Razgovor sa suradnikom:Petar Adžaga

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Petar Adžaga, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.


Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija,
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići.


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete Signature icon.png ili OOjs UI icon signature-ltr.svg ili tako da napišete 4 tilde (tilda = AltGr + 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Petar Adžaga") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili planirate stvoriti.


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Neptune 🕉 the Mystic 17:54, 14. listopada 2021. (CEST)Reply[odgovori]

Ivana Brlić-Mažuranić[uredi kôd]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena u članku Ivana Brlić-Mažuranić nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. --Neptune 🕉 the Mystic 17:54, 14. listopada 2021. (CEST)Reply[odgovori]

Suradnička stranica[uredi kôd]

Srdačan pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:00, 15. listopada 2021. (CEST)Reply[odgovori]

Nekoliko uputa[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju, Petre, i hvala za dosadašnje doprinose. Možda ćete vidjeti da su neki od njih uklonjeni (nažalost bez obrazloženja, protivno našim pravilima WP:BONTON, WP:RAT, WP:NGN, WP:UREĐIVANJE i dr.) pa bih vam dao nekoliko dobronamjernih savjeta:

  • Wikipoveznice u pravilu dodajemo samo pri prvom spominjanju pojma u članku
  • Wikipoveznice ne stavljamo u naslove odjeljaka
  • Wikipoveznice na članke na Wikipedijama na drugim jezicima ne dodajemo
  • Ako se ne slažete s uklanjanjem uređivanja, imate ga pravo vratiti iz povijesti uređivanja stranice i zamoliti onoga tko je uređivanje uklonio da uklanjanje objasni; izbjegnite uređivački rat raspravom na stranici za razgovor članka

Možda i sami možete proći kroz svoja uređivanja i uskladiti ih s ovim uputama, a ono što ne popravite popravit će netko drugi. Nadam se da ćemo Vas i dalje viđati u člancima. Srdačno, ponor (razgovor) 15:59, 16. listopada 2021. (CEST)Reply[odgovori]

Facebook i Meta[uredi kôd]

Poštovani, članak o Facebooku nije članak o tvrtki Facebook, Inc. koja se danas zove Meta, nego o društvenoj mreži čije je ime ostalo isto. Molio bih Vas da to ne mijenjate. —Neptune 🕉 the Mystic 13:56, 4. studenoga 2021. (CET)Reply[odgovori]

U redu.Hvala. Petar Adžaga (razgovor) 14:02, 4. studenoga 2021. (CET)Reply[odgovori]