Razgovor sa suradnikom:Neno Koš/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


I meni je ovo treće suradničko ime, samo pripazi s lozinkom, zapiši je na papir i sakrij na sigurnom mjestu, da netko ne bi saznao tvoju lozinku, usto, moraš imati i e-mail, ako ti se lozinka ponovno "izgubi". --Vatrena ptica (razgovor) 15:07, 28. kolovoz 2008. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi kôd]

Učinjeno.--Vatrena ptica (razgovor) 15:13, 28. kolovoz 2008. (CEST) Učinjeno.--Vatrena ptica (razgovor) 15:13, 28. kolovoz 2008. (CEST)

Tablice[uredi kôd]

Možda ti se tekst gubi zato što sa serverima Wikipedije nešto nije u redu (rijedak slučaj), ili ti članak ima približno ili više od 32 kb, zbog toga što će neki suradnici teže uređivati, iz hardverskih razloga. Pokušaj u jednom podnaslovu bez teksta dodati tablicu, možda uspije.--Vatrena ptica (razgovor) 11:51, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Ne poznajem način da je smanjim, možda uputstva ima m:Help:Table, iskreno, nisam čitala, iako znam engleski.--Vatrena ptica (razgovor) 13:08, 29. kolovoz 2008. (CEST)
Mogla bih postaviti slike ako nisu zaštićene autorskim pravima.--Vatrena ptica (razgovor) 11:26, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Ima na m:Help:Table.--Vatrena ptica (razgovor) 12:06, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Malo pažnje kod preuzimanja[uredi kôd]

Bok,

Molim te, malo pripazi kod preuzimanja članaka sa en wiki, ostavio si hrpu engleskih kategorija. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:31, 3. rujan 2008. (CEST)

Nogomet i naslovi[uredi kôd]

Bok,

Naslov Valencia CF statistika nije (blago rečeno) u duhu hrvatskog jezika. Molim te da pogledaš Kategorija:HNK Hajduk Split i Kategorija:Nogomet u Hrvatskoj. Molim te da tamo potražiš ideje o tome kako srediti tvoje članke. Pozdrav.

--Pancho W. Villa (razgovor) 06:41, 11. rujan 2008. (CEST)

Oprosti, ali nije mi jasno o čemu govoriš kad kažeš:
Wikicitati »Naslov Valencia CF statistika nije (blago rečeno) u duhu hrvatskog jezika, to sam uredi«

.

Hrvatski jezik ima svoju gramatiku i pravopis, a tvoji naslovi članaka nemaju ni subjekt ni predikat. Velika većina ih nije u skladu sa najosnovnijim pravilima hrvatskog jezika i izgleda kao da ih je smišljao netko kome hrvatski nije materinji jezik. Nadam se da je sad jasnije. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:27, 11. rujan 2008. (CEST)

Ne, ne mogu preusmjerit kategoriju. Kategorije se ne preusmjeravaju. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:11, 12. rujan 2008. (CEST)

Sezone[uredi kôd]

Sezone sportskih natjecanja se pišu u ovom formatu: Serie A 2007./2008.. Upravo takva poveznica se nalazi i na tvojoj stranici.

Molim te da sve dosadašnje i buduće naslove članaka i poveznice prilagodiš ovome.

Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:55, 11. rujan 2008. (CEST)

Može i ovaj oblik: Valencia C.F. – sezona 2008./09.. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:59, 11. rujan 2008. (CEST)

Ne znam je li to 100% ispravno, dogovori se na stranici za razgovor o kategoriji.--Vatrena ptica (razgovor) 16:37, 12. rujan 2008. (CEST)

U to vrijeme, je počelo stvaranje domaće lige koja će uključivati najbolje momčadi u zemlji. poradi malo na gramatici, u nekim tvojim člancima pojedine rečenice pa čak i čitavi odjeljci napisani su potpuno u neskladu s osnovnim pravilima hrvatskog jezika. West Brom 4ever 00:01, 13. rujan 2008. (CEST)

prijevodi[uredi kôd]

Nakon što je klub osnovan je, prvi susret Valencia je igrala daleko od kuće. Igrali su mjestu u Castellón, dana 21. svibnja 1919 Valencija je igrala protiv njihovih rivala Valencije Gimnástico, gdje su pobjedili sa 1-0.

