Razgovor sa suradnikom:SpeedyGonsales/Arhiv 7

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pavelić i Tito[uredi kôd]

Slobodno premjesti tekst u wikiknjigu. Ako želiš možeš napisati da si preuzeo s wikipedije, a ako ne želiš ne treba. Tekst je pored ostalog bio test da bi se vidjelo koliko ima šanse za preživljavanje. Danas sam posjetio wikiknjigu i moram priznati da nisam našao niti tih 9 članaka kojih imamo. rjecina 01:10, 10.10.2006

Stalni IP?[uredi kôd]

Bok,

Možeš li provjeriti je li adresa 83.131.240.181 stalna? Sudeći po doprinosima (+ ovo), ja mislim da jest. Ako stvarno jest, mogli bi ga blokirat na jedno godinu dana. Šta kažeš? --Tycho Brahe 21:01, 16. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Trebam pomoć wiki-stručnjaka oko velikog projekta kolaborativnog razvoja online dokumenata[uredi kôd]

Pozdrav Speedy!

Ime mi je Duje Bonacci, i glasnogovornik sam Instituta 'Ruđer Bošković'. S nizom sam kolega trenutno uključen u organizaciju 2. kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva, koji bi se trebao održati u svibnju slijedeće godine u Splitu. Kako službena objava samog kongresa još nije krenula, molim te da ovu informaciju (još) ne razglašavaš (službena objava će biti krajem studenog ili početkom prosinca).

E sad, što mene muči vezano za wiki... Cilj je kongresa razviti nekoliko strateških dokumenata i pridruženih im akcijskih planova za rješavanje niza aktualnih problema u hrvatskom sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Rad na dokumentima bi krenuo od same objave kongresa, trajao bi do nekih mjesec dana prije početka kongresa, a njihove završne inačice bi onda bile predstavljene na samom kongresu.

U rad na tim dokumentima želimo uključiti što veći broj hrvatskih znanstvenika, stručnjaka i studenata koji žive i rade što u Hrvatskoj, što u inozemstvu. Za to nam stoga treba nekakav online kolaboracijski alat koji bi svima zainteresiranima među njima omogućio aktivno sudjelovanje u radu na tim dokumentima. Meni je wiki odmah pao na pamet kao mogućnost, a kolege iz organizacijskog odbora su se složile s time.

No sada imamo veliki problem čisto tehničke prirode - nismo sigurni kako na wikiju organizirati rad na takvim dokumentima: koliko nam treba moderatora za svaki pojedini dokument i kakvu ulogu moderatori točno trebaju imati; kolike ovlasti trebaju biti dopuštene 'običnim' korisnicima i kako maksimizirati učinkovitost njihovog sudjelovanja tako da osjete da stvarno mogu doprinijeti cijeloj stvari; kako početno strukturirati dokumente da ih je poslije što lakše suvislo razrađivati; i brojna druga sitnija pitanja...

Budući da si admin hr wikija, vjerujem da ćeš imati puno bolji pregled kako riješiti barem neke od tih problema. Ako imaš vremena i volje, rado bih se mailao, čuo ili vidio s tobom vezano uz tu temu. Moj mail je dbonacci@irb.hr, pa ako si od volje samo mi pošalji kratki mail pa ću ti mailati i ostale moje kontakt podatke.

Bok.... Od Roberte sam čuo da s si stručnjak za IRC a ja imam stanovite problema sa njm. Naime, uredno sam ga skinuo, instalirao i logirao se na hr wikipediji ali kad pokušam poslati poruku jednostavno me izbaci i isključi se sam ... nije mi uopće jasno zašto. Možda je to neka beta verzija ili se XP štiti sam... ne znam... ako mi možeš nekako pomoći bit ću ti zahvalan..... Wenders

IRC pojašnjenje[uredi kôd]

Imam XP Professional, a što se tiče vatrozida nisam ništa sam dograđivao osim što mi se XP često sam nadograđivao sa neta... što je bilo u updateima često niti sam ne znam... nekada se događa da jednostavno neke aplikacije ne može progutati.... nedavno recimo nije htio prihvatiti noviji MSN messenger pa sam morao zbrisati i stari... Unaprijed hvala..... Pozdrav Wenders 20:35, 4. studeni 2006. (CET)

Desert[uredi kôd]

Dogovorili smo se na IRC-u da ti dam omiljeni wiki desert  :-)) --Roberta F. 13:50, 5. studenog 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče SpeedyGonsales,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:54, 15. studenog 2006. (CET)

