Razgovor sa suradnikom:Dbejic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dbejic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Dbejic") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Maestro Ivanković 12:01, 27. studenog 2015. (CET)

Infookvir tvrtka[uredi]

Bok Dbejicu! Ovdje je predložak koji trebaš u članku Sunčeva termoelektrana Extresol. Ako imaš kakvo pitanje ili trebaš pomoć u vezi s uređivanjima, klik na drugi dio mojega suradničkoga imena vodi direktno na moju stranicu za razgovor. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:23, 6. prosinca 2015. (CET)

Slike[uredi]

Bok Dbejicu! Ovoj slici nedostaje popunjeni opis, vidi više u uputi Wikipedija:Tečaj (Slike). Više o slikama piše ovdje (pročitaj i povezane članke na dnu smjernice). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:39, 6. prosinca 2015. (CET)

Predložak[uredi]

Bok Dbejicu! Lijepo molim, nemoj brisati ovaj predložak jer njega ćemo ukloniti kad budeš gotov sa svojim uređivanjima. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 23:38, 6. prosinca 2015. (CET)

Taj predložak služi ophoditeljima kao "zabrana bacanja članka u smeće", tj. da s takvim člancima (i suradnicima projekta) budu strpljiviji. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:50, 6. prosinca 2015. (CET)

Primjedbe[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice.  

Iako (po dogovoru) prema suradnicima projekta "energetika" imamo veću toleranciju, molim postupite po gornjoj uputi. Po ovome što vidim u dosad urađenom dijelu, imam sljedeće primjedbe koje trebate ispraviti:

  • postavite wikipoveznice; za rukovođenje pogledajte neki članak iz kategoriju u kojoj se članak nalazi, na primjer prvi na vrhu Sunčeva termoelektrana Andasol
  • prilagodtite bjelina prema Pravopisu (XX km, YY %...)
  • navedite odgovarajuće izvore

Za svako pitanje kome odgovor ne nađete u uvodnom tečaju, slobodno se obratite bilo kom suradniku, pa i meni. • Bonč (razgovor) • 6 × 9 = 4213 •  02:11, 8. prosinca 2015. (CET)

Slika sunčeve termoelektrane Extresol[uredi]

Slika postavljena na wikipediju vodi na stranicu tvrtke Sener gdje je jasno naznačeno All rights reserved, što je više nego jasno, stoga je slika izbrisana. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 19:02, 9. prosinca 2015. (CET)

Nepropisno postavljene datoteke[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 04. siječnja 2016. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaGaporuči mi 17:35, 21. prosinca 2015. (CET)


Budući da na slikama ne postoji infookvir s minimum informacija (a jedna od njih je izvor slika), ne mogu govoriti jesu li slobodne za objavu ili ne.--MaGaporuči mi 18:39, 21. prosinca 2015. (CET)