počinjem lagano sumnjati da ti sam ne prevodiš tekstove, već imaš obilatu pomoć nekakvih programa. West Brom 4ever 13:12, 13. rujan 2008. (CEST)

Evo, da i ja odgovorim. Kako je WBA, također ljubitelj nogometa (autor je brojnih kvalitetnih članaka na ovu temu), već primjetio, tvoji naslovi članaka, kao i sami tekstovi, nisu u skladu s najosnovnijim pravilima hrvatskog jezika.
Što se tiče tebe kao novajlije ovdje, pa nije baš da si novi. Prvi tvoji doprinosi pod imenom Kaps su bili 26. lipnja, dakle, prije skoro 3 mjeseca. A pogotovo nisi novi s materinjim jezikom, što ti se prigovara.
S obzirom da pokrivaš vrlo uski raspon tema, da si imao volje, mogao si pohvatati sve konce do sad. Ono što posebno smeta je da neke stvari treba i po nekoliko puta popravljati iza tebe, što pokazuje da ti uopće ne provjeravaš što drugi suradnici popravljaju iza tebe, pa ja (a vjerojatno i drugi) stalno nailazim na jedne te iste greške, koje sam već popravio (i time ti pokazao kako treba raditi) na drugom mjestu.
Mi ovdje (barem ja tako volim misliti) imamo podosta strpljenja s novima, dok god vidimo da se ti novi trude da pohvataju što im se tumači. No, ti si ovdje već (nakon 2 i po mjeseca!) i ne spadaš u tu kategoriju i ja zapravo ne znam tko još ovdje s tvojim brojem doprinosa ima toliko problema da pohvata što mu se pokaže.
Zbog toga mislim da bi bilo krajnje vrijeme da malo više pažnje obratiš na to što drugi popravljaju iza tebe. Što se tiče jezika, ako ti je hrvatski materinji jezik, trebao bi ipak malo bolje baratati s njim. S obzirom da prevodiš sa engleske wikipedije, očito je da baš ne govoriš engleski kao profesionalac. Moguće je i da prevodiš uz pomoć Google translatora ili nekog drugog automatskog prevodioca. Kako god da prevodiš, prije nego snimiš stranicu, red je pročitati ima li smisla rečenica koju si napisao.
U svakom slučaju, članci moraju biti na nekom nivou, što se tiče gramatike i pravopisa, inače nam ne trebaju. A vjerujem da ti možeš, ako se potrudiš, pisati tako da ti se ne prigovara svaki čas zbog nečega.
Što se tiče biranja nekih tvojih članaka za izabrane, mogu samo reći da sam vidio pravopisne ispravke koji su na njima radili drugi suradnici, da bi članak mogao biti izabran.
--Pancho W. Villa (razgovor) 22:09, 14. rujan 2008. (CEST)

Kup UEFA finale 2004. počinje sa rečenicom "Finale Kupa UEFA 2004 ...". Interesantno kako ti osječaj za jezik proradi negdje između naslova i prve rečenice. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:13, 17. rujan 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Stranica s opisom treba izgledati otprilike ovako, ti nisi nositelj autorskog prava samo zato što postavljaš sliku. Također, nemoj slike zaštićene autorskim pravima postavljati u članke kao ukrase. To niti je potrebno, niti se slaže s uvjetima poštene upotrebe koje sam pišeš na stranice s opisima slika (Uporaba slike:Minimalna (1 članak)). Pozdrav --MayaSimFan 18:13, 15. rujan 2008. (CEST)

pravopis![uredi kôd]

ovdje. ajd molim te da prepraviš ostatak članka. pozdrav --zhile ¿ 09:34, 18. rujan 2008. (CEST)

pa iskreno trenutno nemam vremena a ni volje da se toliko posvetim jednom članku. za manchester i istru 1961 mi je trebalo par tjedana, pa onda rađe napišem kraće članke o više klubova. --zhile ¿ 22:03, 18. rujan 2008. (CEST)
ok ću sredit to danas il sutra. pozdrav --zhile ¿ 11:26, 20. rujan 2008. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

Podzrav.

