Razgovor sa suradnikom:Roxi007

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 04:51, 18. listopada 2010. (CEST)

Dobro došla[uredi]

Bog, Roxi007. Vidin da si se uvatila glazbenih članaka i za početak ti dobro ide. Pošto radin na istoj tematici (što možeš vidit na mojoj suradničkoj stranici) nudin ti pomoć ako zapneš negdi. Ako imaš koje pitanje, slobodno pitaj. Pozdrav. Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 22:11, 18. listopada 2010. (CEST)

Hey, hvala na dobrodoslici i na pohvali (sada imam jos vecu motivaciju za rad)... Vidjela sam u popisu tvojih radova da si uređivao stranicu o Aaliyah.. Nadam se da nisam ništa loše napravila što sam stranicu 'malo preuredila'.. Nisam previse razmisljala kad sam pocela pisat o njoj.. :) Eh, trebala bi mi mala pomoc.. Pisem clanak o Dioru, i htjela bih staviti u članak onaj 'kvadrat' sa osnovnim podacima, ali stvarno neznam kako bi to trebala napraviti.. Svasta sam vec isprobala, ali nikako ne mogu shvatiti kako.. Cijela stranica se samo crveni.. Btw. nadam se da sam u dobrome odlomku odgovorila na poruku.. Stvarno mi nejde sve ovo.. ;) --Roxi007 (razgovor) 00:27, 19. listopada 2010. (CEST)

Sve OK, početnica si. Face-smile.svg Što se tiče odlomka, kad nekom odgovaraš napravi to na stranici suradnika koji ti je posla poruku jer tako bude obaviješten. Za Aaliyah nisan još vidija članak, al pogledat ću izmjene. Kvadrat koji te muči se inače zove infookvir i za svaki članak ide posebni. Najpreciznije informacije ćeš naći u uvodnom tečaju. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 00:49, 19. listopada 2010. (CEST)
Evo, popis infookvira prema kojem možeš odabrat koji ti odgovara za pojedini članak. Ako ti je lakše možeš pogledat koji infookvir se koristi u sličnom članku te ga kopirati (kako ti je odgovoreno u Kafiću). Ako te nešto zanima, upitaj. Face-smile.svg BlackArrow (razgovor) 17:57, 19. listopada 2010. (CEST)

Uređivač teksta[uredi]

Roxi007, prije nego što snimiš neki tekst na Wikipediju, uredi ga u nekom od uređivača teksta, provjeri prijevod, pravopis i tek onda snimi na Wikipediju. Ovako neuređeni tekstovi neće moći stajati u imenskom prostoru i trebaju detaljno lektoriranje, a djelomično i prijevod, jer su neke od rečenica prilično bez smisla. Molim te potrudi se malo više oko uređivanja jednog članka, prije nego snimiš novi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:39, 19. listopada 2010. (CEST)