Suradničko ime[uredi kôd]

Bok! Jučer te tražio na irc-u suradnik: Michał P., jer želi promijeniti suradničko ime. Rekao sam mu da postavi zahtjev na odgovarajuću stranicu, pa se sad nalazi ovdje.--Donatus 17:40, 19. studenog 2006. (CET)


Borovino također želi promjenu imena. :-)) --Roberta F. 22:06, 29. studeni 2006. (CET)

Promjena imena[uredi kôd]

Thanx na postupku promjene imena.--Borovino 08:43, 2. prosinac 2006. (CET)

Licitacija godina[uredi kôd]

Ah, kako se kaže mladost - ludost :-))), puno hvala --Roberta F. 22:04, 12. prosinac 2006. (CET)

Hvala i zamolba[uredi kôd]

Zahvaljujem za dodjelu bot statusa mom botu. Samo mala zamolba Wikipedija:Zahtjev za premještanje stranice. Hvala. Leona 17:08, 18. prosinac 2006. (CET)

Hvala na premještanju. Leona 17:37, 18. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Sretan Božić i nova 2007. godina! --Flopy 12:57, 22. prosinac 2006. (CET)

OK... Mičem malo kasnije... moram sad van :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je DoX (razgovordoprinosi)

Dobar dan. Ja sam napisala članak ,,Magistra". Moram priznati da sam i sama bila dubiozna oko njega i ne snađoh se baš najbolje. Ako biste mi pomogli, bila bih zahvalna, iako nisam sigurna ni oko čega mi točno treba pomoć... — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.3.104 (razgovordoprinosi)

sretni blagdani --NI 18:58, 28. prosinac 2006. (CET)

hvala :)[uredi kôd]

zavrseni. sada posao. kad nadem posao, VKokielov-->Zagreb. --VKokielov 15:15, 6. siječanj 2007. (CET)

Sljedeca prica na redu bit ce opet Tolstoj - "Zar treba covjeku puno zemlje?" --VKokielov 22:13, 6. siječanj 2007. (CET)
asti koliko san danas pokra muzike. hehe --West Brom 4ever ® 22:17, 6. siječanj 2007. (CET)

Evropa ili Europa[uredi kôd]

U hrvatskom je jeziku jednakovrijedno upotrebljavanje izraza Evropa i Europa. Pritom se pozivam na Anićev riječnik iz 2000. godine kao referencu.Brunislav 18:23, 7. siječanj 2007. (CET)

Speedy molim te na IRC, hitno je. Ja ću se tebi javit kad dođeš, pošto mi neće uč. Aj molim te starno je hitno. --89.172.107.15 19:02, 7. siječanj 2007. (CET)


Sppedy, Edgar je. Čuj, blokiran sam jer se opet ispostavilo dam imam čarapka, što nije istina. Šalov je tamo rekao kakve su se slučajnosti dogodile, ali i iznio je neke dokaze kao npr. da su nam se vremena uređivanja poklapala, te da nam IP niti u jednom trenuttku nije bio isti tj. njegov nikad nije bio kao ijedan moj (jer svaki put kad izađem i uđem on se mijenja). Zato tražio bih još jednu provjeru i razgovor od tebe da se dokaže istina. --89.172.122.202 11:44, 9. siječanj 2007. (CET)

The IRC robot.[uredi kôd]

Hello, I'm from the Arabic wikipedia. while I was visiting #wikipedia-hr, I noticed your IRC bot and liked it. I'm wondering if I can have a copy of it to use it myself. thanks in advance. I can be reached here.--81.10.41.111 20:54, 12. siječanj 2007. (CET)

Hello again, I sent you an email through wikipedia... I don't know if you got or not..anyway, wanted to told you that..--196.218.19.115 00:41, 16. siječanj 2007. (CET)

Evo bot je pokrenut i radi, slaže parametre svaki u svoj red. Leona 20:51, 13. siječanj 2007. (CET)

courier pita[uredi kôd]

Na srpskoj wiki, kako bismo mogli da nazovemo "Croatia Airlines" u cirilici? Pitam za mislenje, a najvise za to kako sve izgovarate taj naziv kad ga spominjate u govoru. --VKokielov 04:20, 16. siječanj 2007. (CET)

fala. tako sada i je, so I won't even mention it. --VKokielov 19:16, 16. siječanj 2007. (CET)