Poveznice se pišu normalnim slovima, ovako. --Ante Perkovic (razgovor) 09:34, 21. rujan 2008. (CEST)

leeds[uredi kôd]

bok! evo sredio sam članak. malo sam se izgubio kod zadnje sezone, kod svih onih zabrana, kazna itd., pa sam to jednostavno skratio --zhile ¿ 12:47, 21. rujan 2008. (CEST)

bok! ajd biš moga kad radiš recimo na članku Valencia C.F. – sezona 2008./09. sve izmjene napravit odjednom. ovako imam puno posla da pregledam svaku promjenu. pozdrav :) --zhile ¿ 21:59, 22. rujan 2008. (CEST)

Angulo iz zaglavlja članka rođen je 1977. Jel to isti onaj kojeg u istom članku navodiš u predlošku {{Trener/izbornik/igrač}} na vrhu članka koji je rođen 1975 ?!?!? Ili mu je to reinkaracija bratića pod istim imenom ?!?!

DivJak (razgovor) 20:34, 23. rujan 2008. (CEST)

Hmmm, ispravljena godina na 1977. A ostalo ???? nije isti datum, a o mjestu rodjenja da ne govorim.

DivJak (razgovor) 08:07, 24. rujan 2008. (CEST)

Zaglavlje kod biografije[uredi kôd]

Početak članka kod biografije obično radimo ovako. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 17:35, 26. rujan 2008. (CEST)

Nenade, jesi li pokušao već doći na IRC? Hajde pokušaj :-)) --Roberta F. 22:17, 26. rujan 2008. (CEST)

sori, mislim da ti ne mogu pomoći oko toga. probaj pitat kojeg admina. pozdrav --zhile ¿ 22:23, 26. rujan 2008. (CEST)

a čuj, nisam baš stručnjak za to, bolje pitaj Mayu ona je zadužena za slike  ;) --zhile ¿ 23:41, 26. rujan 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Bok Nenade, stalno te nešto muče slike vidim ;o), trebalo bi to nekako dovesti u formu. Prije daljnjeg uređivanja slika (postavljanja i slično) molim te detaljno pročitaj Wikipedija:Korištenje slika i stranice koje su navedene u odlomku Vidi također. Oduzimamo jedni drugima puno vremena stalnim objašnjavanjem sličnih i istih situacija kod slika, samo zato jer suradnici uglavnom ne prouče sami prethodno. Ako nisi siguran u ispravnost postupka stavljanja slika, bolje ih nemoj stavljati. Rado ćemo pomoći u razjašnjavanju nekih pojedinosti u koje nisi siguran, ali molim te prije svega pročitaj ono što je napisano na stranicama koje sam ti dao, inače gubimo vrijeme svaki puta. Slobodno pitaj ako nešto nije jasno. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 17:45, 27. rujan 2008. (CEST)

kategorije[uredi kôd]

bok još jednom ;o), vezano uz kategoriju Kategorija:Treneri Valencia C.F., hoće li uskoro biti još članaka za konkretno tu kategoriju? jer nove se otvaraju ako za njih ima 5 ili više članaka, a do tada članak treba smjestiti u neku od već postojećih kategorija. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 21:18, 27. rujan 2008. (CEST)

bok, preporuka, u postavkama si upiši svoju email adresu, ionako ju nitko ne može vidjeti, ako izgubiš ili zaboraviš lozinku, moći ćeš ju dobiti natrag putem maila. --Dalibor Bosits © 20:11, 28. rujan 2008. (CEST)

leeds utd[uredi kôd]

pa treba još samo nešto sitno ispravit: podnaslove, slike i ref., al sve u svemu izgleda mi ok --zhile ¿ 12:05, 1. listopad 2008. (CEST)

pa mislim da možeš, ću pregledat još ja kasnije članak. eventualno da ubaciš još koje poznate bivše igrače, a možeš i onu najbolju postavu sa Igrači Leeds United A.F.C. --zhile ¿ 12:32, 1. listopad 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Slika:Premier League svg.png, Slika:Football League Championship.png i Slika:Football League One.png nemaju dobar izvor. Zašto nemaju dobar izvor piše ovdje kod objašnjenja za prvu sliku.

