Razgovor sa suradnikom:Sponzor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Sponzor, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:28, 17. studenog 2012. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 22:14, 16. travnja 2013. (CEST)[odgovori]

Plemena ili narodi u starome vijeku[uredi kôd]

Narodi i nacije u današnjem smislu te riječi nisu postojali u starome vijeku. Skup plemena koja su se služila jezicima koji pripadaju jednoj jezičnoj grani i koji su imali (donekle) homogenu kulturu možemo nazvati narodom bez obzira imali oni jednog vladara ili imali samo plemenske vođe, s druge strane pripadnike organiziranih država onoga vremena teško je nazivati narodima. Primjer prvi, stari su Grci živjeli u gradovima-državama, pa zapravo tu nije riječ o narodima nego o građanima, primjer drugi, sve pripadnike Rimskog Carstva još je teže nazvati jednim narodom. Stoga su Vaša uređivanja pleme->narod uklonjena jer su besmislena. Kako je ovo hrvatska wikipedija, uklonjena su uređivanja u glavnom imenskom prostoru koja nisu pisana hrvatskim jezikom. Za kraj, pogledao sam malo Vaše pisanje na stranicama za razgovor Razgovor:Iliri i Razgovor:Ardijejci, ovo drugo se još nekako može pohvatati što je autor htio reći, ali ovaj prvi komentar je meni kriptičan i neshvatljiv. Kako su suradnici wikipedije volonteri koji nisu plaćeni dešifrirati nečije visoko kriptične misli, moram Vas zamoliti da ubuduće pišete mrvicu razumljivijim jezikom. Hvala unaprijed na razumijevanju! SpeedyGonsales 00:14, 17. travnja 2013. (CEST)[odgovori]