Razgovor sa suradnikom:Ex13/Arhiva1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Saxum 21:06, 4. veljača 2009. (CET)

Ako imaš kakvih pitanja, kolega, slobodno mi pošalji mail. Ante (--ExAnte (razgovor) 14:41, 5. veljača 2009. (CET))

Pitanja nemam. --Ex13 (razgovor) 18:11, 5. veljača 2009. (CET)

Fotke[uredi kôd]

Stvarno si vrijedan. Odlicne fotke. Zgrade najbolje ispadnu kad su osuncane fasade ;)--Fhms (razgovor) 21:43, 5. ožujak 2009. (CET)

Autopatrol[uredi kôd]

Čestitke NOVOM automatski patroliranom suradniku! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:28 sati. (CET)

Kategorije arhitekata[uredi kôd]

Mislim da je bolje da arhitekti drugih drzava ostanu kako jesu. To su velike nacionalne drzave koje su imale svoju nacionalnost oduvijek. A na hrvatskoj je wikipediji nuzno da sadrazji vezani za Hrvatsku budu i preciznije obrađeni. E sad:

Iz Njemačkih arhitekata treba izvaditi Kunu Waidmanna staviti u "Arhitekti i graditelji u Hrvatskoj" jer su mu najveca djela u Zagrebu. Ali neka u tekstu ostane da je njemacki arhitekt.

Kod Austrijskih arhitekata: Hermanna Bollea i Friedricha Schmidta staviti takodjer u "Arhitekti i graditelji u Hrvatskoj", ali kod Bollea popraviti u njegovu tekstu, on nije hrvatski nego njemački arhitekt. Isto tako Pietro Nobile je talijanski arhitekt koji je djelovao u Trstu , bez obzira sto je Trst tada bio pod Austrijom, i sto je on par radova radio i u Beču, ali on treba spadati pod Talijanske arhitekte.

Iz Talijanskih arhitekata izvaditi Pavao iz Sulmone i staviti ga u "Arhitekti i graditelji u Hrvatskoj".

Od nerazvrstanih:[uredi kôd]

Le Corbusier može slobodno ući u kategoriju Francuski arhitekti jer su mu najveca djela u Francuskoj, a tako je razvrstan i u engleskoj wikipediji.

Robert Adam i Charles Rennie Mackintosh su škotski arhitekti, a budući da Škotska kolko ja znam spada pod Veliku Britaniju, oba mogu ući u kategoriju Britanski arhitekti. Dakle, zasad još ne treba kategorija Škotski arhitekti.

Ferenc Pfaff je mađarski arhitekt dakle još nerazvrstan jer ih nema dovoljno za kategoriju.--Fhms (razgovor) 12:28, 8. ožujak 2009. (CET)

Zeza me UMTS kartica pa sam otisao. --Fhms (razgovor) 22:52, 9. ožujak 2009. (CET)
Lijepo. Znanstveno si to napravio ;)--Fhms (razgovor) 23:04, 9. ožujak 2009. (CET)

Bot[uredi kôd]

Moze li tvoj bot ukloniti sve crkve iz kategorije "Gradjevine u Hrvatskoj" ili da ja rucno? ;) --Fhms (razgovor) 19:18, 13. ožujak 2009. (CET)

re:IX. bojna "Rafael vitez Boban"[uredi kôd]

Stvarno je postojala do 1996., pričao sam sa više njenih pripadnika koji su mi to potvrdili. I nije postojala kao satnija nego baš kao bojna, rezervna postrojba 114. brigade. --Jack Sparrow (razgovor) 19:46, 12. ožujak 2009. (CET)Jack Sparrow

Baci oko na naslovnicu novog HV-a.--Saxum 11:16, 13. ožujak 2009. (CET)
ae, nadan se da će ga ubacit u nekom od sljedećih brojeva. ovde se nešto malo vidi.--Saxum 11:26, 13. ožujak 2009. (CET)