Kod Slika:Leeds United League Position.jpg nije potrebno objašnjenje poštene upotrebe iz jednostavnog razloga što se ta slika uopće ne koristi pod uvjetima poštene upotrebe nego pod creative commons licencijom. Mnogo o tome naravno piše ovdje. Osim toga, autorsko pravo ne zadržava Leeds United nego en:User:Chappy84 koji je nacrtao graf.

Ostaju još Slika:JStein1.jpg (bit će obrisana zbog nezadovoljavanja poštene upotrebe, a inače ni izvor nije dobar), Slika:Don Revie and Billy Bremner.jpg (koja će biti maknuta iz članka o Leeds Unitedu također zato što ne zadovoljava uvjete poštene upotrebe, a opet ni izvor nije dobar), Slika:John Charles '62.jpg (v. objašnjenje za sliku Jocka Steina) i Slika:BHampson1.jpg (v. objašnjenje za sliku Jocka Steina i Johna Charlesa). Također, ni kod jedne od te četiri slike nije dobro navedeno autorsko pravo zato što osobe koje su na fotografijama nisu slikale same sebe niti su te slike naručile. Uporaba slike:Minimalna (2 ili 3 članka) nije minimalna upotreba, a na dnu svake licencije inače lijepo piše Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Za svaku upotrebu, ne jedno objašnjenje za sve upotrebe.

Zaista te molim da proučiš Wikipedija:Korištenje slika, nije prvi put da ti ga linkam. Inače članci mogu preživjeti i bez slika, pogotovo bez krivo označenih slika. Pozdrav --MayaSimFan 13:14, 4. listopad 2008. (CEST)

Ne moraš me citirati --MayaSimFan 13:36, 4. listopad 2008. (CEST)

branko?[uredi kôd]

bok, koliko se ja sjećam ivanković nije bio trener irana na sp-u '06 tu. bio je u kvalifikacijama al ne i na samom prvenstvu, pogrešno je i na en. wiki. pozz --zhile ¿ 18:06, 7. listopad 2008. (CEST)

zanemari prethodnu poruku, moja greška pozz --zhile ¿ 18:14, 7. listopad 2008. (CEST)

predložak[uredi kôd]

bok, pa neznam baš kako napravit predložak, znam jedino ovakvu tablicu napravit pa nju možeš koristiti. pozdrav! --zhile ¿ 19:57, 9. listopad 2008. (CEST)

Ut.
Datum
Natjecanje
Kolo
Stadion
Protivnik
Rezultat
Izvještaj
1
2

Nema potrebe vikati. Nisam ja postavila {{SBris}}, ali kad si već pitao mene, evo. Kad postavljaš sliku, jedna od stvari na koje pristaješ klikom na "postavi datoteku" je i na čl. 3., točku 5. općih uvjeta "Kada pošaljete sliku na Wikipediju, vi ste joj dužni staviti i oznaku i obrazloženje." Nije točno da slika na en.wiki ne navodi [nikakav] izvor.

I molim te da prestaneš stavljati slike zaštićene autorskim pravima u sve moguće članke, predloške i na suradničke stranice, takve slike nisu za ukrašavanje. Ovo je već najmanje drugi put da citiram Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Za svaku upotrebu! Uporaba slike:Minimalna (2 članka i 1 predložak) niti je minimalna upotreba (možemo onda tako do 50 korištenja slike?) niti je posebno obrazloženje svake upotrebe.

Stvarno te i iskreno molim da pročitaš Wikipedija:Korištenje slika ili ako zbog postavljanja slika pati tvoj rad na člancima da ih jednostavno prestaneš postavljati. Velika većina članaka na hr.wiki savršeno dobro preživljava i bez slika zaštićenih autorskim pravima, a ako je takva slika baš neophodna uvijek će se naći netko tko će ju postaviti. Pozdrav --MayaSimFan 21:41, 9. listopad 2008. (CEST)

