Razgovor sa suradnikom:Ex13/Arhiva3

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

12

Šale[uredi]

Očito je da se radi o šali, ali bi te zamolio da se ne šališ moj račun, barem ne na taj način. Tvoje su šale tako formulirane da se iz njih može isčitati jedan stav o meni koji uporno gura suradnik koji me je nedavno iznapadao, pa mi takve šale nisu ugodne i pomalo idu od šale prema provociranju.

Ako se želiš šaliti na moj račun na temu lijenih Dalmatinaca, škrtih Bračana ili sličnih stvari, to mi, s druge strane, uopće ne smeta.

Osim toga, ti si svojevremeno mene zamolio da ti se uopće ne obraćam, pa valjda ja tebe mogu zamoliti da se ne šališ na moj račun. Zar ne?

Može?

P.S. - Odluči se jesi li suradnik ili nisi. Očito je da si aktivan, a ovaj okvir gore šalje posve drugačiju poruku.

--Ante Perkovic (razgovor) 14:28, 5. lipanj 2009. (CEST)

Suradniku je odgovoreno --Ex13 (razgovor) 20:32, 5. lipanj 2009. (CEST)

Plavi okvirići[uredi]

Što ovi plavi okvirići nestaju u zadnje vrijeme. Hm...--Uskboy 20:31, 5. lipanj 2009. (CEST)
Naravno da je!--Uskboy 20:35, 5. lipanj 2009. (CEST)

Koprivnica i Kamengrad[uredi]

Bok. Aj mi pomozi. Ne znam napraviti razdvojbu za Kamengrad. Postoji jedna tvrđava kraj Koprivnice, druga kraj Daruvara, a postoji i Kamengrad (obitelj Kremenko). I jos... doradio sam clanak Koprivnica, al mi se cini da je clanak o Domovinskom ratu predug za ulogu Koprivnice u ratu. Htio sam staviti predlozak da se izdvoji u zaseban clanak, al sam predlozak trazio pola sata i nisam ga nasao ;)) Pozz!--Fhms (razgovor) 12:25, 6. lipanj 2009. (CEST)

Nije mi bas uspjelo. Pogledaj Kamengrad;) --Fhms (razgovor) 13:59, 6. lipanj 2009. (CEST)
Aha kuzim, kopirao sam i okvir. E super. Sad jos obrisi stranicu Kamengrad (Koprivnica) koja nema sadrzaj ;)--Fhms (razgovor) 14:05, 6. lipanj 2009. (CEST)
Rijeseno. Koprivnica je prilicno siromasna fotkama (netko je to rekao i na stranici za razgovor), a ima lijepih znamenitosti. Imaj na umu na jednoj od svojih putesestvija. Pozdrav! --Fhms (razgovor) 14:17, 6. lipanj 2009. (CEST)

I ja tebi čestitam što si ovaj dio posla priveo kraju. Možeš biti zadovoljan. --Zeljko (razgovor) 12:37, 7. lipanj 2009. (CEST)

AO[uredi]

I ja tebi zahvaljujem što si posao oko glasovanja uspješno priveo kraju (kad je on došao u krizu zbog trzavica i bio prekinut). A glede ovoga što se mora učiniti, svakako, kad me kontaktiraju ili kad ja kontaktira ostale izabrane članove. Pozdav.--Flopy (razgovor) 13:20, 7. lipanj 2009. (CEST)

Pogledaj Suradnik:Treecko. Kako se tu koriste zaštićene slike koje su se više puta koristile? --Valentina (razgovor) 09:41, 8. lipanj 2009. (CEST)

Moram reći[uredi]

Moram vam reći da je sve to nejasno. Ako se u razdvojbi stavi mjesto Ciglenica u Općini Popovača kao "Ciglenica (Popovača)", onda je pandan tomu "Ciglenica (Trešnjevka - sjever)", a ne "Ciglenica ((Grad) Zagreb)", jer bi onda moralo stajati i "Ciglenica (Sisačko-moslavačka (županija))", a ne "Ciglenica (Popovača)". Nema logike ni kod Horvata - iako su mjesto i gradsko naselje, oboje bi u zagradi dobili Zagreb - ili pak općine / gradske četvrti (Brezovica i Trešnjevka -jug), što bi onda pobilo načelo o pisanju "Ciglenica (Zagreb)". --Josinj (razgovor) 11:30, 8. lipanj 2009. (CEST)

