Razgovor sa suradnikom:Prera27

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Prera27, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Prera27") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 21:31, 13. veljače 2017. (CET)Odgovor[odgovori]

O suradničkim skupinama i slikama[uredi kôd]

Dragi Prera27,

registrirao si se danas, 13. veljače 2017. u 14:57:55 po SEV-u.

Na wikipediji na hrvatskome jeziku nema suradničke skupine koja bi ti mogla dodijeliti pravo koje navodiš u wikipedijinom kafiću. Naime, ovdje su navedena prava koja imaju administratori i birokrati wikipedije na hrvatskome jeziku, te trenutačno ni jedni niti drugi nemaju mogućnost dodjele statusâ koje si naveo u wikipedijinom kafiću.

Lijepo je da ste se obavijestili o statusu automatski potvrđenih suradnika, jer je tamo navedeno tehničko ograničenje koje upravo omogućava svima novopridošlim suradnicima da prvo malo prouče rad na wikipediji, kao što su wikipedijin tečaj o slikama, pravila o poštenoj upotrebi, te najvažnije službenu wikipedijsku smjernicu wikipedija: uporaba slika.

U ta četiri dana lako ćeš se upoznati sa svim detaljima, najlakše preko primjera već dosad postavljenih slika. Posebno:FileList, gdje se, kada i kako rabe oznake za slike, pregled kategorija Pravedna uporaba, Slike Creative Commons, Slike u javnom vlasništvu, Slike prema autorskom pravu, i sl.

Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,33; 13. veljače 2017. (SEV)