Razgovor sa suradnikom:DraconicDark

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

DraconicDark, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:DraconicDark") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,54; 8. listopada 2019. (SEV)

Koncentracioni logor Jasenovac[uredi kôd]

Dragi DraconicDark,

dobro mi došao na wikipediju na hrvatskome jeziku, drago mi je što si odlučio doprinositi i ovdje. Svjestan sam činjenice da članak Koncentracijski logor Jasenovac treba kompletno preuređenje, te da je na szr tog članka navedeno i više nego dovoljno da se odmah postavi {{Neutralnost}}.

Čitajući upute iz tog templatea Neutralnost vidim da je možda potrebno u najkraćim crtama obrazložiti postavljanje istog predloška, ta je obaveza na korisniku koji postavlja predložak u članak. Samo zato bih te zamolio, ako ti nije teško, da obrazložiš postavljanje predloška s par rečenica, te da uklonjeni odlomak (uključujući i link prema uklonjenom odlomku navedeš na stranici za razgovor predmetnog članka.

Na taj bi način bile zadovoljene sve postupovne odredbe u vezi postavljanja tog i sličnih predložaka, te bi se moglo krenuti putem dovođenja u enciklopedijski red navedenog članka, a sve prema globalnom pravilu o Pet stupova wikipedije. Mnogima se ne sviđa stanje tog članka, te je odavno trebalo postaviti predložak koji si ti postavio. Čestitam ti na postavljanju tog predloška, kao i na uređivanju kojim se uklanja pristran sadržaj.

Nije uopće sporno uklanjati sadržaj koji narušava wp: n, a temeljem jedne od najstarijih smjernica projekta: wp: nije (Kada se pitate što učiniti):


Kada se pitate što učiniti[uredi kôd]

Kada se pitate što bi trebalo, a što ne bi trebalo biti u člancima, zapitajte se bi li običan čitač papirnate enciklopedije našao taj podatak koji ste vi upravo pročitali na Wikipediji u toj istoj papirnatoj enciklopediji. Ako mislite da su neka od svih gore navedenih pravila prekršena, razmislite o poduzimanju idućih akcija:

  • Mijenjanje sadržaja članka (opcija: uredi)
  • Premještanje stranice (opcija: premjesti)
  • Predlaganje članaka za brisanje ako smatrate da je sadržaj članka eksplicitno uvredljiv, da sadrži samo grafit ili neprimjereni sadržaj, i pod uvjetom da nije bilo prijašnjih dobrih promjena na članku; nakon što provjerite stare izmjene, te uvidite da je postojala dobra inačica dotičnoga članka, uz pomoć opcije uredi vratite sadržaj članka na prihvatljivo stanje.

Ujedno ti želim ugodan nastavak dana, te svu sreću u daljnjem radu. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3,12; 8. listopada 2019. (SEV)

Crveni karton i zabrana[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: trajno!

Razlog je: Vidi opis.


[1] Kako možete osporavati sadržaje nečemu na nekom jeziku koji uopće ne razumijete? Ponašate li se kao mesni lutak netkog tko govori hrvatski ili pak znate hrvatski samo se lažno predstavljate da ne govorite hrvatski? Obrisali ste sadržaj koji nije ni po čemu sporan, osim ako niste njegovatelj zlonamjernih crnih mitova o hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Obrisali ste dio koji je govorio o tome kako je hrvatski narod bio zlostavljan. Nije Vam bilo neutralno to što cilj tog mita bio "ocrnjivanje, stigmatiziranje i ušutkivanje Hrvata, uzgoj stalnog osjećaja sramote neraskidivo vezanog uz hrvatsku nacionalnu svijest i tabuiziranje svake pomisli na hrvatsku samostalnost", podlo uzgajanje stalnog osjećaja krivnje te stvaranja kod Hrvata samopotiskivanje želje za slobodom tako da se Hrvati stalno dodvoravaju tuđem gospodaru u svojem dvorištu i prisiljeni na vječne ustupke na svoju štetu. Kome to nije jasno, ne razumije se u Hrvatsku povijest ili je krajnje zlonamjeran, odnosno na strani je protivnika Hrvatske odnosno velikosrpskih agresora na Hrvatsku.
To ste uređivanje napravili na nadnevak kad je hrvatski blagdan - Dan neovisnosti, kad se Hrvatska oslobodila iz svoje tamnice Jugoslavije. Provokacija.
[2] Svatko ima pravo misliti šta želi, ali prava i slobode imaju svoje granice. Nazivati druge "krajnjom desnicom" (far-right admin) i našu Wikipediju neonacističkim propagandnim stranicama (neofascist propaganda site) krajnje je bezobrazno, besramno i neprijateljski.
Izvrdavaš pojam neutralnosti. Neutralnost nije nešto što je "na pola puta od stavova dviju strana", nego ono što je točno. U suprotnom bi se dospjelo na besramne prijedlog mirovnih posrednika koji su Hrvatskoj predlagali neka Baranju podijeli sa Srbijom, na izbjegavanje spomena tko je agresor na Hrvatsku i traženje da se ne spominje izraz "velikosrpska agresija" nego tek tamo neki "rat", kao da su Hrvatska i Srbija kao ravnopravne ratovale oko ničije zemlje, a ne da je rudimentrano naoružana Hrvatska bila prisiljena braniti se od u potpunosti i kvalitetno naoružane Srbije koja je još za to imala međunarodnu potporu.
Tvoji prijedlozi su teški diplomatski incident. Uplećeš se u stvari koje su mnogo veće od tvog ega. Tražiš uklanjanje statusa najuglednijim (Kubura, SpeedyGonsales, and Zeljko) i najaktivnijim suradnicima (Kubura, Zeljko). Pljuješ po cijeloj hrvatskoj zajednici koja ih je izabrala i sve ove godine davala im povjerenje. Još ih nazivaš "offenders". Ti si offender. Tražiš ukidanje birokratskog i provjeriteljskog statusa svim lokalnim birokratima i provjeriteljima. Tko si ti i šta si ti umišljaš da si? Jedan mali egoist kolonijalističkog pristupa koji ide nametati komesarijat malim narodima. Sram te bilo. Tražiš da stjuardi (koji ne razumiju jezik niti su gradili hr. projekt) razmatraju sve dugotrajne blokove. Ma vidi ti njega, ti bi skidao oruđa uglednima, osobama kojima je zajednica dala povjerenje, a pustio bi one koji prave nered. Wikipedija nije anarhija. Ono zadnje je gore od komesarijata, ono je zazivanje neprijateljske okupacije pod inozemnim pokroviteljstvom. " Set up a local Arbitration Committee consisting of a mixture of stewards and shwiki admins, to be appointed by the global community at Meta-Wiki ". Ti bi nam zazvao komesarijat od stranaca, i što je krajnji neprijateljski čin, od "shwiki". Serbokroatistička ideja je ideja zatiranja hrvatskog naroda i Hrvatske. Svaki je takav projekt počeo udarom na hrvatski jezik, obično pod serbokroatističkom kapom. To ti ovdje ne prolazi. Izričem ti trajni blok i zabranu. Kubura (razgovor) 23:35, 9. listopada 2019. (CEST)[odgovori]