Pomoć![uredi kôd]

Bog, Speedy. Treba mi jedno malo pojašnjenje. Naime, pokušao sam editirati talk-page članka Paganija na engleskoj Wikipediji i našao se u sto čuda kad me je nekakav tip pod imenom Pax Equilibrium odjednom optužio da sam nekakav user Afrika Paprika koji ga, navodno, već duže vrijeme ugnjetava. Njegove tvrdnje je, navodno, potvrdio nekakav checkuser, a meni nikako ne ide u glavu kako je to moguće kad nisam taj. Na osnovu toga su mi tamo blokirali pristup, a taj tip Pax me neosnovano blati uzduž i poprijeko. Sad, to nije bitno, ali me živo zanima (pošto sam pronašao tvoje ime među checkuserima) kako funkcionira ta provjera usera, kad su u stanju napravit takvu grešku. Dakle, molio bih te da mi objasniš kako teče provjera nekog IP-a, tim prije što dinamičke IP-e može koristiti tko hoće, pa se preko jednog te istog u različito vrijrme mogu javljati različite osobe. Hvala unaprijed. 194.152.217.129 17:07, 17. siječanj 2007. (CET)

Najprije: hvala na odgovoru. To, međutim, ne pojašnjava moju situaciju. Ako pogledaš "doprinose" s 194.152.217.129 na engleskoj Wiki, vidjet ćeš da s tog IP-a nije došao niti jedan vulgarizam ili neutemeljena tvrdnja, čak ni na najstarija dva koji nisu moji, a ipak mi uporno pripisuju raznorazne svinjarije. To je čisto maltretiranje, tim prije što se i na samoj Wiki priznaje kako se ne može sa sigurnošću utvrditi tko se krije iza nekog IP-a. ako se već dopušta da ljudi pristupaju neregistrirano, onda ih se ne može apriori optuživati za bilo što kad se ne zna njihov identitet. Jedini način da se to ublaži (jer izbjeći se ne može) jest da se doopusti pristup samo registriranim korisnicima pa će se tako zlonamjernici svaki put morati registrirati, što je ipak jedna psihološka barijera za neke vandale "na brzaka". Tako će ih se moći i efikasnije uklanjati, blokitanjem samog korisnika. Onaj tip Pax, recimo, na svaki je IP preko kojeg sam pristupio wikipediji, a koji mi je slučajno dodjeljen, zalijepio naljepnicu sumnjivog vandala. Pretpostavljam da je to učinio i ostalima koji mu se nisu svidjeli, pa sad hrpetina IP adresa iz Hrvatske na engleskoj Wiki ima tu etiketu pa je sumnjivac bilo tko tko preko njih pristupi. To je nevjerojatna politika, rekao bih: bezumna. Tim prije što je definicija "sock puppet-a" alias user, a ne slučajni IP. Ludnica! Nadalje, ako bih se i registrirao, što mi je bila prvotna namjera, opet bi neki "check" na nečiji zahtjev mogao "potvrditi" da sam ja neki "sock puppet", tako da to i nije zaštita.194.152.217.129 16:42, 30. siječanj 2007. (CET)
E, još jedna stvar: ne mislim se kriti iza nekog drugog proxija; nisam nikog maltretirao niti vandalizirao stranice i nemam se čega stidjeti. Uzmem li novi proxy, otvoreno ću reći da sam to ja i to će opet dovesti do blokiranja, jer me uporno proglašavaju nekim drugim tipom (neki Afrika Paprika). Čitava situacija je vrlo apsurdna.194.152.217.129 16:47, 30. siječanj 2007. (CET)

Sopranosi[uredi kôd]

Hm, imamo

i ovaj okvirić koji više ne bježi :-)) --Roberta F. 00:13, 19. siječanj 2007. (CET),

Najstarije stranice[uredi kôd]

Znaš li možda zašto se ovdje ne prikazuju doista najstarije stranice? Na engleskoj wikipediji bilježe se stranice od 2004., a ovako ispada da je najstarija stranica na hr.wikipedia.org stranica Đuro Tiljak iz rujna 2005. Kad neki novinar bude pisao o našem projektu, dobit će pogrješnu informaciju. Postoji li način kako da se dobije popis, recimo, prvih 1000 stranica. Hvala! --Josip65 08:56, 19. siječanj 2007. (CET)

Zahtjev za promjenu imena[uredi kôd]

Suradnica Sapphire želi promijeniti ime. :-)) --Roberta F. 18:39, 21. siječanj 2007. (CET)

Pohvala[uredi kôd]

Veoma si to dobro rekao za drzanje Isusovih rijeci u svom komentaru. Nadam se da bar ti drzis njegove rijeci koliko mozes.

