Razgovor sa suradnikom:Kikindas

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kikindas, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kikindas") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 01:32, 17. srpnja 2013. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 06:43, 17. srpnja 2013. (CEST)

Čiji američki?[uredi]

Iz ovoga [1] i nije baš jasno čiji američki bi bio pisac.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:53, 19. srpnja 2013. (CEST)

Re: Grad Knin[uredi]

Ne znam na kojim službenim stranicama si ti vidio da prema popisu iz 2011. Knin ima 10.407 stanovnika. Ovdje piše da grad Knin prema 2011. ima 10.633 stanovnika i to je službena stranica DZS-a. Ipak, pretpostavljam da si ti posjetio istu stranicu, ali da si krivo prepisao podatak. Naime, na toj stranici stoji podatak da Grad Knin ima 15.407 stanovnika, a ne 10.407 kao što si ti napisao. Usto, treba imati na umu da grad Knin i Grad Knin nisu isto. Ono prvo (grad Knin) znači samo naselje Knin, dok Grad Knin osim naselja Knin podrazumijeva i okolna naselja (Vrpolje, Potkonje...) koja ga okružuju i pripadaju mu. Kako god, jedan drugi suradnik je promijenio (ispravio) tvoj podatak tako da sada na tom članku stoji broj stanovnika Grada Knina, odnosno 15.407. I još si napisao: "Molim te da da ne diraš taj podatak više onda ako nemaš izvor za njega". Ti meni nešto pričaš o navođenju izvora, a nisi ga ni ti naveo, a usto si i krivo prepisao. Molim da ubuduće više pripaziš. Pozdrav! --IvanOS 12:33, 19. srpnja 2013. (CEST)

Carl Gustav Emil Mannerheim[uredi]

Članak nije loš. Htio bih napomenuti par stvari, vezano uz ovo:

  • čovjek koji je doživio više od 20 godina sigurno nije rođen i umro iste godine
  • veliko i malo slovo, nije Finski predsjednik ako u članku dalje piše dan zastave finskih obrambenih snaga., pridjeve pišemo malim slovima
  • Drugi svjetski rat pišemo velikom slovom
  • godine pišemo s točkom unutar poveznice: 1951. je godina, 1951. je tisuću devetsto pedeset prvi (nešto). Estetika toga je malo pomaknuta, osobno sam jedno vrijeme pisao [[1951.|1951]]. (primjetiti da poveznica ne vodi na 1951 nego na 1951.), ali kako je to suvišak komplikacija i nije bilo prihvaćeno, složio sam se da je jednostavnije rješenje bolje.

Nisam članak prorešetao do kraja, kamo bi došao kad bih pospremao iza svakoga? Smiley.svg SpeedyGonsales 18:29, 20. srpnja 2013. (CEST)

Uvodni tečaj - opet[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 06:34, 29. travnja 2015. (CEST)