Izbrisano.--Braco dbk 21:18, 29. veljače 2012. (CET)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 18. ožujka 2012. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 21:28, 4. ožujka 2012. (CET)

Poštovani Anonimac, već si dva puta upozoravan na nepravilno postavljanje datoteka. Ovo je treća opomena koja prema pravilima Wikipedije na hrvatskom jeziku znači jednomjesečnu blokadu suradničkog računa i jednogodišnju zabranu postavljanja datoteka. Žao mi je ali pravila važe za sve suradnike jednako. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 21:28, 4. ožujka 2012. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 30 dana!

Razlog je: Ignoriranje uputa; Nepravilno postavljanje datotekaOvaj suradnik ima jednogodišnu zabranu postavljanja slika na Wikipediju na hrvatskome jeziku.
Svaka slika koju postavi automatski će biti obrisana!

Napomena: Ovo se odnosi i na slike koje su postavili drugi suradnici u ime ovog suradnika!
Razlog:kršenje općih uvjeta postavljanja slika i ignoriranje prije postavljene zabrane.
Zabranu postavila:administrator Braco


Crveni karton[uredi]

Za fotografiju Ante Jonić sam dobio poruku da je moram srediti do 18.03.2012 godine. Ispadne da nisam pokušavao ispravljati nebi ni dobio crveni karton. Ja stvarno neznam gdje sam sada falio. Poštivam vašu odluku jer Vam je možda pun kofer ovakvih šeprtlja kao što sam ja ali imajte u vidu da sam to napravio iz neznanja a ne nekakve bahatosti. Ja Vas molim da mi točno napišete što sam krivo napravio jer sam upute i pomoć sa Wikipedije par puta pročitao ali očito nisam skužio. Unaprijed zahvalan--Alkar (razgovor) 22:05, 4. ožujka 2012. (CET)

Radi se o tome da je slika postavljena pod pod uvjetima poštene uporabe, što podrazumijeva nisku rezoluciju, pa u tome slučaju rezolucija postavljene slike ne smije prelaziti 300 px za gornju vrijednost. Taj uvjet se nije nije poštivao postavljanjem slike s rezolucijom 322x478px. Ne bi bilo nikakvih problema da ste opet zatražili pomoć pri postavljanju slika. Lakše je pitati nego se nakon nekoliko upozorenja dovesti u situaciju da budete blokirani. Hvala na razumijevanju.--Braco dbk 10:13, 5. ožujka 2012. (CET)

Prikaži[uredi]

[6] Ma daj, čovječe, skoncentriraj se. Kubura (razgovor) 04:19, 6. ožujka 2012. (CET)