Gradonačelnici[uredi]

Lijep je popis. Si radio ručno? SpeedyGonsales 14:15, 8. lipanj 2009. (CEST)

a i vo imamo njihovu kategoriju --Zeljko (razgovor) 15:33, 8. lipanj 2009. (CEST)

Odlikovanja u Hrvatskoj[uredi]

Ne, ne treba preimenovati članak, jer viteški redovi su pretečeo odlikovanja, a članak nije dovršen. Izvor je jedna knjiga narodnih novina: Hrvatska odlikovanja. A sami ste mogli vidjeti da se odlikovanja zovu Red kralja Tomislava i tako... dakle eto tako... no eto... hvala na brizi. --prof. dr. Ćavar (razgovor) 21:33, 8. lipanj 2009. (CEST)

  • I vidio sam članak, i dopao mi se, iskreno. No, ovo je začetak odlikovanja... no molim vas da pogledate članak kad bude dobvršen, javit ću vam.

Ugodan pozdrav! --prof. dr. Ćavar (razgovor) 21:33, 8. lipanj 2009. (CEST)

Reci, što te muči?[uredi]

Wikicitati „I pitanje. Bave li se pojedini administratori Wikipedijom ili samim sobom?”

Vidim da si pitanje postavio iza mojeg komentara, pa pretpostavljam da je upućeno meni. Nije valjda da sam se ja opet prepoznao, a posve bez razloga, kao i zadnji put? Ako ipak jest, evo ti sad ovdje dajem priliku da ga pojasniš.

Ako nešto radim protiv pravila, budi konkretan i postavi mi konkretno pitanje ili mi objasni moju pogrešku. Ako ne kršim nikakva pravila, onda bi te zamolio da ne opterećuješ čitatelje kafića suvišnim komentarima koji nisu vezanu uz započetu temu.

Dakle, reci. Što te muči?

--Ante Perkovic (razgovor) 11:39, 9. lipanj 2009. (CEST)

Ubuduće, ako imaš pitanje koje nije za mene, molim te, nemoj ga uvlačiti ispod mojeg teksta.
Radije otvori novo poglavlje i tamo pitaj koga hoćeš i što hoćeš. Hvala unaprijed.
--Ante Perkovic (razgovor) 16:25, 9. lipanj 2009. (CEST)
Samo kažem da ne moraš bit svakom loncu poklopac, pri čemu nije bitno odgovaraš li na moj tekst ili nekog drugog suradnika. O čemu god se ovdje priča, ti uvijek nađeš razlog da dodaš nešto što uglavnom nije konstruktivno, a najčešće se niti ne zna kome je upućeno. Daj, pusti ljude koji imaju volje komunicirati da komuniciraju. Ako te ne zanima tema, ne moraš sudjelovati. Ali, pusti druge.
Ubuduće, ne isključujem mogućnost da ti revertam komentar, ako vidim da nema veze s temom. Pa ga ti onda slobodno vrati na drugom mjestu, ako želiš započeti novu temu. --Ante Perkovic (razgovor) 16:35, 9. lipanj 2009. (CEST)
Ne vidim problem s loncem i poklopcem. I meni je to rečeno, pa nisam digo nos. Ja bar ne dijelim ljudima da "nisu normalni" ;)). No, dobro, nećemo se svađat oko gluposti.
Može :)) ? --Ante Perkovic (razgovor) 16:50, 9. lipanj 2009. (CEST)
Idemo dalje, što se tiče {{coord}}... čitaj dalje,

Coord[uredi]

Problem je u Predložak:Coord/display/inline,title. Tamo je <span id="coordinates"> koji očito nedostaje negdje u css-u jer klasa "coordinates" na en wiki uredno diže teskt u gornji desni kut, dok kod nas ta klasa ne radi ništa, što znači da nije defionirana gdje bi trebala biti. e, sad, ja se pokušacam sjetiti gdje je to, valjda u commons.js ili gdje već. Radim na tome.

