Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Kiril Simeonovski

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Kiril Simeonovski, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Kiril Simeonovski« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --SveroH (Talk To Me) 19:55, 8. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Netočno[uredi kôd]

Bate, ovo nije točno. [1] "српско-хрватскиот јазик" ne postoji, to e bio proekt kojem je cilj bio submisija hrvatskog pod srpski, kao da je neki nebitni nestandardni dijalekt i na koncu istiskuvanje hrvatskog iz uporabe, a da Hrvati govore samo srpskim; u drugom koraku planirano je (i sprovoduvano!) istiskuvanje hrvatskog imena.
Hrvatski i makedonski jezikoslovci su to znali. Zato hrvatski jezikoslovci nikad nisu stavljali makedonski pod bugarski niti ga proglašuvali dijalektom bugarskog. Isto tako i mi. Nama makedonski nije dio bugarskog niti tvrdimo da postoji neki "bugarsko-makedonski", nego je to samostalni slavenski jezik.
Stoga bih te molio da revertuvaš ovo [2]. Kubura (razgovor) 04:58, 8. lipnja 2013. (CEST)[odgovori]

Hvala na upozorenju! Uklonio sam tu izmjenu jer sam svjestan toga da si u pravu, a ovakvo definiranje pojmova je bilo prijedlog suradnika MacedonianBoy (to možeš pogledati ovdje). Problematično je bilo kako definirati jezike i predpostavljam da je MacedonianBoy htio uvesti ono što je validno na engleskoj Wikipediji (pogledaj ovdje). Nemoj me shvatiti pogrešno ali nikome nije bilo cilj dokazati da je hrvatski isto što i srpski. Razumjem te u potpunosti da si se možda uvrijedio s onim što si pročitao, ali ja sam prihvatio prijedlog o izmjenama samo zato što se MacedonianBoy bavi jezicima i zna mnogo stvari o toj temi. Pozdrav.--Kiril Simeonovski (razgovor) 19:14, 8. lipnja 2013. (CEST)[odgovori]

Nema straha, bate. Ne se ljutim :) Prije jednu dvije-tri godine jedan je suradnik na engleskoj Wikipediji bezobrazno se iživljavao na temi hrvatskog jezika. Taj je suradnik bio administrator (Kwamikagami) koji uopće ne zna govoriti hrvatski, ali to ga nije sprječuvalo da od taj člankot napravi svoje vlasništvo i pišuva netočne stereotipe. Od onda na engleskoj Wikipediji nema točnih podataka o hrvatskom jeziku. Uzaludno su mnogi suradnicite na hrvatska Wikipedija ondje protestuvali. Čim je netko od Hrvatite nešto prigovoruvao na razgovoru ili se čak usudio urediti članak (hrvatski jezik, pravopis hrvatskog jezika), odmah je dobio poznatu "traku sramote" zvanu upozorenje ARBMAC.
Hrvatite su se od onda makli od Wikipedija na engleski jezik. Mnogi drugi korisnicite sa drugih Wikipedija, koj ne znaju ništa o hrvatski jezik, preveli so s engleskog na svoje jezike, ne znajući da su preveli netočen sadržaj.
Makedonske kolege misle i žele najbolje, shvaćaju nas, pa se nisam ljutio. Zato kad prevodim s en.wiki, pazim kad su povijesne teme u pitanju, jer ondje već nema nikakve pouzdanosti o podatcima, jer ondje vladaju interesne skupine. Znam i sam kako se omalovažava i umanjuje povijest i kultura makedonskog naroda. Francuzi ponosito pišu o predfranačkoj i predrimskoj povijesti Francuske kao integralni dio povijesti na francuski narod (Gali) i nitko ne pravi probleme. A kad Makedonci nešto napišu o predslavenskoj povijesti Makedonije kao integralni dio povijesti na makedonski narod (Pelazgi, antički Makedonci), onda zlobnici nazivaju makedonske znanstvenike nazivaju "nacionalistima" i sve proglase "pristranom propagandom".
Zato obično pogledam što pišuvaju matične Wikipedije o nekoj povijesnoj temi. Znam dosta jezika pa vidim velike razlike u tekstovima. Domaći ipak najbolje znaju o svome. Živio mi, Kubura (razgovor) 03:25, 10. lipnja 2013. (CEST)[odgovori]

Slavonija[uredi kôd]

Ovo uređivanje nije pogrešno, ali je nepotrebno - osim ovoga što piše u ovom savjetu, stvarate nepotreban posao ophoditeljima koji pregledavaju promjene. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:54, 28. studenog 2015. (CET)