5. grb "Sokolovi"[uredi kôd]

Znam da je većina teksta uzeta sa ovoga http://www.domovinskirat.hr/content/view/1916/1394/ ali mislim da je to netko u međuvremenu mijenjao, zato kaj se ne poklapaju datumi ustroja. Ovdje http://www.vojska.net/hrv/oruzane-snage/hrvatska/gardijska/brigada/5/ piše da je ustrojena godinu ranije.--Culo-sija 20:11, 13. ožujak 2009. (CET)

Aj skokni do irca ako nemaš pametnijeg posla :-)--Saxum 21:19, 13. ožujak 2009. (CET)

Nema moje županije u predlošku?! --Mario Žamić (razgovor) 10:04, 14. ožujak 2009. (CET)

Nisam razumio na što misliš kad kažeš "fotkati isti"? Grb? Zastavu? --Mario Žamić (razgovor) 10:14, 14. ožujak 2009. (CET)
Imat ću na umu, pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 10:19, 14. ožujak 2009. (CET)
Vidit ću šta se da učiniti oko toga :-)--Saxum 12:44, 15. ožujak 2009. (CET)

Ups...[uredi kôd]

.. a baš gledah u predlošku ... nema objašnjenja pa se vodih osjećajem ... očito krivo! -- -- Jure Grm, 15. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 21:59 sati. (CET)

Riječni zdrug[uredi kôd]

Poz! Prema člancima koji su u vanjskim poveznicama članka o zdrugu stoji upravo navedeni naziv. Doduše, članci su iz 2005. i 2006. pa ostavljam mogućnost da se nešto promijenilo. Vidio sam i riječni odred u DPR-u, međutim u zagradi stoji da je taj odred u sklopu Inženjerijske pukovnije. Nisam siguran radi li se tu o riječnoj flotili ili o inženjerskom odredu. U prvi mah sam pomislio na flotilu, ali zbog te zagrade nisam siguran.Trebalo bi to provjeriti, a do tada je, mislim, bolje da članak nosi noviji naziv. Ro 22:04, 15. ožujak 2009. (CET)

Malo guglam riječni zdrug[uredi kôd]

Najsvježiji izvor je dopis ministarstva mora itd. o vodostajima. Upućen je II rječnom zdrugu. Pošto je na stranicama MORH-a i u Hr. vojniku od 2002 ne spominje "drugi" pretpostavljam da je ovo "II" ostatak od II. zdruga riječnog. Ništa, i ja se nadam da će i o toj postrojbi napraviti prilog.Ro 22:18, 15. ožujak 2009. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Si to mislio?--D tom 09:15, 16. ožujak 2009. (CET)

Apsolutno se slažem ...[uredi kôd]

... s komentarom, samo je na stranicama krivog suradnika! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 18. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 19:54 sati. (CET)

sad tek vidim[uredi kôd]

Sad tek vidim koliko novih clanaka na dnevnoj bazi treba doradu i koliko polupismenih ljudi svakodnevno uredjuje wikipediju (ovo nije islo viteku;). Samo da dezuram ovdje 8 sati dnevno imao bih sta raditi ;))--Fhms (razgovor) 20:12, 19. ožujak 2009. (CET)

Si vidio novi HV i tenkovsku bojnu? :-)--Saxum 14:55, 20. ožujak 2009. (CET)
Lastin novitet u članku Odred naoružanih brodova Dubrovnik :-) --Saxum 17:30, 20. ožujak 2009. (CET)

dvorci i utvrde[uredi kôd]

Ti si danas na dvorcima i utvrdama, kao sto vidim ;), a ja se cijelo jutro bavim mislju da napravimo sljedece: podijelio bih sadasnju kategoriju Hrvatski dvorci i utvrde, na dvije kategorije: "Dvorci u Hrvatskoj" i "Utvrde u Hrvatskoj" (koja bi ujedno bila potkategorija od kategorije "Fortifikacije", a za koju je vec predlozeno da se preimenuje u "Utvrde"). Takodjer, dodao jos jednu kategoriju "Palace u Hrvatskoj", sada ih vec ima dosta. kaj mislis? Sve te kategorije inace vec postoje u drugim wikipedijama. Pozdrav ;) --Fhms (razgovor) 12:44, 21. ožujak 2009. (CET)

