Razgovor sa suradnikom:Lilic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lilic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lilic") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 07:15, 16. srpnja 2016. (CEST)

Mala Učka[uredi]

Vaše uređivanje je uklonjeno: odakle vam podatak o dva stanovnika, kad u navedenom izvoru (pdf na strani 80., sabor.hr) jasno piše da su tri? Za ostale podatke također nedostaje izvor. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:27, 22. srpnja 2016. (CEST)

[1] Meni ne trebate ništa dokazivati, ali trebate Wikipediji: pogledajte ovu stranicu Wikipedija:Provjerljivost. Nema diskriminacije po nacionalnosti, spolovima, boji kože... - kriteriji su jednaki za sve, svi su dužni poštivati ista pravila - ja s drugim kolegama samo provjeravam njihovo poštivanje (pravila vrijede i za nas).
Dakle, da skratim priču: dužni ste navesti izvor (prema uputama), a naročito ako osporavate ranije podatke. Proučite uvodni tečaj, a u njemu se nalaze i upute za navođenje izvora; možete ih naći i prateći podebljanu poveznicu odozgo. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:10, 23. srpnja 2016. (CEST)
[2] Imam: zašto ne poslušate savjet i proučite upute kako se navode izvori? Ovojite nekoliko minuta ili pola sata za proučavanje uputa, a to vrijeme nećete baciti, u budućem referenciranju znat ćete što i kako raditi i nećete imati probleme.
Već sam vam napisao: čitatelji nisu dužni iskopavati podatke i ja neću raditi akrobacije prateći vaš postupak pronalaženja podataka.
Još jedna napomena: u slučaju da postoji više podataka (kao na primjer za mjesto rođenja Ivane Dojkić), ostavljaju se svi podatci i obrazlažu navođenjem odgovarajućih izvora (referenciranje); ako je potrebno, dodatno obrazloženje stavlja se na stranicu za razgovor članka (ne na suradničke stranice za razgovor, jer to nitko neće vidjeti).  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  12:15, 23. srpnja 2016. (CEST)
[3] Odlično! Samo ste zaboravili točkice - godine su redni brojevi. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:00, 25. srpnja 2016. (CEST)

Nepropisno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 06. kolovoza 2016. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaGaporuči mi 13:49, 23. srpnja 2016. (CEST)


Sve je napisano u sažetku.--MaGaporuči mi 06:54, 14. travnja 2017. (CEST)

Žao mi je, ne dajem satove pravopisa, a niti navođenja izvora. Da mrvu olakšam i pojasnim stvar (u Vašem stilu navođenja izvora): sve o pravopisu možete naći u obližnjoj knjižnici, pa ako Vas zanima, podignete određenu knjigu i naučite pravopis.--MaGaporuči mi 21:25, 14. travnja 2017. (CEST)