Razgovor sa suradnikom:Lone

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 21:59, 10. ožujak 2008. (CET)

Podaci o Marku Mesiću[uredi]

svi podaci o pukovniku Marku Mesiću su iz Pojićeve knjige i ostalih javno dostupnih dokumenata. Na Mirogoju je njegov grob, može se provjeriti datum smrti.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lone (razgovordoprinosi)

Lone, literaturu ili izvore za pisanje članaka navodimo ovako (izvore) ili ovako (literaturu), ne ovako općenito, a pravo mjesto za navođenje izvora ili literature je sam članak ili njegova stranica za razgovor. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:59, 10. ožujak 2008. (CET)

Wikipoveznice[uredi]

Lone, više o postavljanju wikipoveznica pročitaj ovdje, npr. "o [[Viktor Pavičić|Viktoru Pavičiću]]" poveznicu napraviš ovako. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:01, 11. ožujak 2008. (CET)

Autorska prava[uredi]

Lone, pitanje je nejasno, govoriš o knjizi ili svom posjetu Arhivu? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:58, 12. ožujak 2008. (CET)

Ne možeš skenirati iz knjige, već moraš sam otići do Državnog arhiva i dobiti od njih fotokopije ili kod njih fotografirati građu koja te zanima i to obrazložiti. Još jedna važna sitnica, rabi tipku "Prikaži kako će izgledati" prilikom rada. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:32, 12. ožujak 2008. (CET)

Potpis[uredi]

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Dalibor Bosits © 13:37, 14. ožujak 2008. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 17:42, 15. ožujak 2008. (CET)

Obrisati članak mogu samo administratori, a to se obično ne radi zbog viška nepotrebnih izmjena. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 13:58, 17. ožujak 2008. (CET)

Wikipoveznice[uredi]

Lone, poveznice na godinama stavljamo ovako: [[2008.]], a ne [[2008|2008.]]. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:13, 19. ožujak 2008. (CET)

Potpis[uredi]

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Dalibor Bosits © 00:02, 22. svibanj 2008. (CEST)

Re: Markulj, Mesic, Pavicic,...... 369ta[uredi]

Meni ubito-jići nisu problem, često ih gledam. Što se wikipedije tiće pročitao sam uvodni tečaj gdje međuostalom stoji i ovo.--D tomAero-stub img.svg 07:56, 22. svibanj 2008. (CEST)

'Poveznice na YouTube, Google Video i slične stranice kod kojih postoji mogućnost ilegalne distribucije nečijeg rada i na taj način kršenja autorskih prava, nisu nikako prihvatljive i prije dodavanja poveznica na takve stranice svakako provjerite poštuju li se autorska prava i ako za svaki pojedini slučaj ona nisu povrijeđena takva se poveznica može dodati. '

To su po meni samo segmenti iz filma koji da su ilegalni bi već davno bili skinuti od autora/distributera ....... --Lone (razgovor) 13:39, 22. svibanj 2008. (CEST)

molim te, bez utututube linkova ;o) --Dalibor Bosits © 01:12, 24. svibanj 2008. (CEST)