Ku'ćeš bolje slike od dubrovačkih zidina! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 21. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:36 sati. (CET)

Evo, predlozio sam to na stranici razgovora Hrvatski dvorci i utvrde. Trebat ce pomoc bota definitivno za palace. Svi clanci kategorije "Gradjevine u Hrvatskoj" koji u nazivu imaju rijec "palaca" mogu se prebaciti u tu kategoriju, pa cu jos ja doraditi. Kod podjele dvoraca i utvrda, rado bih to napravio "rucno". Ajd svrati na razgovor, pa da imamo neki konsenzus glasovanjem. Rekoh sebi, da to jos sistematiziramo pa da se povucem u mirovinu. Ne doslovno, mislim, jos sam mlad ;)--Fhms (razgovor) 16:20, 21. ožujak 2009. (CET)

Moze sad pomoc bota za "Kategorija:Palace u Hrvatskoj", napravio sam kategoriju? Thnx ;) --Fhms (razgovor) 12:12, 22. ožujak 2009. (CET)

Sve koje postoje su usle u kategoriju, osim Rimska palača u Polačama (Mljet), no to je prije arheoloski lokalitet nego palaca. E sad, sto se tice razdvajanja dvoraca i utvrda, kako da to napravimo? Npr. da ja napravim novu kategoriju "Utvrde u Hrvatskoj" i stavim sve koji u nju pripadaju, a ti preimenujes clanak "Hrvatski dvorci i utvrde" s preostalim sadrzajima u "Dvorci u Hrvatskoj". Moze tako?--Fhms (razgovor) 14:06, 22. ožujak 2009. (CET)

Moze i tako. Ima nekih koje variraju, npr. s rjecju "Stari grad". Recimo Cakovec, Đurđevac i Ozalj spadaju u dvorce, dok bi ostali isli u utvrde.--Fhms (razgovor) 14:39, 22. ožujak 2009. (CET)

Uglavnom je sve ok. Eventualno bi u dvije kategorije mogao uci Stari grad Čakovec, koji se sastoji od dvorca i sklopa zidina oko njega. Stari grad Ozalj definitivno spada u dvorce, vecina danasnje zgrade je barokna iz 18. stoljeca uredjena za stanovanje onog Perlasa. Problem je Tvrdalj Petra Hektorovica koji je zapravo palaca jer se nalazi u gradu, ili eventualno dvorac, ali nikako tvrdjava. Jer to je zapravo primarno stambeni objekt. Takodjer osjecka Tvrđa je dio grada a ne gradjevina, od starih zidina nema vise nicega, a niti se spominju u tekstu. :) --Fhms (razgovor) 15:01, 22. ožujak 2009. (CET)

Dogovoreno. Ne zaboravi da Dubrovacke gradske zidine i Pulske utvrde budu kao potkategorija "Utvrda u Hrvatskoj", a ne dvoraca kao sto su sad. :)--Fhms (razgovor) 15:07, 22. ožujak 2009. (CET)

Dobar posao odradjen! ;) --Fhms (razgovor) 15:26, 22. ožujak 2009. (CET)

Ne bih reko da je utvrda siri pojam od dvorca. U engleskoj postoje stroge razlike, Castle je uvijek utvrđeni dvorac, a dvorac za stanovanje obicno se zove House ili Palace. Strogo vojna utvrda naziva se Fort. Kod nas je drukcije. Ovdje je uvrijezena njemacka terminologija. Fortifikacija/utvrda je primarno vojno obrambena gradjevina (Burg), dvorac je primarno stambena gradjevina (ponekad utvrđena) ali uvijek u krajoliku (Schloss), a palaca je stambena/javna gradjevina u naselju. Jos jedna stvar. U engleskoj wikipediji uopce gotovo nema poveznica za mnoge hrvatske potkategorije Gradjevine u Hrvatskoj. Meni ne stima s logiranjem na englesku wiki tako da necu to uredjivati do daljnjeg. --Fhms (razgovor) 16:20, 22. ožujak 2009. (CET)