Bok Nenade, nikako te slike uglaviti a? ;o). Pogledao sam vašu raspravu, stavimo malo na stranu samu sliku i bit problema. Nakon toliko uputa koje ti je Maya dala, nakon toliko rečenica, mislim, Maya troši svoje slobodno vrijeme na tebe i nije plaćena za to, a ti joj onda odgovoriš na ovaj način: Daj molim te nemoj me mučiti time [1]. Zar ti to ne izgleda malo indolentno?. A glede slika, one nisu obavezne za nijedan članak, a kamoli slike zaštićene autorskim pravima. Ako ti je to previše i ne možeš pohvatati te stvari vezane uz slike, a one se na Wikipediji shvaćaju krajnje ozbiljno, pa onda ih jednostavno nemoj stavljati i riješen si muka ;). Zamolio bih te za malo više dobre volje u ovome, ako je to moguće; jer nije da Maya baš želi obrisati Tvoje slike i tebe gnjaviti s time jer nema drugog posla. Lijep pozdrav želim ;o) --Dalibor Bosits © 22:20, 9. listopad 2008. (CEST)
Ako na enwiki, s koje si preuzeo sliku, ne piše izvor slike, onda je ta slika kod nas nažalost za brisanje jer ne možeš odrediti izvor. Nije rijetkost da su slike na enwiki neispravno označene. --Dalibor Bosits © 12:04, 12. listopad 2008. (CEST)

Bok. Ako je slika tu da ilustrira članak Valencia CF onda se ne može koristiti u drugim člancima. Zato je slika maknuta iz članka Valencia C.F. – sezona 2008./09.. Pozdrav --MayaSimFan 14:37, 12. listopad 2008. (CEST)

Sezone[uredi kôd]

Nenade, mislim da ti je već 3 puta rečeno da se sezone pišu u obliku ".. 1997./1998.". Zašto, pobogu, uporno ignoriraš ovu uputu????? --Ante Perkovic (razgovor) 06:53, 13. listopad 2008. (CEST)

Pisanje datuma[uredi kôd]

27. travnja, 1950??? Ne znam kako si ti učio u školi, ali ja u životu, osim u tvojim člancima, nisma vidio zarez tamo gdje ga ti stavljaš. Je li tebi hrvatki materinji? --Ante Perkovic (razgovor) 06:56, 13. listopad 2008. (CEST)

Malo više pažnje?[uredi kôd]

Bok,

U tvojem radu se vidi napredak, neke stvari si očito naučio, ali molim te da ne ostavljaš iza sebe banalne greške koje je teško ili nemoguće pronaći i ispraviti.

Evo, za primjer, ovdje sam iza tebem u tom malom predlošku, ispravio:

  • Dodao točku iza 1962
  • Zamijenio "(" sa "/"
  • Prebacio {{ ispred <noinclude>
  • Prebacio interwiki ispred </noinclude>

Ne misliš li da je 4 tako očite greške malo previše za tako mali predožak? A nije prvi put da te se upozorava. Možeš li se potruditi da ne ostavljaš ovakve očite greške iza tebe? Bilo bi lijepo kad bi počeo čitati ono što utipkaš, sad se čini da to baš i ne radiš. --Ante Perkovic (razgovor) 07:09, 17. listopad 2008. (CEST)

Zaglavlje[uredi kôd]

Nenade, molim te da prepraviš zaglavlja na biografijama koja si započeo kako ih uobičajno započinjemo na Wikipediji na hrvatskome jeziku. Pogledaj kako je suradnica promijenila na Mohamedu Sissokou. U zagradu poslije imena pišemo mjesto rođenja, zarez, datum rođenja, crtica, mjesto smrti, zarez, datum smrti i zatvorimo zagradu, a nakon zagrade napišemo što je ili je bila osoba o kojoj se piše članak. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:04, 19. listopad 2008. (CEST)

Standardno pisanje zaglavlja[uredi kôd]

Ovako. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:23, 20. listopad 2008. (CEST)

sezone[uredi kôd]

(Predložak:Sezone La Lige) -> sezone se pišu u ovom obliku 2008./2009. ili kraće 2008./09. pozdrav! --zhile 21:33, 21. listopad 2008. (CEST)

da vidio sam, ali isto tako se treba i vidjeti na predlošku. ajd pliz ispravi to. pozz --zhile 22:01, 21. listopad 2008. (CEST)

opet...[uredi kôd]

