Razgovor sa suradnikom:Ivana Koić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Ivana Koić, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.


Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija,
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići.


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete 4 tilde (tilda = AltGr + 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Ivana Koić") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili planirate stvoriti.


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! ponor (razgovor) 15:12, 2. studenoga 2021. (CET)[odgovori]

Hvala Vam na dobrodošlici.
Lijep pozdrav. Ivana Koić (razgovor) 15:18, 2. studenoga 2021. (CET)[odgovori]

Savjeti iz ophodnje[uredi kôd]

Lijep pozdrav, Ivana. Hvala za dosadašnje doprinose, nešto novo sam i ja iz njih naučio. Ima nas ovdje koji ophodimo doprinose novih suradnika – sigurno ste primijetili da sam nakon Vas uređivao Krema i Losion (nadam se da je s tim bilo sve u redu; ako nije, slobodno popravite, tako to radimo ovdje). Nekoliko dobronamjernih savjeta: naslove novih članaka u pravilu pišemo u jednini (prebacio sam Losioni u Losion), u kratkim člancima nema smisla dijeliti sadržaj na cjeline, a i bolje ga je pisati bez previše nabrajanja, ako ikako može, dakle punim rečenicama. Vidjet ćete u člancima na što mislim. Ne vidim ništa previše sporno u člancima pa možda i ne treba za sve navoditi izvore, ali ako imate neke koji mogu drugima poslužiti molim Vas svakako ih dodajte. Jedna referenca koju ste dodali otvarala je stranicu o FDA bez previše sadržaja (možda je bila greška); pokušao sam naći zamjenu, ali siguran sam da negdje ima i boljih. Nadam se da se vidimo i u drugim člancima. Sretno Vam uređivanje Wikipedije, ponor (razgovor) 14:11, 3. studenoga 2021. (CET)[odgovori]

Pozdrav,
hvala Vam na savjetima, nova sam ovdje i svaka pomoć mi je dobro došla. Želja mi je kroz neko vrijeme staviti nekoliko stranica vezanih za kozmetiku i kozmetologiju. Radim u školi i djeca kojoj predajem su mi se požalila da na hrvatskoj wikipediji ne mogu pronaći podatke o temama koje obrađujemo, često mi donose radove u kojima su podatci iz časopisa i sa stranica za marketing nekih proizvoda, ti podatci kako i njihovi prijevodi stranica na engleskom jeziku često budu sporni. Ivana Koić (razgovor) 14:33, 3. studenoga 2021. (CET)[odgovori]

Henderson–Hasselbalchova jednadžba[uredi kôd]

Pozdrav,

Na Henderson–Hasselbalchova jednadžba sam preuzeo formulu sa engleske wikipedije, tamo se koristila matematička sintaksa, konkretno:

<math chem display="block">\ce{pH} = \ce{p}K_\ce{a} + \log_{10} \left( \frac{[\ce{baza}]}{[\ce{kiselina}]} \right)</math>
što izgleda ovako:

Molim vas, pogledajte članaka iza mene da nisam nešto krivo napravio, i po potrebi ispravite, ipak ja nisam kemičar :). —Argo Navis (razgovor) 08:40, 20. prosinca 2021. (CET)[odgovori]

Mislim da ste sve dobro napravili. Hvala. Ivana Koić (razgovor) 09:32, 20. prosinca 2021. (CET)[odgovori]