Baš me zanima kakvo bi bilo tvoje laprdanje o tome. Slobodno preuredi tekst, normalno pod uvjetom da Sanader ostane :)--rjecina (razgovor) 18:00, 21. ožujak 2009. (CET)

Izbor riječi u sažetku[uredi kôd]

Ex13, ubuduće molim te pripazi na izbor riječi u sažetku. Lijep pozdrav --Roberta F. 18:25, 21. ožujak 2009. (CET)

NobelBot[uredi kôd]

Hello, I'm sorry because I forgot the request of my Bot. I'll doing it in few minutes. Regards--جمال بركات (razgovor) 18:09, 23. ožujak 2009. (CET)

please help me, if you notice a mistake here, correct it please, because it is very hard to completing the request in this wiki. Regards --جمال بركات (razgovor) 18:51, 23. ožujak 2009. (CET)

Thank you، I am very happy. Regards. --جمال بركات (razgovor) 19:00, 23. ožujak 2009. (CET)

Kako funkcionira bot? Pokrećeš li ga samo ti ili? --Mario Žamić (razgovor) 14:09, 24. ožujak 2009. (CET)

Dobro je znati da si živ, jeli možda planiraš nekim čudom uletit s eskadrilama koje su u tim bazama ili ću to ja? :-)--Saxum 16:31, 29. ožujak 2009. (CEST)

Pošta[uredi kôd]

Ex13, imaš e-mail, molim te pročitaj ga. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:27, 31. ožujak 2009. (CEST)

Moga bi skoknit do IRC-a na čašicu razgovora. Kaj kažeš na to? ;-)--Saxum 18:01, 1. travanj 2009. (CEST)
Si vidio nove stranice MORH-a? Posebno multimedija.--Saxum 19:04, 2. travanj 2009. (CEST)

Još dvije žute[uredi kôd]

Ex, vidi: Muzej arhtekture i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, pa kad... i tako :-) --Roberta F. 13:05, 4. travanj 2009. (CEST)

parkovi[uredi kôd]

Bok Ex. Bumo dogovorili neki susret, obecao sam roberti, ako si i ti za. Dotad, pogledaj Razgovor o kategoriji:Hrvatski perivoji kaj sam vec ranije zapoceo, ali bez odjeka. Pa komentiraj ako zelis ;)--Fhms (razgovor) 22:47, 4. travanj 2009. (CEST)

Kolumbija, departmani[uredi kôd]

Zaboravio sam, kako pišemo poveznice za podnacionalne entitete, Željko je opet nastavio po svome. --Ante Perkovic (razgovor) 13:48, 10. travanj 2009. (CEST)

Ako se ipak na kraju odlučiš (ili nađeš vremena) pomoći mi, bio bih ti jako zahvalan. Shvaćam da ti to nije prioritet, ali ako se slučajno sjetiš gdje ima tih pravila, sjeti me se :). Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 15:06, 16. travanj 2009. (CEST)

Administrativna podjela Rumunjske[uredi kôd]

Županije, munipiciji, komune, općine, gradovi... sad imamo neki miks, ovisno o županiji. Možeš li mi dati neki link, da riješim dilemu i uniforam stvari? --Ante Perkovic (razgovor) 10:09, 12. travanj 2009. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Imaš li slučajno neke slike igrača HNK Šibenik sa utakmice sa Dinamom jel vidim da si bio aktivan tad.--Uskboy 22:07, 12. travanj 2009. (CEST)