Veoma pohvalno.

S postovanjem, Dario— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 85.94.141.229 (razgovordoprinosi)

baš bi trebalo uposliti bota za točke iza godine [1].
pozdrav, :-) --West Brom 4ever ® 18:40, 6. veljača 2007. (CET)

Ne shvaćam[uredi kôd]

Zašto ne postoji posebna stranica za likove ?????? Jer ovo je sapunica, i ima previše informacija da stavimo SVE na jednu stranicu. Ne vidim u čemu je problem. Franko.

Aj na IRC Speedy, ako imaš vremena --89.172.102.48 22:24, 26. veljača 2007. (CET)

Motori, motori...[uredi kôd]

Pojavljuju se članci o motorima: Redni motori, Bokser-motor, Motor s unutarnjim izgaranjem ... Koliko sam vidio ti si otvorio članak Motor u koji bi trebalo uvrstiti sve ostale.  :-)) --dtom 12:08, 2. ožujak 2007. (CET)

Dan od 24 sata?[uredi kôd]

Ovaj je suradnik poput Jacka Bauera
Hmmm :-))--Roberta F. 23:06, 4. ožujak 2007. (CET)

Zahtjev za bota[uredi kôd]

Ima nekih novih zahtjeva za bota Jack :-)) --Roberta F. 20:43, 23. ožujak 2007. (CET)

Na današnji dan[uredi kôd]

Možeš li molim te iz teksta izbrisati ""nakon spuštanja u Klagenfurtu" jer je slika iz HRZ-a pa ostavi samo "na slici s MiG-om 21".(malo i) Puno hvala unaprijed. --89.164.90.10 12:02, 25. ožujak 2007. (CEST)

Sory--dtom 12:03, 25. ožujak 2007. (CEST)

Hvala na replici[uredi kôd]

Dragi SpeedyGonsales, hvala na pristojnoj replici. Budući da se ovdje polemike ne ohrabruju, ubuduće ću se suzdržati.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ygraine (razgovordoprinosi)

FT Marinetti[uredi kôd]

Dragi SpeedyGonsales, otkrila sam grešku u samom naslovu članka i ne znam je ispraviti. Nije "Fillippo Marinetti" nego "Filippo Tommaso Marinetti" (dva imena, i jedno 'l' u 'Filippo').— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ygraine (razgovordoprinosi)

Pozdrav[uredi kôd]

Sam da te pozdravim. Kak ide pos'o? --Marijan 22:56, 1. travanj 2007. (CEST) (Aquarius, Jarun)

Filmovi[uredi kôd]

Bok. Jućer smo razgovarali i rekao si mi da si poslao popis filmova na moju e-mail adresu, ali ja sam pogledao i nisam ništa našao. Pretpostavljam da si poslao na: ... U svakom slučaju, pošalji još jednom. Ili, reci mi svoju adresu. Pozdrav. --Seiya 09:29, 4. travanj 2007. (CEST)

EVO MOŽDA ME UOČIŠ[uredi kôd]

ej, ovo šta ti radiš sa mnon je sramotno i bezobrazno i bezrazložno.. slobodno me prekini... ovako odoka, tri miseca čekan na onu sliku.. i stvarno se više ne vadi na zauzetost, jer si prevršia mjeru. eto. --West Brom 4ever ® 23:50, 7. travanj 2007. (CEST)

sritan ti uskrs. --West Brom 4ever ® 13:43, 8. travanj 2007. (CEST)
može. --West Brom 4ever ® 23:47, 8. travanj 2007. (CEST)

Zahtjev za bota, Qualia[uredi kôd]

Qualia je postavio zahtjev. :-)) --Roberta F. 18:54, 14. travanj 2007. (CEST)

Zahtjev za bota, Yonabot[uredi kôd]

YonaBot je isto postavio zahtjev.  :-)) --Roberta F. 01:14, 17. travanj 2007. (CEST)

Eh da, bila sam malo u slavljeničkom raspoloženju. Sale me potaknuo - Wikipedija:Kafić#30 000. --MayaSimFan 00:03, 23. travanj 2007. (CEST)

Zahtjev za bota, Idioma-bot[uredi kôd]

Idioma-bot je postavio zahtjev. :-)) --Roberta F. 15:06, 26. travanj 2007. (CEST)

pitanje[uredi kôd]

mrvu? možeš malo pojasniti na što točno trebam preusmjeriti. primjer?