Znam da si ovo citao, a ti opet sve suprotno od kako se zajednica dogovorila.--Uskboy 12:04, 25. listopad 2008. (CEST)

mislim da nema potrebe za novom raspravom, sve je već rečeno. ovo nije engleska wikipedija i nisu nam potrebne engleske kratice. --zhile 16:28, 25. listopad 2008. (CEST)
khm, meni se svejedno ne sviđa baš takva tablica, sve je nekako zbrčkano, na onoj drugoj se odmah lipo vidi koji su golmani, koji su napadači, itd. --zhile 11:37, 26. listopad 2008. (CET)

Savjet[uredi kôd]

Ne moraš stavljati u sažetak

...ne dirajte sve ću sredit.....

, jer je najjednostavniji način taj da postaviš {{radovi}} ili {{radovi24}} na početak članka.--Vatrena ptica (razgovor) 11:46, 26. listopad 2008. (CET)

Warsaw?[uredi kôd]

Molim te, ako već preuzimaš tekstove sa en wiki, nemojc pist o nekakim Shaktarima i Warsaw-ima. Engleskim nazivi poljskih gradova ovdje nema mjesta. --Ante Perkovic (razgovor) 16:54, 26. listopad 2008. (CET)

Točka iza godine[uredi kôd]

U hrvatskom jeziku postoji pravilo da iza navođenja godine ide točka, pošto se radi o rednom broju. Iako takvo pravilo ne postoji u engleskom jeziku, zamolio bih te da poštuješ pravilo hrvatskog pravopisa --Suradnik13 (razgovor) 18:11, 27. listopad 2008. (CET)

Također bih te zamolio da prevedeš sve do kraja. Recimo u tablici na dnu je ostao engleski [2] --Suradnik13 (razgovor) 18:34, 27. listopad 2008. (CET)

Engleski jezik[uredi kôd]

Nenade, ne služe se svi suradnici Wikipedije na hrvatskome jeziku samo engleskim jezikom, neki suradnici prevode isključivo s njemačkoga ili nekih drugih jezika, pa tvoja pretpostavka kako "svi" suradnici odmah znaju i prepoznaju engleske kratice zaista ne stoji. Na Wikipediji na hrvatskome jeziku težimo njegovanju hrvatskoga jezika i sve nazive koji imaju hrvatsku riječ, treba pisati na hrvatskome jeziku. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:44, 28. listopad 2008. (CET)


nagrade[uredi kôd]

Oko nagrada možeš pročitati klikom ovdje.--Uskboy 11:15, 31. listopad 2008. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Žuti karton


Nenade, Wikipedisti bi trebali s vremenom pisati sve bolje i bolje uređene tekstove bez pretjerane potrebe da netko drugi iza njih mora dotjerivati/lektorirati članak. Svatko od nas može pogriješiti i u početku imati poteškoća, no iritantno je što otvaraš nove članke, a prethodne nisi dotjerao na prihvatljivu razinu. Točke iza godine pojavljuju poput slučajnosti, iako točke iza godina u hrvatskome jeziku dodajemo kao i iza svih rednih brojeva, neki događaj u našemu jeziku ne zbiva se 2000 godina, već 2008. godine ili bilo koje druge. Rečenice poput: "On nije uspio podignutu, ni igru, ni moral svoje momčad ..." ili "...Klub je angažirao španjolskog dirigenta Pabla Sancheza Torellu, da sastavi glazbu za himnu Valencije, pod nazivom "Pasodoble"...". Prečesto rečenice nisu samo besmislene, pogrešno prevedene, već i gramatički/pravopisno neispravne. Vjerujem da na svome računalu imaš neki od programa za obradu teksta, a gotovo svaki od njih imaju i mogućnost provjere pravopisa, no niti to ne može pomoći ako je prijevod otprilike točan. Molim te prestani postavljati nove članke na Wikipediju na hrvatskome jeziku, a posveti se onim člancima koje si do sada postavio i potrudi se točno ih prevesti, te pravopisno i gramatički dotjerati. Google translator pri tome zaboravi, jer rečenice prevodi u besmislene tekstove, poput ovoga primjera Googlish na Uncyclopediji. Ako nastaviš s postavljanjem novih članaka bez prethodnog dotjerivanja prethodnih, biti ćeš nažalost blokiran na neko vrijeme. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:14, 31. listopad 2008. (CET)