Trebalo bi da jesu--Uskboy 22:31, 12. travanj 2009. (CEST)
E ovo je sigurno točno - http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=373952 --Uskboy 22:32, 12. travanj 2009. (CEST)

E, fala lipa. Ma bit će članaka...--Uskboy 23:31, 12. travanj 2009. (CEST)

Bok. Dodao sam par clanaka o dvorcima pa znam da si ti slikao neke, ako imas od koju, stavi. Pozz! ;) --Fhms (razgovor) 23:39, 12. travanj 2009. (CEST)
Ne mogu se sjetiti nekih izvora za Zelengrad, ali ako usput nadjem, mozda cu napisat nesto. Veceras sam nasao vremena to sastaviti. ;) --Fhms (razgovor) 23:51, 12. travanj 2009. (CEST)

Otoci i dr.[uredi kôd]

OK, no problem.

BTW, imaš 3 pitanja, nisi mi još odgovorio. --Ante Perkovic (razgovor) 10:03, 16. travanj 2009. (CEST)

Radi što hoćeš. --Ex13 (razgovor) 10:04, 16. travanj 2009. (CEST)
Pa pitam te za savjet, to je tvoje područje :). Znam da si ti osmislio nazive za razdvojbene geografske pojmove, pa bi te htio zamoliti da me potsjetiš postoji li kakva odluka po tom pitanu. Ne bi htio radit na svoju ruku ako postoji netko stručniji od mene ili netko tko je već uložio trud. Pozdrav :) --Ante Perkovic (razgovor) 14:42, 16. travanj 2009. (CEST)

Azija, svijet divljine[uredi kôd]

Čuj, znam da nisi novi ovdje, pa te moram pitati jesi li baš sigurnan u ovo. Nisam siguran da jedan takac članak, pogotovo s tim imenom, spada u wikipediju. Također bi te zamolio da budeš manje sarkastičan :), to može uvrijediti drugog suradnika.

Ako hoćeš, možemo prodiskutirati i tome. Pozdrav :) --Ante Perkovic (razgovor) 14:34, 16. travanj 2009. (CEST)

Neznam na temelju kojeg pravila se članci iz glavnog imenskog prostora prebacuju u suradnički, i to još podstranice. Ako želiš neštko komentirati u vezi naslova i njegovog sadržaja , to se čini na stranici za razgovor dotičnog članka. Mislim da nisi novi administrator ovdje, pa bi trebao znati kako stvari funkcioniraju. Ako nisi upoznat s pravilima, slobodno se raspitaš na meti. LP --Ex13 (razgovor) 14:42, 16. travanj 2009. (CEST)
U redu, nek ti bude, neću se inatit. Ugodan ostatak dana. :) --Ante Perkovic (razgovor) 14:46, 16. travanj 2009. (CEST)

Otoci[uredi kôd]

Svaka čast za napumpavanje kategorije Hrvatski otoci. Dobar ti je bot :-) Sale (razgovor) 12:01, 17. travanj 2009. (CEST)

Pape...[uredi kôd]

...imaš mail! --Jure Grm, 17. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 12:43.

Jesu vala ovi botovi popularni, imal negdje na wikipediji više o njima?--Uskboy 15:03, 19. travanj 2009. (CEST)
:-)

Čestitam, čestitam :). Jel to inače bilo u planu ili je zbog Wantedpages? :)

Još kad ja nađem vremena uhvatiti se mojih maglica (vjerotno idući tjedan), susjedi će nam moći samo gledat u leđa. Hehe :)

--Ante Perkovic (razgovor) 13:42, 20. travanj 2009. (CEST)

Ukradeni kostur[uredi kôd]

A, šta ćeš, neznan ni krast, a da se ne primjeti ... --Jure Grm, 21. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 22:51.

