Razgovor sa suradnikom:Sponzor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Sponzor, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:28, 17. studenog 2012. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:14, 16. travnja 2013. (CEST)

Plemena ili narodi u starome vijeku[uredi]

Narodi i nacije u današnjem smislu te riječi nisu postojali u starome vijeku. Skup plemena koja su se služila jezicima koji pripadaju jednoj jezičnoj grani i koji su imali (donekle) homogenu kulturu možemo nazvati narodom bez obzira imali oni jednog vladara ili imali samo plemenske vođe, s druge strane pripadnike organiziranih država onoga vremena teško je nazivati narodima. Primjer prvi, stari su Grci živjeli u gradovima-državama, pa zapravo tu nije riječ o narodima nego o građanima, primjer drugi, sve pripadnike Rimskog Carstva još je teže nazvati jednim narodom. Stoga su Vaša uređivanja pleme->narod uklonjena jer su besmislena. Kako je ovo hrvatska wikipedija, uklonjena su uređivanja u glavnom imenskom prostoru koja nisu pisana hrvatskim jezikom. Za kraj, pogledao sam malo Vaše pisanje na stranicama za razgovor Razgovor:Iliri i Razgovor:Ardijejci, ovo drugo se još nekako može pohvatati što je autor htio reći, ali ovaj prvi komentar je meni kriptičan i neshvatljiv. Kako su suradnici wikipedije volonteri koji nisu plaćeni dešifrirati nečije visoko kriptične misli, moram Vas zamoliti da ubuduće pišete mrvicu razumljivijim jezikom. Hvala unaprijed na razumijevanju! SpeedyGonsales 00:14, 17. travnja 2013. (CEST)