Ne radi ni ovo. Prova sam i shift+reload, ali ništa. Sad moram doma, pa ti danas ne mogu pomoći, ali ne vidim drugog rješenja nego ovo što sam ja napravio. Na en wiki sam išao na all messages i tamo tražio "coordinates", pa sam našao samo ovu klasu i to u svim skinovima. --Ante Perkovic (razgovor) 17:09, 9. lipanj 2009. (CEST)

Raaaadiiiii :))) --Ante Perkovic (razgovor) 17:09, 9. lipanj 2009. (CEST)
E, kad već radiš, onda bolje da ti se ne saplićem oko nogu, ionako sam na knap s vremenom :). Molim te, pogledaj i ostale predloške u Kategorija:Infokviri za naselja, a mislim da se koristi još ponegdje. --Ante Perkovic (razgovor) 09:23, 10. lipanj 2009. (CEST)

Di mogu vježbat?[uredi]

Ej.

Triba mi brzi odgovor, pa san tebe naša na http://hr.wikipedia.org/wiki/Posebno:Nedavne_promjene.

Proučia sam tečaj, al mi nije jasno di mogu vježbat.

Evo za vježbat: http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Nedostaju_wikipoveznice. To te ja pitam. A ne nekakva skoro pa prazna stranica. Ako šta falijem, pazi na mene. Fala ko da jesi.

Kategorija NDH odlikovanja[uredi]

E, izvanredna ideja, a potrebno je. Hvala vam!--prof. dr. Ćavar (razgovor) 22:42, 9. lipanj 2009. (CEST)

Odgovorio sam[uredi]

na spidijevoj stranici. --Ante Perkovic (razgovor) 13:39, 10. lipanj 2009. (CEST)

Što ti treba? Pravilo da nije u radu stavljati nekom riječi u usta i tako mijenjati značenje teksta? --Ante Perkovic (razgovor) 13:47, 10. lipanj 2009. (CEST)
Mijenjanje naslova je bio već drugi pokušaj cenzure u seriji, od istog suradnika. Prvi je blokiranje ovog suradnika. Zamisli wikipediju u kojoj možeš biti blokiran ako u kafić napišeš poveznicu na pravilo Wikipedija:Ne_grizite_novopridošlice. E, pa ne trebaš zamišljati, samo trebaš biti tu dok spidi operira. --Ante Perkovic (razgovor) 14:06, 10. lipanj 2009. (CEST)
A revert je tvoje maslo, naravno. Spidi je checkuser, pitaj njega koga si revertao i koga je on blokirao. --Ante Perkovic (razgovor) 14:09, 10. lipanj 2009. (CEST)
Ne trebam ja pričat o meni, ima trolova koji se brinu za to ;). --Ante Perkovic (razgovor) 15:05, 10. lipanj 2009. (CEST)

Zbirke[uredi]

Neman pojma šta san napravio ali, sad sve ok? :-)--SaxumBf109 Mölders.jpg 13:34, 12. lipanj 2009. (CEST)

Wiki sam sebi izvor[uredi]

Zašto tekstovi na Wikipediji ne mogu biti literatura za druge tekstove?

Inače, izvor je nešto drugo. To mora biti neki izvoran povijesni tekst iz dotičnog razdoblja, iz kojeg se može zaključiti neka povijesna činjenica. --Josinj (razgovor) 15:13, 12. lipanj 2009. (CEST)


kategorije za naselja[uredi]

ovakovo stanje kakvo jest je zbrda-zdola. Mislija san ovin svojin kategorijama lipo razvrstat naselja po općinama..

to bi bila razina više! zar ne?? --Añtó| Àntó (razgovor) 10:09, 13. lipanj 2009. (CEST)

Popisi naselja su u svakom članku o općini. To je dovoljno. Od hrpe kategorija opet se neće vidjeti stablo, odnosno stablo kategorija će biti poprilično razgranato. Ne postoje samo naselja u BiH, postoje i naselja u RH, kao i općine, i gradovi. Ako se krene na jednom mjestu kategorizirati onda treba isto načelo primjeti na sve. Slobodan si predložiti u Kafiću, ali ja i dalje stojim kod toga da nam ovakve kategorije nisu potrebne. Godunov radi predloške s popisom naselja, ti radiš kategorije po naseljima, a netko treći u članak dodaje popise naselja. Nemože tako. --Ex13 (razgovor) 10:13, 13. lipanj 2009. (CEST)

Šta je problema?[uredi]

