Razgovor sa suradnikom:Lculina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli!


Ispricavam se zbog nepostivanja pravila, ali posto mi je Wikipedija nesto posve novo nisam se dobro snasla u pravilima. Kao clan urednistva CARNetovog javnog weba zaduzena sam i za uredjivanje informacija o CARNetu na Wikipediji te sam krenula s azuriranjem sadrzaja na Wikipediji kao sluzbena osoba ustave CARNet. Stoga imam dopustenje objavljivati sadrzaj na Wikipediji.


BlackArrow (razgovor) 16:26, 8. lipnja 2010. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 16:42, 8. lipnja 2010. (CEST)

CARNet[uredi]

Ako imate dopuštenje za objavu sadržaja to morate prije početka pisanja navesti u dopuštenjima. K tome sadržaj mora biti pokriven izvorima. Ako imate kakvih pitanja slobodno se obratite nekom od iskusnijih suradnika ili postavite pitanje u kafiću. Hvala na razumjevanju. BlackArrow (razgovor) 11:22, 10. lipnja 2010. (CEST)


CARNet[uredi]

Zovem se Ljerka Culina, zaposlena sam u CARNetu, i ovlastena sam od Izvrsnog vijeca CARNeta na sjednici odrzanoj 15. svibnja 2010. da na Wikipediji dopunim sve eventualno nedostajuce informacije o CARNetu. Ne razumijem bas dobro sto tocno trebam napraviti u dopusnici. S obzirom da ne trebam dopusnicu od ustanove CARNet, jer sadrzaj stavljam u ime ustanove CARNet. Je li navedena informacija dovoljna da zapocnem sa dopunjavanjem informacijam o CARNetu?

Mislin da to nije dovoljno jer je tako moga napravit bilo ko, ako me razumite. Face-smile.svg Tribate dodati dopusnicu na navedenu stranicu ili na stranicu za razgovor odgovorajućeg članka. Za više informacija obratite se u kafić, tamo ćete dobiti precizniji odgovor od ovog mog.
I samo napomena: kad odgovarate nekom onda to napravite na stranici za razgovor tog suradnika klikom na (razgovor) pored suradničkog imena jer će tako suradnik biti obavješten da je dobija poruku. I usput se potpišite sa 4 tilde ~~~~. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 16:05, 10. lipnja 2010. (CEST)
Nema problema, ako triba što slobodno se obratite. Inače, i ja bi pomoga oko dopusnica, al ni ja ne znan previše o tome, pa će vam tamo odgovoriti neko ko se više razumi u to. Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 16:20, 10. lipnja 2010. (CEST)
Ako je tako lakše, može i svojim ričima... BlackArrow (razgovor) 15:05, 11. lipnja 2010. (CEST)

Dopusnica[uredi]

Lculina, nisam dobila odgovor na mail. Ako se u nekim člancima na Wikipediji nalaze izravne vanjske poveznice unutar članka, treba ih ili ukloniti ili uobličiti u izvor, ovisno o tome na koji ih je način suradnik postavio, jer zna se dogoditi da suradnici ponekad umjesto ref tagova rabe vanjske poveznice ili unutar podnaslova "vanjske poveznice" dodaju zapravo izvore prema kojima su napisali članak. No, Wikipedija svakako ne može biti preslika izvornih stranica, već i u slučaju tvrtki, ustanova, organizacija... samo enciklopedijski članak, a svaki čitatelj može preko izravne poveznice posjetiti službene stranice na kojima će pronaći detaljnije informacije o uslugama ili organizaciji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:18, 21. srpnja 2010. (CEST)

Promjena naslova[uredi]

Lculina, želite promijeniti naslov članka? Obje spomenute URL adrese vode na Hrvatska akademska i istraživačka mreža. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:37, 13. prosinca 2010. (CET)

Lculina, može se obrisati preusmjeravanje s Carneta i ostat će samo s CARNet, a dvostruka preusmjeravanja ne radimo (preusmjeravanje na preusmjeravanje). Lijep pozdrav --Roberta F. 16:55, 13. prosinca 2010. (CET)

Datoteke[uredi]

Lculina, najsigurniji je način pročitati upute s ove stranice i promisliti odgovaraju li traženi uvjeti tvrtkinim uvjetima. Kada se datoteke postave na Zajednički poslužitelj mogu se onda samo poveznicom postaviti i na sve Wikimedijine projekte, ali naravno moraju biti pod slobodnom licencijom. Ako tvrtkin logotip nije pod nekom od slobodnih licencija (npr. http://creativecommons.org/international/hr/ s time da NonCommercial također nije prihvatljiva za Commons), preostaje postavljanje datoteke na en:wiki kao što se postavljaju i ostale datoteke pod poštenom uporabom (primjer: en:File:BMW Logo.svg). Za sva pitanja vezana uz englesku Wikipediju preporučujem kontaktirati administratora Joya koji će vjerujem pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:34, 16. prosinca 2010. (CET)