Policija[uredi kôd]

Molim te, provjeri kategorije od Specijalna policija Republike Hrvatske i Hrvatska policija. --Ante Perkovic (razgovor) 12:23, 22. travanj 2009. (CEST)

Provjereno. --Ex13 (razgovor) 12:49, 22. travanj 2009. (CEST)

Poveznica[uredi kôd]

Po čemu je bila ova poveznica problematična [1]? Kubura (razgovor) 00:42, 24. travanj 2009. (CEST)

Pristojnost i tolerancija[uredi kôd]

Bok, kolega :)

Primjetio sam tvoj komentar na željkovoj stranici:

Wikicitati »Uf, tko uči pristojnosti«

Na osnovu dosadašnjih iskustava s tobom i poznavajući tvoj karakter, imam osjećaj da je ovo pomalo motivirano tvojom osobnom nesklonošču meni, što je vjerojatno rezultat nekih mojih poteza od prije par mjeseci. Ispričavam se ako griješim. Priznajem svakom pravo na svoje mišljenje, no ipak smatram da tvoj osobni stav prema meni ne bi smio biti razlogom da pratiš moj rad i komentiraš svaki moj postupak prema suradnicima. Opet se ispričavam ako je činjenica da ti najviše reagiraš na moj rad čista slučajnost.

Prvi put se to dogodilo nakon premještanja stranice koja se danas nalazi na Fauna Azije. Potsjećam te da je taj spor završio s mojim tekstom

Wikicitati »U redu, nek ti bude, neću se inatit. Ugodan ostatak dana. :)«

Nadao sam se da će ovo biti dovoljno za mir u kući, no izgleda da nije, jer vidim da mi sad, samo par dana nakon što sam ti na primjeru pokazao što znači tolerancija, prigovaraš zbog nedostatka pristojnosti.

Istina je da nisam uvijek bio pristojan, ali smatram da sam se nakon 2 mjeseca pauze dovoljno odmorio od wikipedije i da sam danas mnogo strpljiviji i tolerantniji nego prije. Ako gdje pogriješim ubuduće, slobodno me upozori ako pretjeram, no molim te da to radiš bez cinizma. Ja ću sa svoje strane dati sve od sebe da budem što strpljiviji i tolerantniji, a ako sutra ti ili netko drugi bude smatrao da ne radim svoj posao kako treba, slobodno predloži skidanje mojih ovlasti i ja ću argumentirano i bez vrijeđanja iznijeti svoje argumente, pa nek zajednica odluči.

No, dok sam admin, nastavit ću raditi svoj posao po savjesti, kažnjavati kršenje prava i blokirati vandale, provokatore i one koji krše pravila pristojnog ponašanja.

Eto, na kraju te još jednom pozivam da svoje osobne simpatije ili antipatije ostaviš sa strane dok uređuješ wikipediju.

Pozdrav i hvala na razumijevanju.

--Ante Perkovic (razgovor) 07:30, 24. travanj 2009. (CEST)

...i maltretirati ostale admine i stalne suradnike. --Ex13 (razgovor) 08:49, 24. travanj 2009. (CEST)


Prvi put čujem za ovo.--Saxum 13:49, 24. travanj 2009. (CEST)
Naravno. Davnih dana na Wikipediji je obitavao mali broj više ili manje dobro raspoloženih suradnika koji su se šalili i zezali, i administratori su to tolerirali jer je sve bilo dobronamjerno. Wikipedija odrasta, broj suradnika se povećava, i sukladno tome i pravila igre se mijenjaju. Dolaze nam raznorazni suradnici, poneki od njih vide Wikipediju kao forum (što ona nije), i umjesto da pišu članke, uzimaju si za pravo ne samo komentiranje napisanoga, nego više ili manje direktno i komentiranje onih koji članke pišu. Takvo što suprotno je pravilima, što sigurno i sam znaš, i prilično sam siguran da na isti način kako želiš zastupati prava suradnika na slobodu izražavanja, spreman si zastupati i prava suradnika da ih nitko ne gazi nekažnjeno. Naravno, potrebno je proučiti sve doprinose nekog suradnika da bi se moglo procijeniti kad je čije pravo narušeno, ali tko želi raditi posao administratora dužan je raditi to dosljedno i odgovorno. SpeedyGonsales 23:40, 25. travanj 2009. (CEST)

Otoci[uredi kôd]

Oprosti, mislio sam da si gotov. Javi mi kad budeš gotov, da ne bude zabune u međuvremenu.

