Razgovor sa suradnikom:Rihucro

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 20:53, 4. studenog 2006. (CET)

slika[uredi]

Slika:Wentworth miller.jpg je pobrisana. Razlozi se mogu zaključiti iz teksta na posebno:upload koji ste imali prilike pročitati prije samog uploada. Molim da prije slijedećeg uploada ipak pročitate što piše na stranici. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 21:37, 4. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Rihucro,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:44, 15. studenog 2006. (CET)

Horoskop[uredi]

Ne znam zašto ne paziš na prijašnje doprinose na stranicama horoskopa, ali uvijek nešto pobrišeš i preoblikuješ članak. Kako značajno narušiš zamišljeni oblik članka i neke postavke koje su tamo da bi olakšale daljnje unose, skoro sam uvijek prisiljena pobrisati tvoje doprinose. Pokušaj raditi opreznije i nemoj brisati ono što je već napisano. Pozdrav --Roberta F. 20:52, 22. studeni 2006. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Bok. Zamolila bih te da kod uređivanja članaka koristiš tipku Prikaži kako će izgledati zato što inače, uz stalne sitne izmjene, zatrpavaš nedavne promjene. Pozdrav :) --MayaSimFan 17:22, 26. prosinac 2006. (CET)

Prikazi kako ce izgledati.gif

Stranica suradnika[uredi]

Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 11:56, 11. siječanj 2007. (CET)

wikipoveznice - 2 upute[uredi]

Bok,

Upute su vidljive iz ovog primjera. Pozdrav! --Tycho Brahe 18:34, 14. siječanj 2007. (CET)

Hm, očito ih nisi shvatio. Moga si pitat, ali kad već nisi...

Ovako... Nakon tvoje promjene, ja sam prvo pojednostavnio wikipoveznice (sve je vidljivo iz primjera, mislim da ne treba pojašnjavati), a zatim sam maknuo poveznice koje su bile nepotrebne (i ovdje je sve vidljivo iz primjera).

Pozdrav :) --Tycho Brahe 11:02, 21. siječanj 2007. (CET)

wikipoveznice, klapa 3[uredi]

Bok,


Svaka čast na trudu, ali daj molim te poslušaj kad ti se nešto kaže.

Ako ti je već objašenjeno da NE postavljaš po 500 poveznica na isti pojam, zašto onda OPET radiš istu stvar??? --Tycho Brahe 18:30, 26. siječanj 2007. (CET)

Ponovit ću i ja ono što vidim da je Tycho Brahe već nekoliko puta naglasio: nije potrebno pretjerivati s poveznicama na isti članak. U članku Gerald Ford dodao si previše poveznica na Sjedinjene Američke Države, a dovoljna je samo jedna, ona prva. Nije nam cilj da čitav članak bude plave boje.--Donatus 18:23, 2. veljača 2007. (CET)
Hebate led, pa već ti 4. put objašnjavamo iste stvari!!!
Nemoj stavljat milijun istih poveznica na stranicu!!!
Nemoj pisat [[književnik|književnik]] kad možeš [[književnik]].
Koji dio ti nije jasan??? --Ante Perkovic 19:03, 2. veljača 2007. (CET)

Žuti karton[uredi]

Žuti kartonJoš jedno zasipanje neke stranice viškom poveznica (nakon što si 4-5 puta upozoren) i morat ću te blokirati na neko vrijeme.

Ne toliko zato što radiš štetu (a radiš je, jer se iza tebe treba raditi više nego što bi trebalo da tvojih doprinosa nema) nego zato jer je to očito jedini način da staneš i pročitaš što ti pokušavamo objasniti.

--Ante Perkovic 21:45, 5. veljača 2007. (CET)

Komunikacija[uredi]

Osim što očekujemo od tebe da počneš stavljati poveznice kako treba, vrijeme je i da počneš komunicirati s nama, za prvu ruku možeš odgovoriti i na svojoj stranici za razgovor, svejedno, samo već jednom počni odgovarati na naše upute. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:54, 5. veljača 2007. (CET)

crveni karton[uredi]

Pozdrav,

Povijest promjena na ovoj stranici za razgovor pokazuje izrazitu nesklonost komuniciranju sa ostalim suradnicima.

Iznimno je teško vjerovati da nikad nisi primjetio narančastu traku na vrhu stranicu koja ti govori da imaš novu poruku, pa možemo samo zaključiti da je tvoje neodgovaranje na naše upite, te stalno ponavljanje istih grešaka rezultat bahatosti s tvoje strane.

Zbog toga sam prisiljen blokirati te na 2 tjedna, s tim što ostavljam drugim adminima na volju da te odblokiraju čim pokažeš neku normalnu razinu komunikativnosti.

Prođe li 2 tjedna bez tvojeg reagiranja na ovoj stranici (ovdje možeš pisati i kad si blokiran), pretpostavit ćemo da te jednostavno nije bilo na wikiju. Budeš li iza toga opet radio iste probleme, opet ćeš biti blokiran.

Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 18:30, 8. veljača 2007. (CET)