Razgovor sa suradnikom:ScopeCalf

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

ScopeCalf, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:ScopeCalf") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:20, 6. rujna 2014. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Ulysses T. (razgovor) 01:10, 6. rujna 2014. (CEST)

Izvori i Vanjske poveznice[uredi]

Bok ScopeCalf! Zahvaljujem ti za vrijedne doprinose, u kojima sam primijetio da ne razlikuješ "Izvore" od "Vanjskih poveznica". Pogledaj razlike u uputama Navođenje izvora i Vanjske poveznice. Kad malo "uhvatiš" vremena, prouči dodatno i Uvodni tečaj: nije preopširan, a koristi pročitati ga... Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 10:35, 30. listopada 2014. (CET)

Prikaži 2[uredi]

Jeste li pročitali što piše pod gornjim naslovom Prikaži, jeste li bacili oko na Navođenje izvora i Vanjske poveznice?--Ivica Vlahović (razgovor) 22:22, 2. studenog 2014. (CET)

Jesam, pročitao sam. Odmah sam se bacio na ispravljanje onog što sam ostavio iza sebe. ScopeCalf (razgovor) 22:31, 2. studenog 2014. (CET)
Pohvalno, samo naprijed. Uz pozdrave zahvaljujem na brzom odgovoru.--Ivica Vlahović (razgovor) 22:38, 2. studenog 2014. (CET)
Hvala. Moje isprike zbog mojih učestalih ispravaka koje ti zadaju nepotrebni posao. ScopeCalf (razgovor) 22:51, 2. studenog 2014. (CET)
Nema na čemu. Nije nepotreban, a nije ni posao, ipak je Wikipedija volonterski projekt i veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da se suradnici trude doprinositi. Ako što zapne viči--Ivica Vlahović (razgovor) 22:59, 2. studenog 2014. (CET)

Izvori i Vanjske poveznice 2.x[uredi]

Bok ScopeCalf! Vidim da se još mučiš s izvorima i vanjskim poveznicama... Svakako pročitaj još jednom koja je razlika između ta dva pojma i koje značenje imaju u člancima na Wikipediji. Pogledaj kako izgleda, tj. "otvori" npr. članak Instrumentalna_glazba: iako nije velik, tu je sve na svome mjestu pa usporedi kako se što i gdje postavlja i kako to u konačnici izgleda. Molim te, ne mijenjaj u člancima podnaslove koje još sasvim ne razumiješ, radije pitaj nekoga od nas koji ti pišemo (klik na drugi dio mojega imena vodi te na moju stranicu za razgovor). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 23:08, 2. studenog 2014. (CET)