Razgovor sa suradnikom:Croatialink

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Croatialink, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Croatialink") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 21:46, 4. siječnja 2019. (CET)

Potpis na slikama[uredi kôd]

Prenosim razgovor [1]. Kubura (razgovor) 01:42, 6. siječnja 2019. (CET)

Text na slici - primjer te texta asdfg.com[uredi kôd]

Pozdrav,

Nakon što sam pročitao ove smjernice o slikama nigdje nisam vidio dali se na autorskim slikama (vlastitim slikama) smije staviti "štambilj" sa tekstom primjerice: asfffgh Asdfgh.com Autor: sfgj.com Ime i prezime Autor: Ime Prezime

Ovo nema veze sa gore 3 opisane vrste korištenja Croatialink (razgovor) 21:06, 5. siječnja 2019. (CET)

Ako si ti autor, slobodno stavi. Dobra bi ti zamisao bila i digitalni "vodeni pečat". Kubura (razgovor) 01:41, 6. siječnja 2019. (CET)

Kao odgovor na prethodnu temu sam dobio link: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/User_talk:Croatialink?markasread=12913119&markasreadwiki=commonswiki

Ali ovo nije povezano za pitanja, odnosno ne daje odgovor na njega Croatialink (razgovor) 21:36, 5. siječnja 2019. (CET)

Zašto je bilo blokirano - nije ni bilo[uredi kôd]

[2] Nikad Crododo nije bio blokiran.[3] [4] Kolegama Roberti F. i Dtomu bit će drago da ste ih nazvali da su onda bili djeca, ha, ha, ha; sad su vjerojatno tinejdžeri i to ću im prenijeti :)))) Kubura (razgovor) 01:46, 6. siječnja 2019. (CET)

Pozdrav, primjerice ovaj članak sam napisao 2007 kao Crododo: https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Posebno:History/Cesarica U svakom slučaju, sad sam se uspio ulogirati i kao Crododo (ne vjerujem da sam uspio zapamtiti zaporku - pogodio iz 7mog puta)

Novo pitanje1: dali mogu spojiti ta dva računa?

Novo pitanje2: dali mogu promijeninti e-mail povezan za račun?

--Croatialink (razgovor) 08:23, 6. siječnja 2019. (CET)

Direktan kontakt sa drugim korisnikom[uredi kôd]

Pozdrav,

Dali je moguće poslati direktnu poruku ili upit nekom korisniku, primjerice korisnik izbriše nešto što sam dodao bez objašnjenja, a brisanjem sadržaja smanjuje točnost podataka jer očito nije upoznat sa problematikom odnosno što je specifičnost nekog mjesta već kao robot smatra da su sva mjesta ista Croatialink (razgovor) 17:18, 7. siječnja 2019. (CET)

[5] Moguće je. Pišite mu na njegovu stranicu za razgovor, ili e-porukom uz uvjet ako je ovaj drugi omogućio primanje e-poruka (vidi lijevo "pošalji suradniku e-poruku"). Kubura (razgovor) 00:52, 8. siječnja 2019. (CET)

Poradi izmjene na članku naselja Cesarica[uredi kôd]

Poštovani suradniče Croatialink, moja intervencija na članku je strogo logičke naravi i dio je moga posla na wikipediji. Izmjena koju ste napravili u kojoj se kaže da se naselje nalazi od nekog prometnog čvorišta udaljenosti premjerene u vremenskom razdoblju je u najmanju ruku čudna i neispravna. Razlog zašto je neispravna je logička konstanta da se udaljenost mjeri u mjernim jedinicama za duljinu; milimetrima, centimetrima, metrima, u ovom slučaju kilometrima. Udaljenost premjerena na Vaš "način" može varirati u ogromnim vremenskim omjerima zbog brzine vozila, vrsta vozila i posebnih ograničenja za posebne skupine vozila pa je i po tome logički neispravna.

