Razgovor sa suradnikom:Pišur Pinga

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Pišur Pinga, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Pišur Pinga") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

--Suradnik A10 (razgovor) 07:59, 27. siječnja 2020. (CET)

Popis u Sloveniji 1991.[uredi]

Molim Vas, provjerite Popis u Sloveniji 1991., mislim da wikipoveznice vode na naselja, a trebali bi na općine. Evo primjer što treba napraviti.--Suradnik A10 (razgovor) 16:27, 30. siječnja 2020. (CET)

Hej, svaka čast :). Samo nastavi tako! --Suradnik A10 (razgovor) 15:39, 31. siječnja 2020. (CET)
Mislim da se to čak i ohrabruje. Slobodno preuzmi, ali pazi da ih prevedeš na hrvatski. --Suradnik A10 (razgovor) 15:43, 31. siječnja 2020. (CET)

Lipa[uredi]

Kod razdvojbenih poveznica ne koristimo zareze nego zagrade, a kod naselja je to najčešće sa imenom općine i države (barem sam tako vidio u nama susjednim državama). Primjer. --Suradnik A10 (razgovor) 08:29, 4. veljače 2020. (CET)

Arapuša i drugo[uredi]

[1] Treba popraviti stil pisanja, treba vidjeti kako se navode izvori (autor, puni naziv, izdavač, godina izdanja) i kako se višestruko citira. Malo sam pogledao, pa sam uklonio nabrajanje prezimena (WP:NIJE) i čitav podnaslov Daytonski sporazum gdje je se navodi kao izvor sadržaj nečijeg hard diska(?!), a ovo što je kao arhivirano nema veze s onim što piše u članku.
[2] Preuzimanje s druge Wikipedije bez izvora nije mudra odluka.
[3] Postotke po dugogodišnjoj praksi u člancima o naseljima pišemo na dvije decimale (0,00). Tim više jer ovih 0,980 nema smisla, a 100% je 100,0%. Face-smile.svg
[4] Kao izvori se mogu koristiti samo podaci službenih statističkih institucija u Bosni i Hercegovini, što nasbih.com nije. [5] Paziti kad se preuzima iz drugih članaka da u tablici ne ostane drugo ime. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav!--Man_Usk recider 21:07, 18. veljače 2020. (CET)

U redu, pogledat ću na kiru, pa će tek onda nastaviti. --Pišur Pinga (razgovor) 09:01, 21. veljače 2020. (CET)
Nastavio si, ali ništa nisi popravio nego si nastavio još gore. Počeo si unositi netočne podatke! Ovdje u infookvir unosiš 56, a u tablicu 291 stanovnika. Niti jedno niti drugo nije točno! Još u tablicu navodiš i izvor u kojem piše ispravan podatak, time si u zabludu doveo i ophoditelje koji su pregledavali članak. I tako u niz novootvorenih članaka.--Man_Usk recider 22:53, 2. ožujka 2020. (CET)
Članci o naseljima u BiH imaju dosta statističkih podataka i čovjek se lako pogubi sa svim tim brojevima. Ako se ne snalaziš sa tolikim podacima, možda možeš raditi neke druge stvari na Wikipediji. Evo, recimo, ja se bavim rijekama i trenutno dopunjavam članke prijevodom sa en wikipedije. A nekima za sad samo u infookvir dodam sliku koju nađem na drugoj wikipediji. Ima dosta članaka koji uopće nemaju dodan infookvir (!). Kategorija:Održavanje Wikipedije je također neiscrpan izvor ideja što raditi. Pogledaj, pa razmisli, a ako ti zatreba pomoć, slobodno mi se obrati. --Suradnik A10 (razgovor) 00:21, 3. ožujka 2020. (CET)

Točnije koordinate[uredi]

Kad postavljate koordinate naselja u predložak, nastojte neka to bude na nekoliko decimala. Staviti jednu decimalu nije dovoljno precizno. Kubura (razgovor) 01:55, 24. veljače 2020. (CET)

Savjet[uredi]

Nemoj preuzimati članke sa sh.projekta jer su nepouzdani. Radije se posluži podatcima sa sr.wiki koja je kvalitetni projekt. Kubura (razgovor) 23:40, 13. ožujka 2020. (CET)