--H0zz3R 11:09, 28. travanj 2007. (CEST)

prvi puta vidim, pa nisam odmah registrirao.

--H0zz3R 11:16, 28. travanj 2007. (CEST)

Međuwiki[uredi kôd]

Nema problema, nego samo nisam znao koju da međuwiki poveznicu stavim... pa nisam

Ma zašto se nebi slagao, ti si ih bar našao a ja sam mislio i mislio pa nista od toga... Uglavnom malo sam prehlađen pa nisam bio na wikipediji dva dana i vidim pun kafic svađanja... sad pokušavam odgonetavati stvari no nejde mi bas najbolje... No nije mi baš drago da dolazi do razdora na hr.wiki, ali sta je tu je, nadam se da će se to brzo riješiti. Pozdrav Kingstone 93 22:45, 4. svibanj 2007. (CEST)

ma to mi je i više nego jasno, samo mi je žao što se diže frka oko nečijih pogrešaka. Srećom wikipedija je napravljena tako da se svaki potez može vratit (revertirat) pa stoga ćemu svađa. neko je pogrješio, ok pogrješio je al zašto sada galamit jedni na druge... eto rekoh nisam ja dugo na hr.wiki al znam da se ovim bespotrebno usporava njen rast i razvoj te stvaraju razmirice među suradnicima koje su bespotrebne i ne donose ničega dobroga... ugl uživaj i dolazim ja sad na IRC... ;-) Kingstone 93 22:56, 4. svibanj 2007. (CEST)

A što to nije bilo pristojno?[uredi kôd]

Ili opet možda dijelimo ljude na stare i nove. -- Goran 01:21, 5. svibanj 2007. (CEST)

Ma tko dira Suradnika13 i tu nekakav odnos s njim. Tema je tu ono što je bitno. Suradnik13 i ja smo imali savršeno dobre odnose, npr. Hrvatske županije, ali onda se promijenila i tema i promijenili su se argumenti. Suradnik13 je pokušao lažnim argumentima i prisiljavanjem na kompromis s njim kao samozvanim autoritetom (koji pogrješno citira zakone, a pravnik), pokušao je utjecati na moju i svačiju zdravu prosudbu. Tako nešto nisam mogao i neću dopustiti. Odnos Suradnika13 prema meni je ono što je na samoj granici pristojnosti. -- Goran 01:51, 5. svibanj 2007. (CEST)

Raspravljamo li o sadržaju ili o tonu, boji glasa i mimici (koliko vidim toga u tekstualnoj komunikaciji nema) i zato ne treba ništo pretpostavljati. Niti ja ton, boju glasa, i mimiku pretpostavljam. -- Goran 01:51, 5. svibanj 2007. (CEST)

A što ti misliš da suradnici mogu kao da su roboti zaboraviti što je njihov kolega radio u nekom prethodnom slučaju, ti se ovdje sada referenciraš samo na Razgovor:Činovi u oružanim snagama SFRJ. Kada netko inzistira da u članku koji je napisao drugi suradnik piše prevođenje umjesto onog što je napisao drugi suradnik tj. prjevođenje onda je to zapravo napad na osnovno ljudsko pravo da piše i govori hrvatskim jezikom kako najbolje zna i umije. To je svakako bio napad na mene, a ja njega uopće ne napadam, samo kritiziram njegov način postupanja prema meni bez uplitanja administratorske razine. Za takve male probleme ona (razina) svakako nije potrebna. Ili možda je? Svakako ti ne će proći igranje s tu nekakvim bojištem, tko je na bojištu. Možda vrhovnik Suradnik13 i njegovi pobočnici. -- Goran 02:14, 5. svibanj 2007. (CEST)

Procedura[uredi kôd]

Nisam ni očekivao da će takva nezamisliva bezobraznost traženja skidanja statusa administratora biti moguća. Prije je u pitanju izražavanje nezadovoljstva, no ni to nije moguće. Uživajte u shizofreničnoj i autokratskoj "zajednici". Adieu. Rosier 15:38, 5. svibanj 2007. (CEST)

Blokiranje[uredi kôd]