Zdravo! Šta je problema sa članakom: Kalidži ? Szajci reci 13:38, 13. lipanj 2009. (CEST)

Pisao sam još. Gledaj. Szajci reci 22:07, 13. lipanj 2009. (CEST)

Pomozi mi! Ispravi članak, jer ja neznam šta je greška. hvala Szajci reci 10:49, 14. lipanj 2009. (CEST)


Reich[uredi]

OK, evo, uklonio sam predložak. Ja se do sada stvarno nisam susreo s tim nazivom ni u jednom udžbeniku ili priručniku pa mi je bilo malo čudno. Hvala na izvoru --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:31, 14. lipanj 2009. (CEST)

Ma znam ja prijevod, govorim njemački dosta dobro, ali nisam znao je li to službeno i kod nas. Hvala lijepa, bitno je da se riješi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:43, 14. lipanj 2009. (CEST)

Hvala lipa[uredi]

Lijepa hvala prijatelju, znaš da sam sumnjao na tebe. --Zeljko (razgovor) 12:20, 14. lipanj 2009. (CEST)


g36[uredi]

e, hvala puno. i ja se nadam da će bit još članaka, al prvo da ovaj doradimo i kompletiramo.

to šta si reverta, aj ubaci mu u infokvir u članku. Mislim, vidim da si počeo pomagat znači možeš i nastavit :-)--SaxumBf109 Mölders.jpg 12:43, 15. lipanj 2009. (CEST)

Testiranje[uredi]

Bog kolega, evo jutros prvo testiranje novih botuna, učim se, hehehe. Pozdrav --Lasta 10:40, 19. lipanj 2009. (CEST)

Zastava[uredi]

Odgovorio sam ti ovdje.--Jack Sparrow (razgovor) 22:06, 19. lipanj 2009. (CEST)

Gradsko vijeće...[uredi]

... bez toga nigdje ne piše "gradsko vijeće", nego odmah ispod "Gradonačelnik: ...", piše "Predsjednik: ..." (čega?) ... dakle nedostajao je nadnaslov "Gradsko vijeće" za polja "- predsjednik" i "- broj članova" ... --Jure Grm, 22. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:11.

Pljes, pljes! Face-wink.svg--Jure Grm, 22. dana mjeseca lipnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:20.

jesi tu, da te pitam nešto. za ovo. Ako ti se da spremit ono na vrhu, da se ne vidi tekst. Pozdrav --Zeljko (razgovor) 16:51, 23. lipanj 2009. (CEST)

Popis jezika po kodnim nazivima‎[uredi]

Pogledaj razgovor između mene i Zeljka. Ideja je da se te stranice kao i još par koje sadrže ist ustvar samo na 5 različitih načina pobrišu i održi samo Wikipedija:Popis jezičnih kratica (ili neki drugi naziv), uglavnom da se skupe na jedno mjesto oni jezici za koje znamo i kod i hrv. naziv i po mogućnosti kraticu, a za neke i odgovarajući predlošci (funkcije radi). Popisivanje 7000 troslovnih oznaka nema smisla.  E.coli  17:36, 23. lipanj 2009. (CEST)

Štoću bez tebe. Čitaš me ko bibliju. Hvala.--Zeljko (razgovor) 17:47, 23. lipanj 2009. (CEST)


Poznati bh. Hrvati[uredi]

Ostavi one igrače jer su im roditelji iz BiH, a ne pradjedovi.

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=53971

Ima još takvih primjera...

--Mostarac (razgovor) 17:57, 23. lipanj 2009. (CEST)

Aaaa, znači kad im budete znali ime mame i tate onda će oni biti Hrvati iz BiH. Vi ste moj idol!--Uskboy 20:10, 23. lipanj 2009. (CEST)

Nisam, ali može li to stajati u članku? Nisam upoznat sa tim. --Mostarac (razgovor) 12:12, 24. lipanj 2009. (CEST)

Ok, izbacio sam to iz članka! ;) --Mostarac (razgovor) 12:16, 24. lipanj 2009. (CEST)

Opet o nazivima gradjevina[uredi]

Hej bok! Vidim da si preimenovao clanke o blagdanu Dan drzavnosti u Sloveniji na Dan drzavnosti (Slovenija). Iako smo imali veliku raspravu i glasovanje o nacinu imenovanja gradjevina, na kraju nismo donijeli nikakvu odluku. Ja sam u medjuvremenu napisao jos dvadesetak clanaka o gradjevinama (uglavnom dvorci), a i u brojnim clancima sam pisao (i stavljao poveznice) na ovaj nacin: Crkva sv. Mihovila u Osijeku.