Vezano za Vaše naknadno uređivanje članka napomenuti ću da ste unijeli krivi podatak da se Cesarica nalazi 37 km od spoja na autocestu ZG-ST, jer je više nego očito da se radi oko 50tak km (pogledati), čak do Gospića ima više od 40 km (pogledati).
U ovoj izmjeni ste uklonili vrlo važan predložak Kategorija:Naselja u Ličko-senjskoj Županiji koji je nužan za kategorizaciju članka o naseljima na području RH.

Poštovani suradniče Croatialink, u niti jednom trenutku mi nije namjera određivati način na koji će netko uređivati wikipediju ukoliko se provjerom tih istih unosa može pokazati i dokazati da su uređivanja vjerodostojna, čime automatizmom obogaćuju wikipediju. Uređivanja na tragu Vaših kojima je lako dokazivo da nisu uredna ni istinita nije mjesto na wikipediji i kao takva biti će uklonjena. Ukoliko smatrate da nekim drugim izvorima možete potvrditi svoje navode, budite odvažni i uređujte wikipediju u pravom smjeru. Vaše izmjene će pregledati netko od ophoditelja i valorizirati relevantnost i istinitost istih te ih potvrditi kao sadržaj wikipedije, ili možda ne.
Smatram da je vrlo bitno gdje netko provodi život i koliko zna o svom mjestu. Ne uzvisujem svoje mjesto niti omalovažavam nečije tuđe. Želim Vam ugodno uređivanje wikipedije. Lipi pozdrav s Vuč´polja. --Domjanovic (razgovor) 14:35, 8. siječnja 2019. (CET)

Dečec mješaš pojmove relevantnosti i točnosti... Gdje si vidio 50tak km? Ja vozim sa nekoliko autiju, kombija i autobusa tuda svaki dan i moja km je točna na svakom, koje istraživanje mlada damo ste vi odradili? Croatialink (razgovor) 20:30, 8. siječnja 2019. (CET)

Odnosno nemaš pojma o čemu priča dečec...vidim. Da je vremena došlo da te se degradira... Smatraj riješenim Croatialink (razgovor) 20:55, 8. siječnja 2019. (CET)

Ups! Mlada dama se uvrijedila? Croatialink (razgovor) 21:13, 8. siječnja 2019. (CET)

Daj mi ime, prezime i adresu (ako ste punoljetni) da to riješimo, ne dami se tipkati... Ajmo usporedivosti diplome, vojnu spremu i drugo relevantno dečec! Nemoj sad glumiti, misliš da ti meni nešto ćeš???? 7g u HVu 3g u legiji ti buš meni??!! Pojma nemaš o ničemu!!! Croatialink (razgovor) 21:29, 8. siječnja 2019. (CET)

Btw!!! Si malo prowikijaj! _____________! Bez srama i straha, ______________! A ti? Dečec? Croatialink (razgovor) 21:32, 8. siječnja 2019. (CET)

Jadno, jadno, jadno! Os mi prst gurati di ni metci prošli? Kaj ti znaš? Bot? Autobot? Frajeri? (bez brige odvjetnik je pored mene nemaš osnove za tužbu) naravno uvijek si dobrodošle da ne tužila dečec! Croatialink (razgovor) 21:37, 8. siječnja 2019. (CET)

Upozorenje[uredi kôd]

Žuti karton


Brisanja sa stranica za razgovor nisu dozvoljena, vidi. Nadalje malo pripazi na ton sa kojim razgovaraš sa drugim suradnicima. Zasada samo upozorenje. Ugodan dan --Zeljko (razgovor) 10:23, 9. siječnja 2019. (CET)

Uputa (stranice za razgovor)[uredi kôd]

Sadržaj stranica za razgovor se ne briše, nego arhivira. Ovdje je sve točno objasnjeno. --Mateo K 01 (razgovor) 13:22, 18. listopada 2019. (CEST) --

Na žalost ovo nije zadovoljavajući odgovor. Molim uklonite natpis koji nije u skladu sa GDPR uredbom.

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 neograničeno!

Razlog je: vandalizam, zanemarivanje uputa, ometanje rada wikipedije


--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:56, 18. listopada 2019. (CEST)