Speedy, Ivan ne zna njemački tako dobro da je mogao skužiti da je ono prijevod s de.wikipedije. Bio si na IRC-u kad i on dok je stavljao predložak. Mogao si ga upozoriti, a majke mi, mogao si to staviti i na stranicu za razgovor o članku i ukloniti predložk. Ivan nikada nije namjerno opstruirao rad ove enciklopedije! Smatram da je ovo bilo čisto uklanjanje nepodobnih suradnika. Ovo je sramotno! --Sanja Simat 13:44, 6. svibanj 2007. (CEST)

OTRS confirmation. SpeedyGonsales 11:26, 7. svibanj 2007. (CEST)

Razgovor o arbitraži koja se tek uvodi.[uredi kôd]

Takvo ponašanje nije dostojno komentara, mislim na tvoje brisanje mog doprinosa toj budućoj arbitraži. Budućoj jer još uvijek ne funkcionira. Stvarno. Moje pozivanje na ustaljenu praksu da svaki postupak mora imati mogućnost žalbe, te da se ne treba ići na arbitražu dok se ne iskoriste mekši oblici svakako su na tragu rasprave o arbitraži. Stranice razgovora služe upravo tome, razgovorima. Moj razgovor bio je na temu, bez obzira što ti smatraš da nije bio. To nije pretvaranje W. u forum, već pokušaji da kada se uvode neka nova pravila i ograničenja da ta pravila i ograničenja budu što bolja mogu biti. Razgovor o arbitraži treba trajati dok god postoji arbitraža, ne prekida se uvođenjem nekog njezinog oblika i Wikipedijanci imaju pravo razgovarati na stranici za razgovor. Molim da se moji komentari vrate na stranicu za razgovor. -- Goran 20:53, 8. svibanj 2007. (CEST)

Nadam se da je komentar vraćen. -- Goran 02:45, 9. svibanj 2007. (CEST) Molim da moj komentar bude vraćen -- Goran 00:46, 10. svibanj 2007. (CEST)

Odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske[uredi kôd]

Je li se o ovome raspravljalo i do kojeg se mišljenja ako već ne zaključka ili rješenja došlo. Naime na Zahtjev za komentare nije bilo komentatora, pa je West Brom 4ever obećao nekakvo administratorsko rješavanje. To je bilo prije uvođenja arbitraže.

Naime razgovor o članku je bio značajniji od članka kao i moj zadnji prijedlog vezan uz moguće rješenje ovog pitanja -- Goran 00:10, 11. svibanj 2007. (CEST)

Nepristrano gledište[uredi kôd]

...prevedem sutra ako treba. Sad idem spavat. Rosier 00:11, 9. svibanj 2007. (CEST)


Kasacijski sud[uredi kôd]

Nadam se da ne Speedy. Dosta ste već opterećeni. Ali svakako ću podržati tvoj prijedlog. --Zeljko 10:35, 9. svibanj 2007. (CEST)

dump april 2007[uredi kôd]

Skinuo sam dump April 2007 wikipedije na hrvatskom jeziku (wikipedia-hr-html) i neke stranice mi se neće otvoriti sa glavne stranice (stranice koje imaju u sebi : č,ć,š,đ,ž...). Zanima me kako da to riješim i što treba napraviti sa fajlovima: html.lst i skins.lst. Moj e-mail je: andrea.belac@pu.htnet.hr

RE:Oko sokolovo[uredi kôd]

Hvala na pozdravima, malo gledam što je novog od kad nisam bio pa će se polako nastaviti. MateoB 18:10, 10. svibanj 2007. (CEST)

Dobra namjera[uredi kôd]

Wikicitati » Molim suradnicu da ne zaboravlja na pravilo wikipedije: uvijek pretpostavite dobru namjeru suradnika!«

Mislim da si zaboravio to pravilo kada si blokirao Ivana! Uživaj! --Sanja Simat 18:43, 10. svibanj 2007. (CEST)

RE: Glasovanje[uredi kôd]

Hvala što si ispravio grešku koju sam napravio što se tiče glasovanja Vjerovatno je kriv link koji sam dobio:

http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedija:Administratori/Prijedlozi_za_administratore&diff=682721&oldid=682712

To je link na verziju od 6. svibnja

Nightrain_5N 10:04, 11. svibanj 2007. (CEST)

Za uređivačku stranicu[uredi kôd]