Cini mi se nekako da je ovo sa zagradom ili pak sa zarezom bolji nacin jer vizualno i nekome tko ne zna hrvatski daje do znanja da je rijec o gradjevini koja se nalazi u nekom gradu, za razliku od istoimene gradjevine koja se nalazi u nekom drugom gradu. Barem je to iskustvo sa svih drugih wikipedija. Osim toga, nacin pisanja sa zagradom usvojen je za druge vrste gradjevina. Primjerice, za ulice i trgove! Cini mi se bolje stavljati Gundulićeva ulica (Zagreb), nego Gundulićeva ulica u Zagrebu. Onda, imamo clanak Belvedere (Beč), ali tu nismo bili doslijedni jer bi po toj logici trebalo stajati "Belvedere u Beču". Itd...

Sad, s vremenskim odmakom, cini mi se da je bolje pisati sa zagradom (ili pak sa zarezom). Sto ti mislis? --Fhms (razgovor) 14:50, 25. lipanj 2009. (CEST)

;) Ma nisam promijenio misljenje, jer kao sto vidis u Razgovor_o_kategoriji:Arhitektura_u_Hrvatskoj#Imena_crkvi rekao sam da se ne mogu odluciti koja varijanta je bolja. Nije nista krace pisati Crkva sv. Marka (Zagreb) nego Crkva sv. Marka u Zagrebu. No, jos uvijek mi ne predstavlja problem duzina naziva vec njegova vizualna, graficka i znacenjska jasnoca ;) Sto se tice Dana drzavnosti u Palauu, u potpunosti se slazem. No, kako je vecina ljudi glasovala za varijantu s prijedlogom U, usprkos tome sto nije izglasano, ja sam tako poceo pisati. Zato sam u toj raspravi rekao da to treba definirati to sto prije. Jer sad nije cak problem ni preimenovati clanke, nego sve zive i nezive poveznice u clancima o gradovima, arhitektima, itd.:) Mozda je ovo zadnji cas za neku akciju u tom smislu jer za tri, šest mjeseci, godinu dana, kada nesto tako opet dodje na tapetu, nitko ziv nece moci sve procesljati;))--Fhms (razgovor) 15:29, 25. lipanj 2009. (CEST)

Palaca Sponza i Knezev dvor[uredi]

Jos jedna stvar. Na wikimediji vise od pola slika u kategoriji Palaca Sponza zapravo prikazuje Knezev dvor. Tako ih ljudi ne znajuci pogresno stavljaju u clanke. Ako ih ti mozes premjestiti, slike Knezeva dvora su ti sljedece: druga, treca, sedma, osma, deveta, deseta i dvanaesta. Pozz ;) --Fhms (razgovor) 15:58, 25. lipanj 2009. (CEST))

Evo, ostala je jos jedna s trijemom, pa sam nju prebacio. Nisam znao kako se to radi, znaci samo promijenim kategoriju, kao i na wikipediji.--Fhms (razgovor) 16:32, 25. lipanj 2009. (CEST)
Si bio na trgu? :-)--SaxumBf109 Mölders.jpg 19:03, 25. lipanj 2009. (CEST)

bisag[uredi]

Sigurno gospodarsku zgradu koja se jedina vidi u prasumi ;) Makar i to ;)--Fhms (razgovor) 22:08, 27. lipnja 2009. (CEST)

To bi bilo to. Gore s desne strane je jos dublja prasuma, potpuno nedostupna, gdje stoje jos tri zida dvorca. Ja sam bio zadnji put 2003., mozda vise nema ni toga. ;)--Fhms (razgovor) 22:31, 27. lipnja 2009. (CEST)

Pa probat ću. Hvala --Zeljko (razgovor) 09:35, 28. lipnja 2009. (CEST)

Pa to radi.

???[uredi]

Da te nema, a tu si, svašta. --Lasta 09:27, 1. srpnja 2009. (CEST)