Razgovor sa suradnikom:Serious19

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Serious19, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Serious19") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 22:04, 20. kolovoza 2019. (CEST)

Pozdrav[uredi]

[1] Aj, vrati nan se, samo nemoj upast u crnu rupu :) Kubura (razgovor) 22:03, 23. kolovoza 2019. (CEST)


Kubura - Upao sam ja u vec puno crnih rupa :P Trenutno poslom izvan drzave pa nemam bas neta na razbacivanje i uredivanje. Pozdrav! --Serious19 (razgovor) 22:07, 23. kolovoza 2019. (CEST)

Dobrodošli![uredi]

Pozdrav i od mene! Drago mi je vidjeti nove suradnike kako se neumorno primaju poboljšavanju članaka, samo naprijed! Par dobronamjernih napomena:

 • Pri komunikaciji s drugim suradnicima postoje dvije opcije:
  1. Možeš odgovarati na poruke na svojoj stranici za razgovor, kao što si odgovorio suradniku Kubura. Ako se odlučiš za to, moraš suradnicima dati doznanja da si odgovorio na njihovu poruku. To ćeš napraviti tako da prije svog odgovora napišeš {{ping|suradničko ime osobe kojoj odgovaraš}}, npr. {{ping|Kubura}} ako njemu odgovaraš. Kad to napraviš, njemu će doći obavijest da si ga spomenuo u svom odgovoru, pa možete lakše nastaviti komunikaciju.
  2. Drugi način je da odeš na stranicu za razgovor suradnika kojem odgovaraš (pored potpisa postoji poveznica razgovor), na vrhu stranice za razgovor postoji gumb Dodaj temu, i ondje pišeš svoj odgovor.
 • Koju god metodu odlučio koristiti, poželjno je uvuči svoj odgovor, tako da staviš dvotočku na početak idučeg reda, i u tom novom redu napišeš svoj odgovor (npr. :Odgovor).
 • Naravno, za koju se god metodu odlučio, nemoj se zaboraviti potpisati sa --~~~~.
 • Engleski izraz event horizon ima službeni hrvatski prijevod - događajni obzor, ili, ako ćemo po hrengleskom - horizont događaja. Vrlo se važno držati prihvaćene terminologije kako bi čitatelji ove enciklopedije odmah znali o čemu je riječ. Tvoj termin event horizonta iskreno prvi put čujem, i asocira me na događaj (ili akciju) koji horizont vrši kako bi privukao stvari u crnu rupu, što nije baš najtočnije...

Samo hrabro nastavi sa radom, super ti ide! Ako trebaš bilo kakvu pomoć, ako negdje zapneš, ili ti bilo što nije jasno, slobodno se javi! Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 23:51, 23. kolovoza 2019. (CEST)


Ivi104

Puno hvala na smjernicama i prijevodu!

Drago mi je da sam clan!

--Serious19 (razgovor) 00:09, 24. kolovoza 2019. (CEST)

Jest, osvježenje si, Seriouse19! Ozbiljno! (=Serious :) ) Kubura (razgovor) 22:12, 24. kolovoza 2019. (CEST)

Kubura
:)