Bog, Speedy.
Na italijanskoj wikipediji imaju zgodan kôd za "uređivački izgled stranice".
Dolje u kutu, imaš mogućnost izbora skupa znakova (latinica, wiki, ćirilica, arapski, armenski...).
Mislim da bi to bilo korisno i nama. Što ti se čini od tega? Kubura 14:50, 11. svibanj 2007. (CEST)

Kategorija eurovizijski izvođači[uredi kôd]

Bog! Nije Edgar kriv za otvaranje ove kategorije bez pitanja. Ja sam ju otvorio jer ima masa članaka koji bi mogli u nju ići. Nisam znao da nekog moram pitati za otvaranje kategorije, jer sam to i do sada radio i nitko mi nije ništa rekao. S vremenom ćd se otvarati potkategorije unutar te kategorije, ali prvo da vidim koji če članci unutra spadati, pa ću ih razvrrtati. Soljanac, 19.55

Kao što Soljanac reće, kategorija je bil a ja sam samo dodao bez ičega jer mi se žurilo. Inače bi ih alfabetizirao i dodo sažetak, tako da nisam ja niš kriv. Bezvezne optužbe :-) --Edgar Allan Poe 21:51, 20. svibanj 2007. (CEST)

A jel fali nešto nazivima kategorija? Ili sam trebo ju nazvat IZVODJAČI KOJI SU NASTUPALI NA IZBORU ZA PJESMU EVROVIZIJE? Prvotno sam tak i tio, ali mi se činilo podugačko. Ako treba, prepravit ću. Soljanac

e-mail[uredi kôd]

ok, samo mi daj e-mail adresu... Kingstone 93 16:40, 24. svibanj 2007. (CEST)

ili mi reci kad si na IRC-u pa da svratim, ako si sad na wikipediji dođi i na IRC -- Kingstone 93 16:43, 24. svibanj 2007. (CEST)

Bot flag request SieBot[uredi kôd]

Hi. On 19 May I made a bot flag request. Because I cannot read the language on this wiki, I do not know what the exact procedure is, but there appears to be very little traffic on Wikipedija:Botovi, so I though it would be wise to let you know about the request. Thank you for your attention. Cheers! Siebrand 13:31, 26. svibanj 2007. (CEST)

Molba.[uredi kôd]

Ljubazno molim administratora da članak Kopnica preimenuje u "Sindrom stečene imunodeficijencije". O imenu članka suradnici su se dogovorili na Razgovor:AIDS. Hvala. Ygraine 23:29, 30. svibanj 2007. (CEST)Ygraine

Brisanje komentara u Kafiću[uredi kôd]

Dragi SpeedyGonsales, nemoj da prijeđemo na 'vi':)

Vidim da si obrisao komentar suradnice Sanje Simat u Kafiću.

Ti to možeš opravdati recimo ako kažeš da je njen komentar bio off-topic (jer tema je bila politika administratora, a ne jezik wikipedije). No onda nećeš moći opravdati zašto nisi brisao komentare suradnika Suradnik13 i Abyssus, koji su bili daleko offtopičniji, o onom anonimnom s IP adresom da i ne govorimo.

Možda imaš neko bolje objašnjenje za brisanje komentara Sanje Simat?

Znatiželjno tvoja, Ygraine 11:31, 2. lipanj 2007. (CEST)Ygraine

Uh! Veliki baja pokazuje mišiće! Samo daj, ako te to veseli, i ako kompenzira neke druge... --Sanja Simat 17:02, 2. lipanj 2007. (CEST)

Hehe! :P Speedy, koliko ti imaš godinica? :) --Matija 22:06, 3. lipanj 2007. (CEST)

Zato me i čudi što se ponašaš tako. Nije ok od tebe, ona (Sanja Simat) tamo nije rekla ništa uvredljivo i, sem toga, svađe se mogu riješiti preko ovakvih strana, a ne upornim brisanjem tuđe kritike. Pozdrav. --Matija 16:48, 4. lipanj 2007. (CEST)
Ma nije me briga prepirati se ni upadati u tuđe svađe, nemam pojma ko je pomenuta S. Simat niti imam nešto protiv tebe, samo mi je upalo u oko da stalno brišeš njenu kritiku, pa valjda svako ima pravo na mišljenje, ovakvo ili onakvo, a brisanje toga deluje nezrelo. Ništa više. --Matija 21:04, 5. lipanj 2007. (CEST)

Glumci i serije[uredi kôd]