Nenade, već si više puta bio upozoravan na propuste prilikom pisanja članaka, a jedan od razloga za te propuste mogla bi biti i nepotrebna brzina kojom uređuješ tekstove. Koliko vidim sada si krenuo u neke ispravke, ali u žurbi ponovno radiš propuste, poput zaboravljene točke iza godine. Pročitaj tekst polako, vidi kakav mu je smisao, gdje si pogriješio u sklonidbi, gdje u prijevodu, provjeri godine, točke, tipkarske pogreške, klikni na "Prikaži kako će izgledati", pogledaj kako će tekst izgledati, ispravi naknadno uočene pogreške i onda snimi. Suradnika u pravilu prvi puta blokiramo kratkotrajno, od nekoliko sati do nekoliko dana. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:17, 31. listopad 2008. (CET)

datumi[uredi kôd]

samo mala napomena: datumi se na hrvatskom ne pišu ovako 31-12-2008 pozdrav! --zhile 20:12, 1. studeni 2008. (CET)

all time[uredi kôd]

hm, možda Tablica (ili ljestvica) La Lige svih vremena
ps. i ja se nadam da će biti izabran --zhile 19:08, 3. studeni 2008. (CET)

Ignoriranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 dana!

Razlog je: Ignoriranje molbe


Nenade, blokiran si na dva dana. Molim te da u tome roku ne otvaraš novi suradnički račun, već obnovi znanje pravopisa i gramatike hrvatskoga jezika, te se nakon isteka blokade posveti pravopisnom dotjerivanju prethodno postavljenih članaka. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:08, 4. studeni 2008. (CET)

valencia[uredi kôd]

ok, ću pogledat večeras ili sutra. pozdrav! --zhile 18:07, 11. studeni 2008. (CET)

najljepše zahvaljujem na nagradi lijep pozdrav! --zhile 16:55, 12. studeni 2008. (CET)

SR Hrvatska, SFR Jugoslavija...[uredi kôd]

  • Evo gledam tvoj članak o Davoru Kusu. Za hrvatske sportaše državu rođenja ne treba navoditi u članku, dovoljno je napisati Rijeka (to je bitno strancima koji ne znaju gdje je Rijeka). Također, dogovor na hr wiki je da se kao država rođenja ne navodi SR Hrvatska ili SFRJ, već samo Hrvatska. Opet, to je bitno strancima da im malo približi povijest naše države. Pozdrav, --Mario Žamić (razgovor) 12:08, 13. studeni 2008. (CET)
Pa nije valjda brisanje dijela članka od 5.000 znakova manja izmjena. Ako si to slučajno stavio, nekoliko minuta kasnije napravi 'ko fol' izmjenu i stavi u sažetak Moja prošla izmjena je bila veća.--Vatrena ptica (razgovor) 11:22, 16. studeni 2008. (CET)

valencia 2[uredi kôd]

pa čini mi se ok, ako češ možeš naći još referenci na službenoj stranici. pozdrav! --zhile 19:19, 20. studeni 2008. (CET)

evo malo sam sredio to. pozdrav! --zhile 19:38, 22. studeni 2008. (CET)

Nenade, ako si maloprije pokušao doći na IRC, uspio si, ali te izbacilo. Pokušaj ponovno :-)) --Roberta F. 21:31, 22. studeni 2008. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Nenade, moraš znati da se i slike kategoriziraju, pogledaj već neke postavljene slike, da bi znao u čemu je štos. --Vatrena ptica (razgovor) 11:52, 26. studeni 2008. (CET)

Glasanje[uredi kôd]

Iako stoji preporuka da objasnim kako sam i zašto za neki članak glasovao, mislim da ipak nisam dužan objašnjavati svoje razloge. --Sjena 444 13:19, 29. studeni 2008. (CET)