Radio sam neke razdvojbe i slučajno naletio na jedan od otoka... inače, trebat će kasnije dosta razdvojbi kao na Maslinjak, ali o tom potom... --Ante Perkovic (razgovor) 15:59, 26. travanj 2009. (CEST)

Državne ceste[uredi kôd]

Hvala na objašnjenju. Ja budem ažurirao kada nađem vremena osim ako ti to sve već nebudeš sredio (ili netko drugi). Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 10:17, 28. travnja 2009. (CET)[odgovori]

malo ću izmjenit izgled članka o HRM. Sadašnji (pogotovo uvodi) me više podsjećan na popise i slično. U svakom slučaju, ako budeš ima nešto svoje, ubaci, ili ako ti se ne bude sviđalo revertaj.--Saxum 20:51, 28. travanj 2009. (CEST)

Ako imaš što privatno protiv mene...[uredi kôd]

... molim te da to zadržiš za sebe, umjesto da me napadaš ovdje, ostalih suradnika se to ne tiče, pa ne trebaju ni znati.

Ako pak misliš da ne radim svoj posao kako treba ovdje, uvijek možeš predložiti da mi se skinu ovlasti.

Ako ti budem imao što reći kao suradniku, reći ću ti, jer mi nitko ne može zabraniti da razgovaram s bilo kojim suradnikom. Osim toga, moja je dužnost kao admina skrenuti svakom suradniku pažnju na nešto, ako griješi. Ako ćeš ti posli revertat, ja se neću inatit.

Što se tiče suradnje, ja ne dozvoljavam da me moje mišljenje o bilo kome spriječi da s tom osobom ovdje surađujem u interesu wikipedije, ali ako ti nemaš takav karakter, ja tu ne mogu ništa.

No, ako me misliš provocirati i tako izazivati sukobe, primi na znanje da imam podosta strpljenja i da sam spreman podosta te ignorirati radije nego opterećivati zajednicu sa našim sukobima.

A sad možeš slobodno revertati ovaj moj komentar, kao i svaki drugi komentra koji ostavim na ovoj stranici, ja se neću ljutiti.

Pozdrav.

--Ante Perkovic (razgovor) 21:30, 1. svibanj 2009. (CEST)

Budi dobar pa mi daj link na NVO, odnosno na onu stranicu preko koje mogu gledat taj site (uklonjen inače) :-) .--Saxum 22:11, 4. svibanj 2009. (CEST)

Mediawiki[uredi kôd]

Nije se radilo o prevođenju nego sam prebacio u novi redak ono sakrij ove one izmjene. Imam na pameti Betawiki. :-))

Andrej Šalov 17:24, 8. svibanj 2009. (CEST)

O vidim da je clanak vec tu. Ima slika, ima :)

A neznam jesi vidio, migonja je bio iza mene. Uhvatio sam ga :) --Ex13 (razgovor) 10:24, 12. svibanj 2009. (CEST)


Ja ću ti odgovorit, da ne mora Ante[uredi kôd]

Ni Roberta , ni Spidi, ni Ante ne trebaju advokata. Naročito onoga koji pali vatru i dolijeva ulje na nju. Onu uvredu 'ti nisi normalan' , neću komentirati. To je stvar admina. --Zeljko (razgovor) 11:11, 12. svibanj 2009. (CEST)--Zeljko (razgovor) 11:11, 12. svibanj 2009. (CEST)

Odmor[uredi kôd]

1 dan, s razlogom: u pravu si, ali to ipak nije stil koji promičemo na Wikipediji. SpeedyGonsales 22:07, 12. svibanj 2009. (CEST)