Thanks, za primjedbe i pohvale. I jedno i drugo je uvijek dobrodoslo! --Aqua byte 10:29, 5. lipanj 2007. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

Zašto mi se stranice čije ime članka sadrži č,ć,ž,š,đ ne otvaraju kada dođem do njih iz index.html dumpa aprila 2007 wikipedije na hrvatskom jeziku?

andrea.belac@pu.htnet.hr

dump Wikipedija[uredi kôd]

Zašto mi se stranice čije ime članka sadrži č,ć,ž,š,đ ne otvaraju kada dođem do njih iz index.html dumpa aprila 2007 wikipedije na hrvatskom jeziku?

andrea.belac@pu.htnet.hr

Wikibonton[uredi kôd]

Uvaženi suradniče,

hvala vam na preporuci da proučim malo bolje pravila wikipedije jer upravo vidjeh da ih vi debelo kršite.

Wikicitati »Ne ignorirajte postavljena pitanja.
  • Ako se bilo tko ne slaže sa vašom promjenom, pružite dobre razloge zašto mislite da je ispravna.«

Niste mi dali argumente zašto moji prijedlozi o arbitraži nisu prihvatljivi; izbjegavate argumentirati optužbe na račun suradnika Ivana Štambuka.

Wikicitati » Izbjegavajte vraćanja i brisanja kad god je to moguće osim u slučajevima čistog vandalizma. Objasnite vraćanje u sažetku promjene.

Brisanje moje izmjene u potpunosti je bilo neopravdano, a da o blokiranju zbog revertanja vaše promjene ne govorim. U mojoj promjeni nije bilo ni klice osobnog napada (e tu ste prekršili i pravilo o pretpostavljanju dobre namjere), a ako pogledamo ovaj doprinos

Wikicitati »Eh, da smo za dosljedno provođenje pravila, ja bih te odavno blokirao zbog vođenja beskorisnih rasprava, koja su protivna smjernici da wikipedija nije formu. Na tvoju sreću, ja nemam adminske ovlasti, pa mogu samo čekati da se onaj Iovi (Jupiter) smiluje. A čemu tako žurba oko preimenovanja Kopnice. Taj članak nosi takav naziv od 7. svibnja 2006., pa ako stoji još koji dan mislim da stvarno neće nikome smetati osim nekolicini suradnika. Laku noć«

koji je školski primjer osobnog napada, a za koji suradnik nije niti javno pomomenut, a kamo li kažnjen, a da ne govorimo o uklanjanju izmjene, postavlja se pitanje koji su tvoji kriteriji za uklanjanje izmjena. Je li to podobnost? Gleda li ste tko skače i gdje skače? ;)

Smatram da mi se trebalo dopustiti da odgovorim na napade i ismijavanja zbog lat. poslovice, isto kao i na vaš prijedlog o brisanju latinizama i ostalih tuđica na stranicama za razgovor, koji se kosi s pravilima wikipedije. Uostalom, poslovica koju sam napisala uklapala se u raspravu i nema svoju hrvatsku inačicu, za razliku od vaše, koja je bila obično, kako ste i sami rekli, dokazivanje da i vi znate latinski (opet ste prekršili pravilo o pretpostavljanju dobre namjere insinuacijom da sam poslovicu napisala da bih se pravila pametna).

Za kraj, prevršili ste svaku mjeru svojim odgovorom suradniku koji vas je kritizirao zbog neozbiljnog i neutemeljenog uklanjanja moje izmjene. Vi ne samo da ne pretpostavljate moju dobru namjeru, nego još uz to uvjeravate druge suradnike da ju nemam.

Mislim da je vaše ponašanje u suprotnosti s pravilima wikipedije, da ne doprinosite stvaranju duha zajednice uporno isključujući određene suradnike iz iste, mislim da vaši potezi ne priliče vašoj poziciji na wikipediji, pa vas usrdno molim da iznova dobro proučite ovo i ovo, kao i sva ostala pravila wikipedije, jer izgleda da ste ih zaboravili.

Pozdrav! --Sanja Simat 11:27, 7. lipanj 2007. (CEST)

Promjena suradničkog imena[uredi kôd]

napisao sam zahtjev za promjenu suradničkog imena

molim promjenu suradničkog imena iz Mbobek112 u Marin Bobek - Marin Bobek 10:02, 16. lipanj 2007. (CEST)


siguran sam - Marin Bobek 10:53, 16. lipanj 2007. (CEST)