Zaboravio? Kurtelacić 03:42, 6. prosinac 2008. (CET)

a na ovo? Kurtelacić 11:31, 7. prosinac 2008. (CET)
Kako sam ja to, molim te, trebao znat? Pitao sam te normalno, očekujem i normalan odgovor. Pozdrav Kurtelacić 15:48, 7. prosinac 2008. (CET)
Sve ok, stoj mi dobro Kurtelacić 21:22, 7. prosinac 2008. (CET)

Košarkaški klubovi[uredi kôd]

Nenade, vidim da ti koristiš tablicu trenutačne momčadi za košarkaške klubove kao npr. KK_Helios_Domžale, dosta dobro izgleda, samo se naziv kluba ne vidi ... kad stigneš molim te da se malo poigraš s tim, i dovedeš do perfekcije Zdravi bili! ----Jure Grm (razgovor) 21:14, 8. prosinac 2008. (CET)

U pravu si, sorry! Stavio sam u Kafić molbu da netko ko se razumije u razliku Firefox/Explorer apravi izmjenu tako da uvijek bude vidljivo --Jure Grm (razgovor) 22:02, 8. prosinac 2008. (CET)
bek šuter - imali smo jednog od najvećih - Perasovića. --ARMchoir 13:36, 9. prosinac 2008. (CET)
Imaš li neki poseban razlog da u košarkaškim predlošcima uz ime kluba stoji "roster", meni se to čini višak? Ja toliko, pa ti odluči! (btw. ja sam skinuo na Zadru , a ti vrati ako misliš da je potrebno?!) --Jure Grm (razgovor) 20:08, 13. prosinac 2008. (CET)
A šta se volin ljudima mišat u posal! Čudo jedno!! --Jure Grm (razgovor) 20:13, 13. prosinac 2008. (CET)
Treba pomoć u NLB predlošcima? Da se podijelimo? --Jure Grm (razgovor) 20:16, 13. prosinac 2008. (CET)
Ostavljam ti Budućnost i Vojvodinu, ipak si ušemio ove tablice, pa dok se ja s tim izborim, prođe godina ... -- Zdravi bili! --Jure Grm (razgovor) 01:14, 14. prosinac 2008. (CET)

Zahvaljujem na nagradi ... posebno je cijelim jer je došla iz struke! Ovom prilikom bih želio pozdraviti svoje susjede, rodbinu i prijatelje, zatim .... ouups malo sam se zanio! ... Hvala još jednom, samo zovi kad treba pomoći! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 17. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućeosme u 17:20 sati. (CET)

Komać da je polne[uredi kôd]

Nenade, hvala ti na čestitkama, sve bi od poželjenoga dobro došlo --Roberta F. 12:15, 12. prosinac 2008. (CET)

Tvrtka[uredi kôd]

Pozdrav kolega! Vidim da si više puta pisao o "tvrtkama"... Trtka se za to ne koristi, već je tvrtka sam naziv društva (pogledaj značenje riječi tvrtka na wiki =))... Bolje je upotrijebiti organizacija, kompanija i sl. ovisno o kontekstu. Bilo bi super kad bi stigao to promijeniti u svojim člancima... --Sjena 444 12:49, 19. prosinac 2008. (CET)

Poveznice[uredi kôd]

Gledao sam članak Sumrak (2008). Ti namjeravaš napisati članke o svim likovima iz tog filma (odnosno romana po kome je film nastao)? Ako ne, ukloni poveznice na članke koji nikad neće biti napisani.

Hr i en wiki se malo tu razlikuju, na en wiki su u stanju napisati članke o svim epizodama svih serijala Star treka, a onda to malo po malo spajati. Kod nas niti ima tako puno ljubitelja da bi pisali članke o svim likovima nekog teen romana (izuzetak je Harry Potter koji je i na hr Wiki dobio lijepu gimilicu članaka, štucajte vi koji ste zaslužni za to :-))), niti suradnici misle da su nam potrebni takvi članci (uglavnom).

Možda bi bilo vrijeme da napraviš pospremanje stranice za razgovor? (arhiviranje itd). Ako trebaš pomoć, javi. SpeedyGonsales 14:04, 10. siječanj 2009. (CET)